Над 93% от учителите в София искат присъствено обучение

Анкета показа: Към 32% са ваксинирани, 22% са преболедували
16
Над 93% от учителите в София искат присъствено обучение
Снимка: БГНЕС

Над 93% от учителите в София са за присъствено обучение, показва анкета с учители, проведена дни преди началото на учебната година в 145 общински училища.

Анкетата е по инициатива на зам.-кмета на направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности" Мирослав Боршош и експерти на дирекция "Образование" на Столичната община.

В нея са участвали 7707 директори и учители от начален, прогимназиален и гимназиален етап. Целта на проучването е да покаже позицията на директори и учители за готовността им за работа в присъствена и електронна среда, съобщиха от Столичната община.

Над 94 процента от учителите в начален етап и 92 процента от учителите, които прeподават на ученици от V до ХII клас, са посочили, че предпочитат присъственото обучение.

31,8 процента от анкетираните учители имат поставена ваксина, а други близо 22 процента са преболедували коронавирус, показват данните от анкетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: обучениекоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
2
 
! Отговори
Миряна преди 2 години
Работя в болница с висше образование съм .Положението е страшно масово се ходи без маски правят се на интересни В болниците сега се лекуват хора между 30 и 39 год. Лекарства не стигат и става страшно Всички са неваксинирани в отделенията .Мислете разумно ваксинирайте се ХОРА.
10
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И не само в София. В областен град съм - нито един учител не познавам, който да иска да продължава циркът с ДО. Защото хората виждат какво престъпление спрямо децата, образованието и обществото беизвършено последната година и половина! Позор, еднокнижници, които ни управляваха!
9
3
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Много умните учители ли са виновни за това че народът е много умен или много умният народ е способен да има само много умни учители.
8
4
 
6
 
! Отговори
ТЪп преди 2 години
Прогноза: Ще са присъствено защото "хората така искат". После ще почне масовият мор. Хората пак ще искат този път онлайн, защото няма да има избор. Бизнеса пак ще закъса от затварянето и така. Този филм го гледахме вече миналата година. Болния си е болен, умрелия си е умрел, фалиралият - фалирал. Кризата е оставена на самоуправление и популизъм. Дано само е в по-малък мащаб (има вече доста ваксинирани и преболедували), че вече ми писна от простотии.
7
9
 
6
 
! Отговори
Много ясно преди 2 години
Стига с това дистанционно обучение. Карат горките учители и на компютър да работят. Те ако са искали да работят на компютър са щели да станат програмисти, не прозти даскали.
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Присъствено до 10 октомври, после по домовете.
5
8
 
14
 
! Отговори
Присъствено преди 2 години
Само за ваксинирани и преболедували учители.Останалите-дистанционно.
4
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито училищата са ни като държавите, с които се сравняваме, нито здравеопазването, нито някой тества в Българските училища.Дефакто у нас се провежда експеримент, при който в условията на четвъртата вълна ще се провери теорията за стадния имунитет. Последствията ще са хаос и смърт.
3
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те ако продължават с това, кой какво искал, на изборите никой няма тях да иска!! Вземете най-после адекватно решение, кое е по-малкото зло в настоящия момент и е приоритет!! В момента е делта пик, приоритет трябва да е опазване здравето и живота на деца, учители и родители! Бройките заразени растат, хората *** като мухи, а изпращат 700К деца присъствено?? С кой акъл ги пращате по класните стаи, това е безумие, децата ни не са камикадзета!!! Като не може да се справяте, си подавайте оставките!!
2
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изключително интересен факт: само 22% процента преболедували от този "ст р а ш ен" вирус и то точно учители, работещи с деца. Нали децата са най-опасни и затова ги направихте затворници...
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не става така, с тая дървена философия, нищо не става.