Присъствено обучение само в половината от факултетите на СУ

Останалите ще учат смесено - и присъствено, и онлайн
14
Присъствено обучение само в половината от факултетите на СУ
Снимка: БГНЕС

Осем от общо 16 факултета на Софийския университет ще започнат учебната година присъствено, заяви ректорът проф. Анастас Герджиков.

Това са факултетите, свързани с природни науки и медицина. Останалите ще учат смесено - и присъствено, и онлайн.
В три от кампусите на университета ще бъдат разкрити пунктове за ваксинация.

Проф. Герджиков поясни, че по-голямата част от преподавателите са ваксинирани, а относно ваксинацията на студентите няма правено проучване.

Заповедта за предстоящата учебна година ще излезе утре.

„Причината факултетите да решат различни неща е, както и миналата година, е в това, че природните науки медицина и фармация няма как да се замести присъственото обучение с обучение в онлайн среда, в много случаи е невъзможно. В повечето останали специалности това присъствено обучение е необходимо само там, където има практически занятия“, обясни проф. Герджиков, цитиран от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: студентиСУфакултети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Х преди 2 години
Съгласна с #5. Моя приятелка пита в отдел "Стиденти", факултет Х - "Как ще протече идния семестър?" Те: кой курс сте?, Тя: 4-ти, Те: Хмм, че за вас има ли значение и без това завършвате
12
5
 
17
 
! Отговори
Веселина Петрова преди 2 години
Аз съм ЗА ДИСТАНЦИОННОТО ОБУЧЕНИЕ. Няма да давам пари за грАДСКИ транспорт, няма да ставам рано, да се приготвям и да пътувам с 3 превозни средства час и половина от ж.к. "Люлин" до кв. "Изток" където е нашият факултет. Понякога съм пътувала и с такси - 16лв е това разстояние. А що се отнася до ученето: по-удобно е у дома. Аз от домашна подготовка изпитите ги вземам с 6 повечето. Ако нещо не ми е ясно - питам. Много съм щастлива че не бия този уморителен път!
11
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз завърших СУ 2014 преди ковид и преди ДО.Пълен цирк - отменени лекции непрекъснато, но отменени с бележка на вратата на аудиторията, нагли глуповати асистенти, натегачи със завидна семейна подкрепа, абсолютно 100% безмислени предмети поне по три на семестър, несъществуващ отдел "Студенти".Няма никакво значение в какъв формат са им лекциите и упражненията -няма полза от такъв университет проформа.
10
1
 
11
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
До 5: няма специалисти в много специалности, защото ученето е много, а парите, които изкарваш след това - малко. Затова скоро няма да имаме добри инженери, конструктори, лекари, учени и учители.
9
1
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
Не съм съгласна, че ДО е кофти. Просто отнема повече време на обучавания. Ако има желание, ще. Но наистина за природните науки и медицината има нужда И от присъствено. Не е нужно всичко да е присъствено. Има и нужда от спазване на елементарни мерки и хигиена.
8
7
 
2
 
! Отговори
ан преди 2 години
седнете да учите най после,защото това ще бъде вече краят на бгнеграмотността ще ни убиезадължете ги да учаттова онлайн е все едно да питаш децата искат ли да играятами какво друго да искатстегнете ученици ,студенти,учители
7
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веднаха бих се отписала от университет, който не желае да ме обучава. Като работодател не бих наела обучаван дистанционно студент. Не желае е точната дума, защото ДО не е обучение. Особено когато обучавани и обучаващи са възрастни хора, които, така илииначе, работят и се срещат и с други хора. Който го е страх - да се ваксинира. Няма право да отказва да работи, нито да посещава лекции и семинари.
6
3
 
15
 
! Отговори
новина преди 2 години
Националната спортна академия минава изцяло на дистанционно обучение в електронна среда.
5
8
 
28
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Направо им пращайте дипломите по пощите! Нали разбирате защо България вече няма качествени професионалисти?! Нито искат да учат, нито да работят!
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#4 Ти явно от присъственото си така грамотен, че и още присъствено искаш. Дано не учиш медицина.
3
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
във физичесия дано е присъствено, оня математика да се хване в работа, стига е ходи лда гадае оп медиите за ковида!
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре и тук пунктове за ваксинация, че като ходеха в моловете цяло лато що не се ваксинираха - май щото са млади и здрави и не искат!
1
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешните и ненужни университети.