Янка Такева: Готови сме за старта на новата учебна годината

Българският учител е един от най-иновативните в пандемията, посочи тя
63
Янка Такева: Готови сме за старта на новата учебна годината
Снимка: БГНЕС

Готови сме да започнем новата учебна година в цялата страна, готови са и графиците в училищата за първия учебен ден. Това обяви председателят на Синдиката на българските учители /СБУ/ към КНСБ Янка Такева по време на среща, на която присъстваха началника на Регионалното управление на образованието в София-град Ваня Кастрева, директорите на столичните държавни, общински и частни училища, както и на центровете за специална образователна подкрепа.

"Имам куража да кажа, че трябва да започнем реално учебната година и учителите са хората, които трябва да правят разлика между фалшивите и реалните новини, и опирайки се на науката, да можем да опазим живота си чрез ваксините", коментира Такева.

Тя се обърна към училищните директори с увереността, че са готови за новата учебна година "с всички дезинфектанти, с лампи и с въздухопречистватели за училищата".

Председателят на СБУ съобщи, че при актуализацията на бюджета са гласувани 20 милиона лева допълнително за образованието, като една голяма част от тях ще са за пречистватели на въздуха в училищата.

"Не е вярно, че българската образователна система не е готова за първия учебен ден и за видовете и формите на обучение по време на пандемия. Българският учител е един от най-иновативните в условията на пандемията, аз представлявам нашите синдикати в Европейския комитет по образованието и знам това", коментира Янка Такева, цитирана от БТА.

Председателят на Синдиката "Образование" към КТ "Подкрепа" д-р Юлиян Петров каза, че сме на прага на една по-различна учебна година, но заяви, че "образователната система е най-подредената система в България и е най-реформираната система през последните години".

Учителите са с най-висок процент на ваксинация и училищата са безопасна среда, защото в тях мерките срещу коронавируса се спазват, заяви Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Нямало столетници! преди 2 години
Такева е поне от 100 години "фактор" в образованието...
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, ще умра от смях! Тая лелка какви клишета ръси само!!! Българският учител бил от най-иновативните?! То затова децата заспиват пред екраните, а в присъственото обучение - се оплакват, че по бекрайно безинтересен начин им се поднася новия материал! Е, може това да е инвативното, а аз да не разбирам.......
44
2
 
9
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Тая се е клела,че няма да пусне кокала до гроб!Иска с орлите да живее!Ако не сте срещали в последните години автентичен болшевик-комунист ей го живия пример
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много дърта тая. Кога ще става депутатка като баба Зайка
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вечната и несменяема синдикалистка. Затова сме на този хал. Няма профсъюзи
41
0
 
10
 
! Отговори
Иванка преди 2 години
Не обиждайте комунистите ! Тя тази , ако беше такава, досега алчните гербери и синята ***, щяха да я изритат. Това намазано създание е нагаждач и слуга на властта. При соца имаше ред , дисциплина и справедливост.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ф.. Да, то най-лесно Такованата да си стои в кабинета и да нехае какво се случва в училищата.
39
0
 
14
 
! Отговори
ИзчезниЧумо преди 2 години
Заслугите на Такева са,че благодарение на нея и на такива като нея,образованието в България вече 32г. все е олайна.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такева, честит 9 септември, мa другарке!
37
0
 
3
 
! Отговори
комунЕ преди 2 години
Такева, честит 9 септември, *** другарке!
36
0
 
7
 
! Отговори
До 29-ти преди 2 години
Не казвайте:"Оттеглете се",защото тази нагла Кукувица няма да се оттегли,а се организирайте поне един път и извикайте задружно пред Министерския съвет:"Вън! Да натирим Кукувицата !"
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Най-подредената система" била образователната - допреди 30-тина години може би да, но след това всичко е по инерция.Системност може и да има, но ако трябва да налагат толерастки политики из учебните програми.Иначе за права на учителите - забрави.
34
1
 
9
 
! Отговори
Почитател преди 2 години
Иновативните ви колеги днес , госпожо , ще получат тройно по- високи пенсии, въпреки че не разработват уроци, разпределения , тестове, планове, не решават задачи ....всичко им го дават наготово в т.н ,,Книга за учителя" и помагалата по всички учебни предмети. Издателствата се надпреварват да ги дават безплатно , за ги изберат и доставят в училищата. Каква иновация, какви пет лева. Кой учител днес работи творчески , съобразявайки се с индивидуалните потребности на децата. Папагали и чиновници .
33
1
 
10
 
! Отговори
КочинатаБугристан преди 2 години
Тази алчна,безскрупулно алчна и безочлива комундела много злини причини на българското образование и най-вече за унизителното положение на българския даскал,поради което отдавна трябваше да е натирена с камъни и сопи при Бай Ставри,в Сливенския, но изглажда,че като цяло,даскалите са робско племе и заслужават своята участ.
32
0
 
9
 
! Отговори
Непознат преди 2 години
С извинение да пропуснатите пунктуационни грешки тук- там ...недовиждам след близо 40 години взиране в купища ученически тетрадки, а новите очила или операции са скъпо удоволствие на фона на мизерната пенсия.
31
0
 
9
 
! Отговори
Непознат преди 2 години
А кога ще получа сумата, която десет години след пенсионирането си не получавам, въпреки че съм си плащала години наред осигуровките към Учителския фонд. 39 години и няколко месеца само като учител не стигнаха ли, че ме лишихте пожизнено от пари които другите ми колеги получават. Имах право да се пенсионирам година по - рано и го ползвах, защото се наложи да гледам болен човек. Когато ми вземаха от заплатата, беше нормално, а като излязох от системата -,, пръст през г.за "
30
0
 
11
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Тази г-жа като Цола Драгойчева с памперси ще открива и закрива речите си. Няма ли кой да и напомни, че вече не е за тази длъжност?
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те не могат да извършат нормална дезинфекция или почистване в софийските училища даже и веднъж дневна, а тази бабка вика готови били.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До г-жа Лина : Има над 1000 свободни учителски места, г-жата може да заповяда, щом толкова завижда - лично да се облагодетелства край тенджерата. Само че не вижда, че до няколко години обучението ще мине на други релси. В новия св. ред никой няма да хаби ресурси да обучава насила кре.тените, а ще се разчита на изкуствен интелект - стандартизирани уроци, тестове, упражнения. Кой научил, научил. За робите на елита акъл не е нужен.
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-жо Такева, оттеглете се вече! Дотегнахне на учителите отдавна.