Денков: Карантинираните ученици са 0.44%, нарастват плавно

Най-много са в областите Велико Търново, Кюстендил и Шумен
20
Денков: Карантинираните ученици са 0.44%, нарастват плавно

Карантинираните ученици са 0,44% от всички, а при учителите процентът е 0,71 към 20 септември. Покачване има, но то все още е плавно, съобщи министърът на образованието Николай Денков.

Още по темата
"Това, което трябва да внимаваме, е да няма рязка промяна. Тогава ще се наложи да се затварят по-радикално паралелки или училища", каза той.

Най-много карантинирани ученици има в областите Велико Търново, Кюстендил и Шумен. Нарастването на процентите заболели зависи от спазването на мерките извън и в училище, подчерта Денков.

"Ако не се спазват мерките, предполагам локално, там, където не спазват, ще има проблеми и ще трябва да затваряме училища", каза той.

"Математическите модели, епидемиолозите предупреждават, че най-трудни ще бъдат периодите около средата на октомври", каза още Николай Денков.

Ваксинираните учители към момента са 32%, а учениците - 2,3%.

Приоритет остава осигуряването на достатъчен бюджет за образование за следващата година, каза Денков, който замени двама от заместниците си - отговарящите за научната дейност и европейските програми.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: МОННиколай Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
Всеки ученик или родител има право да подаде заявление за обучение в ОРЕС - електронно обучение. От всеки класвече има по няколко ученика. Който иска да е защитен - има начин. Останалите ученици си искат купона.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денков да издава заповед за преминаване на ДО на големите ученици! Не се спазват никакви мерки по училищата, а има деца със симптоми! Това масово заразяване на което ги подлагат, трябва да е доброволно!!, а училището е задължително!! Никъде не съм подписала че желая да бъда заразявана насила, това е противоконституционно което правят в момента в делта пика!! Като не могат да се справят, да си подават оставките, писна ни вече!!
13
2
 
1
 
! Отговори
Дядо преди 2 години
До АнонименТестване може, но ако е безконтактно. Не пипайте децата! Хомосексуалисти, глобалисти, джендъристи ще ви *** ръцете!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"А учениците у нас са близо 600К! А сега си сметнете по 0,5% колко болни деца има! О, забравих! То няма такъв вирус! Лекува се с чайче! Клета клетост!":::::::::::::::::::::::: Няма как за стане да го сметнем, защото тези данни не са за БОЛНИ деца, а за КАРАНТИНИРАНИ. Т.е. ако едно дете е с положителен тест, минимум 30 се карантинират. И те НЕ СА болни. Клета клетост, от нашашканост да не можеш един елементарен текст да изчетеш с разбиране.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При общ брой на учителите в Бг от над 55 000 близо 1% означава над 500 болни! И това не е за притеснение?!? Ми чакайте пак да почнат да умират учители да се сетите! Баааааси простите хора, честно! "______________ Учителите в Бг не са 55 000, а 100 000. Не е близо 1%, а е 0.71%. Което съвсем не е 500 болни, а 71. И тези данни изобщо НЕ СА ЗА БОЛНИ, дори не са такива с положителни тестове, а са за КАРАНТИНИРАНИ. Мдаа, вЕрно нЕкой е ***. И добре зомбиран.
10
4
 
4
 
! Отговори
vlady преди 2 години
До до 9Спокойно - при децата рядко има симптоми, тежко заболяване е възможно само при сериозни хронични проблеми. Рискът от ваксините е много по-голям, по-добре е да преболедуват и да изградят висококачествен естествен имунитет с минимален риск.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затваряйте училищата , иначе ще има много сирачета и родители без деца !?
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След две седмици ще бъдат на онлайн обучение
7
6
 
2
 
! Отговори
stoedin преди 2 години
нещо май ще ни го пробутват за премиер този. петков като му лъсне лъжата, този за приемлив ще ни го курдисат... иначе е интелЕгентен, но и той е от подмазвачите на радевия, разочарован съм.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карантинират ги, ако ги тестват и обявят! Нека има задължително тестване, тогава ще се разбере реалният процент!
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минали са само 4 учебни дни. Нека минат 14 и друга песен ще запеят от МОН!
4
2
 
6
 
! Отговори
Lina преди 2 години
За какво ни е образование? Не се мъчете - закривайте. Няма смисъл, за къде да се учи. Ето един т& луп , без образование има милиарди . Не е модерно. Подигравката с децата ни вече се приема за нещо естествено и приемливо. Няма избор - нито ученици, нито родители, за деца няма да говоря. Има , например преподаватели, които искат присъствено преподване, ама няма кой да ги чуе. Когато има поставено условие( ваксини,) се създава възможност за крайности. Никога няма да се върнат децата ни в училище.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новата *** идеология натъпва плавно и към средата на десетилетието окончателно ще сме във властта на новия тоталитарен строй-Джендъризъм..
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом карантинираните са 0,44%, то болните са къмто 0,02 %
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако не ги арестувахте по домовете нямаше да растат