Присъствено или дистанционно обучение искат студентите тази година?

Онлайн обучението няма да е добре за студентите, смята Даниел Парушев
16 сеп 2021 17:22, Ния Христова
5
Учебната година за студентите също трябва да стартира скоро. Присъствено или дистанционно обучение предпочитат студентите? И какви мерки трябва да се вземат за нормалното протичане на практиките?
 
"Вярваме, че присъствената среда е по-добра, но тя трябва да е сигурна. Срещаме огромно разбиране от страна на студентите. Една голяма част от тях са ваксинирани. Вярваме, че и преподавателите ще изберат сигурността. Животът и здравето на българското население е основната ни задача в момента", каза в ефира на Bulgaria ON AIR Лидия Чорбанова, началник на кабинета на здравния министър.
 
"Мисля, че няма да стигнем дотам дали трябва да задължим студентите да се ваксинират или не. Те вземат своите информирани решения. Разумният човек знае, че трябва да се грижи за здравето си и това на околните. Има и разумни мнения по този въпрос", заяви още тя.
 
Чорбанова обясни, че спазването на мерките се следи изкъсо.
 
"Ще бъде създадена възможност те да се ваксинират в университетите на място", допълни началникът на кабинета на здравния министър и уточни, че кампанията, която ще стартира е направена с визия и ще цели връщането на доверието в институциите.
 
"С помощта на СЗО и УНИЦЕФ ще стигнем до всеки, който иска да разбере що е ваксина. Трябва да дадем информация", подчерта още тя.
 
"В момента бележим почти 100% желаещи да се обучават присъствено. Колегите вече знаят какво представлява заразата. Имат възможност да се ваксинират. Една от причините - мислехме си, че в онлайн среда ще сме по-продуктивни, но това не е така. В един университет, освен обучението, можеш да изградиш и много добра култура", обясни председателят на Националното студентско представителство Даниел Парушев.
 
Според него повторно онлайн обучение няма да е добре за студентите.
 
"Обучението в университета е в пъти по-добро. Студентската общност мисли в посока да се ваксинира и няма да си правят постоянно тестове. Правим анализ каква част от тях са се имунизирали вече. Апелът не бива да е само към тях, а и към преподавателите, които са рискова група", категоричен бе събеседникът. 
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
8
 
! Отговори
Жалко преди 2 години
Ами те почват 3та година онлайн. Някои вече им е по-добре да са онлайн, защото започнаха работа и ще учат между другото. Жалко само, че не се познават с колегите си. Всеки учил преди има истински приятелства и по-пикантни случки. Днес просто не се познават, то не е само учене..
1
6
 
3
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Студентите категорично трябва да учат присъствено! Те не са малки деца,знаят рисковете. Онлайн обучението само ги демотивира и почти нищо не научиха. Ваксинирането обаче трябва да е доброволен акт, а не под условия и натиск. Преболедувалите, също трябва да се вземат предвид, защото никак не са малко. За тях никой нищо не казва. Само ваксини са им в устите, а това е супер погрешно и опасно дори.