След проверка в училища: Мерки няма, но има храни с изтекъл срок на годност

Издадени са предписания, съставени са и 8 акта
7 окт 2021 07:40, Петя Славова
17
След проверка в училища: Мерки няма, но има храни с изтекъл срок на годност
Снимка: БГНЕС

При 1264 проверки от началото на учебната година на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) са установени нарушения. Направен е строг официален контрол контрол в училищните столове, бюфети и обекти по Закона за храните (ЗХ). Най-честите констатирани нарушения са свързани с неправилно съхранение на храните, необявяване на алергени, неспазване на противоепидемичните мерки от персоналa, предава "Монитор".

Възбранени са 18 кг храни от животински произход с неправилно съхранение и с изтекъл срок на годност. Издадено е едно разпореждане за спиране на цялата дейност на обект, регистриран по Закона за храните на територията на училище.

Установени са 54 несъответствия, за които са издадени 32 предписания в училищни столове и 22 предписания в обекти. Съставени са 8 акта за административни нарушения, санкциите за които са на стойност между 2000 и 4000 лв.

Издадено е едно разпореждане  за спиране на дейността на регистриран по Закона за храните (ЗХ) обект на територията на училище в Област Стара Загора.

За периода 13-и до 30-и септември тази година инспекторите от "Контрол на храните" при Областните дирекции по безопасност на храните (ОДБХ) провериха 552 обекта, в които се приготвя храна на място.

На щателна инспекция бяха подложени още 353 обекта, в които храната се доставя от фирми за кетъринг и 359 павилиони и лавки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
1
 
! Отговори
бедния българин преди 2 години
много ясно че даскалчето иска от тях да си работи. Кой не иска да взима пълна заплата докато всички не работят :)
11
4
 
6
 
! Отговори
Да бе да преди 2 години
Кви мерки, кви пет лева? От учителите *** мерки ли чакате?
10
7
 
14
 
! Отговори
До Епидемия преди 2 години
На теб ти препоръчвам да си запишеш учениците някъде на запад на училище. Да видим как няма да правиш тестове по 2-3 пъти седмично, как няма да мериш температура, да се ваксинираш и да носиш маска , дори и по улиците. Ще спазваш всичко като стой та гледай и глоби ще плащаш, като ти гледам манталитета. Жалко , че тук е пълно с подобни ***, които се мислят за по-по- най и пращят от мисъл и безсмъртие.
9
11
 
3
 
! Отговори
Епидемия преди 2 години
На пишящите за мерки и тестове съобщавам, че има дистанционно обучение и ги призовавам да се възползват, дс се полеят с дезинфектант и да чакат да мине пандемията до 2025, а не да тормозят останалите с хипохондриите си. Хора умираха от ОРЗ и преди 2019 година.
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, добро утро! Никакви мерки няма в училищата - учениците ходят без маски по коридори и в чсове, учителите са без маски, всякакви школи, клубове и ученически събирания -също. Навсичкото огоре се провеждат смесено с ученици от различни випуски. Директорите покриват колко болни има. Дори при наличие на карантинирани ученици, данни към РЗИ не се подават, класове не се карантинират. Липсва тестване и мерене на температура. Как спят тези хора , когато почине родител на ученик, заради техните "мерки"?
7
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#5 До всички, които пишат против дистанционното. Имайте в предвид, че когато са онлайн, учителите се стараят, точно заради родителите. А родител знае ли как преминава присъствен час? Присъствайте, за да откриете има ли разлика.., тогава ще искаме ДО!! Ето, като се направи проверка, картинката се изяснява.
6
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пускайте децата дистанционно несретници жалки, насила искате да ги разболеете!
5
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като няма мерки, какво правят децата още присъствено?? Направо да се отвратиш от племето ганьовско. Да учат онлайн, сто пъти е по-добре!
4
15
 
15
 
! Отговори
Ма разбира се преди 2 години
В училището мерки? За съжаление т.н учители са вещи само в тяхната си сфера, а именно за 35 мин да издрънкат материала, 15 мин, от които да се разправят с проблемните ученици, а накрая да поднесат новата реколта неуки създания! Кога да им остане време за мерки? Нали присъствах на дистснционното обучение на дъщеря ми потресена съм от нивото на преподаване!
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Касови апарати има, но не се издават касови бонове на учениците в някои гимназии.
2
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мушмуроци , при испанския грип ,докато не са спряли училищата ,не са могли да се справят с зарата !? Историята е за товя хората да се учат от нея ..........
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен1. Ти още ли си жив?