Учителите са натрупали опит в образованието в условия на пандемия

Според Мая Зафирова у директорите има притеснения
17 сеп 2021 23:26,
26

Учителите вече са по-спокойни и са натрупали опит относно образованието в условията на пандемия, заяви в ефира на Bulgaria ON AIR директорът на 140 СОУ „Иван Богоров“ в столицата Мая Зафирова.

По думите й в момента има притеснения у ръководителите на училища.

„Повечето засега устискваме и се надяваме да не минем към обучение у дома. Доказали сме учителите, че ще издържим, но по-доброят вариант е да сме в класните стаи. Най-добрият вариант е децата да са в училище. Можем много бързо да минем към електронно обучение“, коментира Зафирова.

Още по темата
Тя поясни, че много от учителите от 140 СОУ не се ваксинират, защото пазят здравето си и заради други заболявания, а не заради нежелание.

"За щастие, се ползваме с доверие от страна на родителите. Имаме добър бюджет, дезинфекцията е на изключително високо ниво, не пестим от препарати. Сензорни устройства за дезинфекция също имаме", подчерта Зафирова.

"Плексигласовата преграда е добър вариант за преподавателите, когато искат такава в класната стая, но ние имаме много млади учители. Силно се надявам първи и втори клас да останат в класните стаи", поясни Мая Зафирова.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПЛАНИРАН пик в средата на октомври.
19
0
 
1
 
! Отговори
Учителката преди 2 години
Аз съм се прежалила, евакуирах се отделно от семейството, с ваксина, без ваксина, шанс никакъв за оттърване от заразяване. Иначе не сме на първа линия, не вземаме хилядарки, за да гледаме турски сериали в работно време и кафенцИ с цигарки на дежурство.
18
0
 
1
 
! Отговори
Учителката преди 2 години
Тази директорка говори с празни лозунги. Няма никакви мерки. *** си *** обща близалка, опитват няколко от една цигара, пият от една бутилка, мотаят се на тумби, крещят, викат, маски демонстративно не слагат и нищо не можем да им направим, какво като има заповед? Вадят по средата на часа носни кърпички и си духат носа в стаята, само хремави били. Затварят прозорците. Като го изкараш от ча,с влиза в следващия и отново. Скоро ще има цирк, но този път и доста младежи ще го усетят за съжалени
17
0
 
1
 
! Отговори
До 21 Intel преди 2 години
То половината население скоро ще отпадне, те се загрижили за образователни пропуски...Дишате им въздуха, хабите им петрола, замърсявате водата, ползвате им ресурсите, размножавате се като тумори и т.н.
16
0
 
1
 
! Отговори
Intel Inside преди 2 години
Не ви ли е ясно, че с мантрата за присъствено обучение се цели бързо качване на бройката и скоро предложение за ваксиниране или тестове за учениците! Майките мърлячки скоро ще го усетят като се върне чадото набодено...справка Австралия. Искайте си още присъственото, пречат ви децата, но ТЕ са го предвидили, играете тяхната игра. Никой не ви ще образовани деца, те си имат изкуствен интелект, половината професии скоро ще отпаднат, вкл. учителската.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добра и яка директорка и аз искам такава
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те не могат да обхванат карантинираните, нямат ресурс да проследяват контакти, та ще имат възможност да следят за мерките....Големите ученици особено от гимназиите имат уменията и се справят с ДО, вместо да са присъствено и да се създава конфронтация и по цял ден да се джафкат кой и защо носел или не носел маска,по-добре да учат онлайн! Така няма и да се тъпчат в градските автобуси пак без маска естествено. А които от тях ходят по заведенията,да си носят сами риска!! Гимназиите да са онлайн!!
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДИРЕКТОРИТЕ ТРЯБВА ДА ИМАТ ДО ДВА МАНДАТА
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учителите получават заплата независимо от качеството на уроците им.
11
16
 
8
 
! Отговори
Ivanova преди 2 години
Учителите натрупаха опит в лежането вкъщи и получаване на пари без да се работи. За никой не е тайна, че дистанционното обучение го измислиха, за да може те да продължат да си вземат заплатите уж, че нещо правят. !!! Bravo !
10
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учителите натрупаха опит в лежането вкъщи и получаване на пари без да се работи. За никой не е тайна, че дистанционното обучение го измислиха, за да може те да продължат да си вземат заплатите уж, че нещо правят. Алтернативната беше неплатени отпуски, както в частния бранш. затова и сега вече трудно ще ги накарат да се върнат към задълженията си, при всяко кихнало дете ще се затварят училища и т. н. Краят не се вижда. Хем ги било страх от вируса, хем не искат и ваксини, най лесно е вкъщи
9
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коя пандемия?
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С нивото на ваксинация, което имаме между 10 и 30 октомври ще се наложи ново затваряне на училищата и онлайн обучение. Неизбежно е!
7
17
 
16
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Аз повече бих се притеснявал,че колкото повече се дигитализира образованието,повече неграмотни и дебилни деца излизат от училищв!Директорката да разкаже в какви СПА хотели си провеждат учителските семинари!
6
2
 
19
 
! Отговори
5 преди 2 години
До АнонименТази директорка се страхува да каже истината ,защото гербаджийското РУО веднага ще я уволни!Наистина никаква дезинфекция и ефективен контрол няма!В Китай за да влезе в клас , ученикът минава три дезинфекционни процедури!?А нашето е само формално поставено шишенце на масичка на входа и кой взел ,кой не ...!Следва масово заразяване и онлайн "обучение"!Осакатено поколение от държавното безхаберие и безотговорност за качесвото на обучението!"Живееме си хей така...!"
5
12
 
17
 
! Отговори
Шопо преди 2 години
,,Устисквали,,!!!Па Оби са от 3 дни в учебните заведения! От октомври пак са от ,,дистанция,, ! Егати кефа-седиш си вкъщи и гепил по 2000 кинта заплата!!!
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#3 Като искаш по-спокойно и да си без маска отивай си на село или в гората. Не си сам на този свят, ако искаш да живееш в общество, си длъжен да се съобразяваш с другите и да носиш маска и спазваш мерките! Аман от мрънкащи лигльовци, които нито са учили нито имат понятие от медицина, а само безпочвени капризи и претенции!
3
26
 
10
 
! Отговори
Qwerty преди 2 години
Айде по-спокойно с тези маски. Ако така ставаше до сега да са изчезнали всички вирусни болести.ПС. Швеция без мерки е на 40 място по смъртност, България с изтръгване на пейки от парковете е на 4то.
2
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незнам за какъв опит говори тази госпожа, но единственото което прилагат в момента в училищата е шише със съмнителен дезинфектант! Никакви мерки не се спазват- никой, особено в гимназиите не носи дори маски, което е най-елементарното, а и никакъв контрол няма! Дистанция абсурд, учителите без маски, без тестове, дистанция също не се спазва, втори ден е, а вече има карантинирани класове. Ще учим ли или ще погубваме здравето и живота на деца, учители и родители?? Пълно безумие и безотговорност!!
1
13
 
12
 
! Отговори
Да преди 2 години
По-лесно им е без физическата конфронтация с ny6epи.