Големите ученици в София на онлайн обучение от утре

Столичният щаб предлага децата до 4 клас да учат присъствено до петък
Обновена: 20 окт 2021 15:26 | 20 окт 2021 15:26,
107
Големите ученици в София на онлайн обучение от утре
Снимка: БГНЕС

Учениците от пети до дванайсети клас в София минават на онлайн обучение от утре. Мярката се взема в съответствие със заповедта, издадената на 19 октомври от здравния министър.

Данните на СРЗИ сочат, че заболеваемостта в столицата на 14-дневена паза е 812 на 100 000 души, обяви директорът на инспекцията д-р Данчо Пенчев.

Софийският оперативен щаб предлага на министрите на образованието и на здравеопазването учениците от 1 до 4 клас да учат присъствено до петък, а от понеделник да продължат онлайн. Обосновката – изключително краткият срок от издаването на заповедта на министър Кацаров.

Това ще даде възможност и на родителите на най-малките ученици, които не могат да ги остават сами, да направят организация.

4% от паралелките в начален етап на обучение в столицата са карантинирани. В прогимназиален процентът е 7, а в гимназиалния етап има 8% изолирани паралелки.

„Детските градини и яслите в София продължават работа присъствено. Регистрирания процент на карантинирани деца е малко над 3%.

Директорите на общинските болници и центровете за социални услуги алармираха за сериозен проблем с организацията на работа, която се въвежда от днес в полунощ. Съществен процент от персонала не разполага с необходимите сертификати, за да се обезпечи работата на всички отделения и услуги от утре:, съобщават от Столичната община.

В следващите дни Столичната община ще организира пунктове за ваксинация на публични места.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
верно преди 2 години
на всички партии на бекапето им трябват неграмотни хора, които да манипулират лесно. за какво им е да учат децата - онлайн ще се учат да пишат и смятат! нали ще има инвестиции за работници да бачкат по поточните линии, малцинствата им хвърлят по някой лев и всички са доволни?
75
6
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Това се прави единствено за да се унищожи подрастващото поколение. Просто унищожават тийнейджърите като класа.
74
4
 
5
 
! Отговори
Йо преди 2 години
А моловете и заведенията не са ли развъдник. Те трябва да се затворят напълно. Ясно е, че мерки там не се спазват. Оставете учениците да ходят. Не стига, че вече нивото на образование е ниско, а искате съвсем да го погубим.
73
9
 
4
 
! Отговори
митко преди 2 години
Защо не пишете,че центъра на София в момента е блокиран от протестиращи.София въстана срещу здравният фашизъм.След миналогодишните протести срещу хунтата на Боко Тиквата софиянци отново показват буден дух и гражданска непримиримост.Време е и другите градове да се опълчат на здравният фашизъм и измислените сертификати.
72
2
 
2
 
! Отговори
Васил Найденов преди 2 години
Така е това с болниците, но докато Борисов управляваше страната трябваше да строи болници за приворжениците си, а не магистралки. То пък и едни магистрали. Тази през северна България се строи от 1974 г., след което той си пееше батальонът се строява. Докато беше фазан в град Плевен ! После се издигна до генерал, кмет на София, че дори и министър председател на страната !
71
1
 
6
 
! Отговори
тя преди 2 години
Училищата са извор на епидемията - не е възмажно да се спазват мерките !
70
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затварят училищата в 5 области. Другите си продължават. Стига с тия драми. Болниците са на ръба. Да не искате хора да умират пред входовете или по стълбищата. Знаем какво беше миналата година, сега няма да е по-различно. Иначе има една разлика - има ваксини, но много хора вярват, че ще ги чипират и скоро вместо уши ще имат антени на главата си, а Бил Гейтс е решил точно на тях да им извади душата. Не им пречете , нека си вярват в каквото искат, а сводките всеки ден са ясни 93-94% на 5 -6%!
69
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 2 години
А лаптоп осигурихте ли на моето дете, платихте ли ми тока и интернета???
68
5
 
10
 
! Отговори
dk преди 2 години
стига сте затваряли децатаостанаха съвсем неграмотни и стреснати в нашия клас няма нито едно болно дете,а учителите трябваше отдавна да са се ваксиниралиправят струват и накрая опират до децатагневна съмстарците да се пазят ,ане постоянно да се движат без посока
67
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самите деца вече чакат с нетърпение да са онлайн, всичко, което се случва до момента от два месеца: за и против маски, за и против тестове, дистанции, вируси, отворени прозорци,карантини, зелени сертификати, ваксини.., всичко това до такава степен влияе на детската психика, няма как да не се отрази и то дългосрочно. Нека учат временно ДО!
66
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последно - от утре всички са онлайн.
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема лошо да учат онлайн, ама училището те подготвя за реалния живот, тоест колко може да те фа кат в бъдеще :))) Но защо само за големите деца се прави това, малките безсмъртни ли са ? :)) Разбира се, за да учиш онлайн, требва да има подготвени онлайн учители.....ама те се броят на пръсти в територията :))
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бреей, сетиха се. А Варна, кога, ще чакаме още жертви ли, само защото Кунчев реши да е при 750. Но колко са извън статистиката, казват три пъти повече.
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
812 на 100 000 души, егати и епидемията...ама Бруселс нема да даде пари, ако не се вакснеме, нъл тъй...у б и й ц и
62
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 45...какъв графен, какъв графит те хонят бе? Момче, ти не си за ваксина. За психиатър си. А и така , като гледам 90% от пишещите тук.
61
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябваше от 16ти септември да са на онлайн обучение. И малките и големите.
60
5
 
6
 
! Отговори
Кацаров преди 2 години
Ай сега да ви видя ще протестирате или ще си седите в къщи да си гледате децата? Хаха
59
15
 
15
 
! Отговори
Хиро преди 2 години
Вземете тая ваксина и си я заврете там където слънце не огрява, ние ще умрем като истински мъже!
58
1
 
2
 
! Отговори
вв преди 2 години
басимуси
57
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерки и всичко ще отшуми - но ваксината във вас ще остане. Целта е постигната. Уфсе.