Големите ученици в София на онлайн обучение от утре

Столичният щаб предлага децата до 4 клас да учат присъствено до петък
Обновена: 20 окт 2021 15:26 | 20 окт 2021 15:26, Ерол Емилов
107
Големите ученици в София на онлайн обучение от утре
Снимка: БГНЕС

Учениците от пети до дванайсети клас в София минават на онлайн обучение от утре. Мярката се взема в съответствие със заповедта, издадената на 19 октомври от здравния министър.

Данните на СРЗИ сочат, че заболеваемостта в столицата на 14-дневена паза е 812 на 100 000 души, обяви директорът на инспекцията д-р Данчо Пенчев.

Софийският оперативен щаб предлага на министрите на образованието и на здравеопазването учениците от 1 до 4 клас да учат присъствено до петък, а от понеделник да продължат онлайн. Обосновката – изключително краткият срок от издаването на заповедта на министър Кацаров.

Това ще даде възможност и на родителите на най-малките ученици, които не могат да ги остават сами, да направят организация.

4% от паралелките в начален етап на обучение в столицата са карантинирани. В прогимназиален процентът е 7, а в гимназиалния етап има 8% изолирани паралелки.

„Детските градини и яслите в София продължават работа присъствено. Регистрирания процент на карантинирани деца е малко над 3%.

Директорите на общинските болници и центровете за социални услуги алармираха за сериозен проблем с организацията на работа, която се въвежда от днес в полунощ. Съществен процент от персонала не разполага с необходимите сертификати, за да се обезпечи работата на всички отделения и услуги от утре:, съобщават от Столичната община.

В следващите дни Столичната община ще организира пунктове за ваксинация на публични места.

 


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
верно преди 1 месец
на всички партии на бекапето им трябват неграмотни хора, които да манипулират лесно. за какво им е да учат децата - онлайн ще се учат да пишат и смятат! нали ще има инвестиции за работници да бачкат по поточните линии, малцинствата им хвърлят по някой лев и всички са доволни?
90
6
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Това се прави единствено за да се унищожи подрастващото поколение. Просто унищожават тийнейджърите като класа.
89
4
 
5
 
! Отговори
Йо преди 1 месец
А моловете и заведенията не са ли развъдник. Те трябва да се затворят напълно. Ясно е, че мерки там не се спазват. Оставете учениците да ходят. Не стига, че вече нивото на образование е ниско, а искате съвсем да го погубим.
88
9
 
4
 
! Отговори
митко преди 1 месец
Защо не пишете,че центъра на София в момента е блокиран от протестиращи.София въстана срещу здравният фашизъм.След миналогодишните протести срещу хунтата на Боко Тиквата софиянци отново показват буден дух и гражданска непримиримост.Време е и другите градове да се опълчат на здравният фашизъм и измислените сертификати.
87
2
 
2
 
! Отговори
Васил Найденов преди 1 месец
Така е това с болниците, но докато Борисов управляваше страната трябваше да строи болници за приворжениците си, а не магистралки. То пък и едни магистрали. Тази през северна България се строи от 1974 г., след което той си пееше батальонът се строява. Докато беше фазан в град Плевен ! После се издигна до генерал, кмет на София, че дори и министър председател на страната !
86
1
 
6
 
! Отговори
тя преди 1 месец
Училищата са извор на епидемията - не е възмажно да се спазват мерките !
85
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Затварят училищата в 5 области. Другите си продължават. Стига с тия драми. Болниците са на ръба. Да не искате хора да умират пред входовете или по стълбищата. Знаем какво беше миналата година, сега няма да е по-различно. Иначе има една разлика - има ваксини, но много хора вярват, че ще ги чипират и скоро вместо уши ще имат антени на главата си, а Бил Гейтс е решил точно на тях да им извади душата. Не им пречете , нека си вярват в каквото искат, а сводките всеки ден са ясни 93-94% на 5 -6%!
84
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 1 месец
А лаптоп осигурихте ли на моето дете, платихте ли ми тока и интернета???
83
5
 
10
 
! Отговори
dk преди 1 месец
стига сте затваряли децатаостанаха съвсем неграмотни и стреснати в нашия клас няма нито едно болно дете,а учителите трябваше отдавна да са се ваксиниралиправят струват и накрая опират до децатагневна съмстарците да се пазят ,ане постоянно да се движат без посока
82
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Самите деца вече чакат с нетърпение да са онлайн, всичко, което се случва до момента от два месеца: за и против маски, за и против тестове, дистанции, вируси, отворени прозорци,карантини, зелени сертификати, ваксини.., всичко това до такава степен влияе на детската психика, няма как да не се отрази и то дългосрочно. Нека учат временно ДО!
81
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Последно - от утре всички са онлайн.
80
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
когато възрастните не се ваксинират, страдат децата
79
1
 
6
 
! Отговори
До 73 преди 1 месец
Прав си, трябваше. Но Денков, защо послуша 50-те ***, които излязаха на протест, крещейки "присъствено, само присъствено"?? Между другото от същата странна организация, вчера отново са протестирали "децата трябвало да са присъствено". Ей такива, вероятно платени, докараха държавата до препълнени болници, стотици жертви, вероятно и до локдаун.
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нема лошо да учат онлайн, ама училището те подготвя за реалния живот, тоест колко може да те фа кат в бъдеще :))) Но защо само за големите деца се прави това, малките безсмъртни ли са ? :)) Разбира се, за да учиш онлайн, требва да има подготвени онлайн учители.....ама те се броят на пръсти в територията :))
77
0
 
9
 
! Отговори
O, yea преди 1 месец
Първолаците ще седнат зад лаптопа и ще си направят акаунт в Zoom. А мама и тате ще отидат да си правят антигенен тест.
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бреей, сетиха се. А Варна, кога, ще чакаме още жертви ли, само защото Кунчев реши да е при 750. Но колко са извън статистиката, казват три пъти повече.
75
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
812 на 100 000 души, егати и епидемията...ама Бруселс нема да даде пари, ако не се вакснеме, нъл тъй...у б и й ц и
74
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 45...какъв графен, какъв графит те хонят бе? Момче, ти не си за ваксина. За психиатър си. А и така , като гледам 90% от пишещите тук.
73
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябваше от 16ти септември да са на онлайн обучение. И малките и големите.
72
5
 
6
 
! Отговори
Кацаров преди 1 месец
Ай сега да ви видя ще протестирате или ще си седите в къщи да си гледате децата? Хаха