Големите ученици в София на онлайн обучение от утре

Столичният щаб предлага децата до 4 клас да учат присъствено до петък
Обновена: 20 окт 2021 15:26 | 20 окт 2021 15:26,
107
Големите ученици в София на онлайн обучение от утре
Снимка: БГНЕС

Учениците от пети до дванайсети клас в София минават на онлайн обучение от утре. Мярката се взема в съответствие със заповедта, издадената на 19 октомври от здравния министър.

Данните на СРЗИ сочат, че заболеваемостта в столицата на 14-дневена паза е 812 на 100 000 души, обяви директорът на инспекцията д-р Данчо Пенчев.

Софийският оперативен щаб предлага на министрите на образованието и на здравеопазването учениците от 1 до 4 клас да учат присъствено до петък, а от понеделник да продължат онлайн. Обосновката – изключително краткият срок от издаването на заповедта на министър Кацаров.

Това ще даде възможност и на родителите на най-малките ученици, които не могат да ги остават сами, да направят организация.

4% от паралелките в начален етап на обучение в столицата са карантинирани. В прогимназиален процентът е 7, а в гимназиалния етап има 8% изолирани паралелки.

„Детските градини и яслите в София продължават работа присъствено. Регистрирания процент на карантинирани деца е малко над 3%.

Директорите на общинските болници и центровете за социални услуги алармираха за сериозен проблем с организацията на работа, която се въвежда от днес в полунощ. Съществен процент от персонала не разполага с необходимите сертификати, за да се обезпечи работата на всички отделения и услуги от утре:, съобщават от Столичната община.

В следващите дни Столичната община ще организира пунктове за ваксинация на публични места.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато съм ходил на гробище, за да отдам почит на майка ми, постоянно виждам да копаят нови парцели, това е отпреди световното грипче :) Тъй че, трудно може да се стресне българина, смърт е виждал, както и пренебрежение......:))
55
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Родителите са свикнали да им гледат детските градини и училищата децата.Дават ги сутрин и вечер ги прибират.А те малко работа ,след това кафенце ,биричка ,разходка с любовника или любовницата и чалгичка. Е сега е време да видите как се гледат деца.Не може да ги търпите вкъщи,защото не сте ги възпитали добре.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до До 57 мрънкай си не ми пречиш. Запали още една мара да ти се отвори и третото око.
53
1
 
2
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Блех, едим платен и уморен милицонер, не е интересно. Нещо окапахте.
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 58 Много си неграмотен, от махалата ли ви събират?
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 58 Няма такова нещо като коронавирус. Министерството си призна официално.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 57 Ти ли ще ми кажеш какво да пиша и къде ве милиционерче!!? Пенявиш ли ми се? Нали си на силната страна, нервите ли те хващат!?
49
4
 
10
 
! Отговори
истината преди 2 години
Статистиката говори само по себе си.Миналата година септември месец имахме около 300 починали, а октомври около 450, сега само за миналата седмица има 706 починали от ковид.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Родителите вече се чудят как да си отглеждат децата, тез се загрижили за ГОЛЕМИТЕ деца, малките явно са терминатори, тех болест не ги лови :))) Иначе дискотечките работят, моловете работят, големите хранителни вериги работят, ама дай да се правим, че ни е грижа и вършим нещо полезно.......хахахахаха :)))
47
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Волен ти ли си? Кой трябва да ти покаже доказателството за вируса че съществува.Той съществува още преди пандемията.С голо око няма как да го видиш,това са микроскопични същества.А ваксината вече е поставена на над 3,5 милярда човека и е ваксина въпреки всичко.Освен това даже твоя шеф Путин го твърди,че е ваксина и в Русия имат вече и трета разработка на ваксина.В Русия не искат да се ваксинират ,защото се страхуват Путин да не им направи нещо.Там го приемат като Ленин и Сталин в едно.
46
4
 
1
 
! Отговори
До До 56 преди 2 години
Ми като не те мачка кво ревеш ВЕ ? Пий си хапчетата и сядай да си гледаш турския сериал.
45
6
 
6
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Ние спечелихме не само битката но и войната. 90% от нас не са инжектирани с графен и нанотехнологии, нищо не могат да ни направят. Просто ще фалират и след няколко дни ще се молят. Това е опит за отмъщение от ЕС-Вавилон, защото им показахме, че сме народ и този път м ъ р ш а т а е в западна Европа.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 56 Кой ме мачка ве? Къде е? Не го виждам? Ще пишеш ли пак след седмица или ще се скриеш, милиционерче!?
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 55 Измислиха ли ваксина? На каква база я разработиха, кога изолираха вируса? Аве, я марш обратно на сметището!
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 53 ми те от днес ви мачкат и така като гледам доста успешно. Нищо, който не си знае мястото живота му го показва с шутове.
41
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не си се ваксинирал,ще имаш време да си гледаш децата,понеже няма да може да ходиш никъде без ваксинация или тест(PCR или Бърз).Децата Ви и живота Ви си е ваша отговорност.
40
2
 
8
 
! Отговори
истината преди 2 години
Точно Радевата зима е . Миналия октомври в разгара на пандемията, фуражката поведе въстанията пред президенството с вдигнат юмрук, че искал промяна. Седмици наред се събираха хиляди по площадите докато не пламнахме. От март 2020 до октомври 2020 България беше с 500 човека в болниците и умираха по 10-15 човека на ден. Тогава жадните за власт бутнаха държавата, като нарушаваха всички забрани, горяха маски и какво ли не.
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 53 Продължаваш да си фантазираш, че някой ще мачка хора в България. Не ни пука за теб, платен *** и родоотстъпник. Ти си никой и мнението ти не струва дори стотинките които взимаш от НПО-та за да спамиш.
38
10
 
2
 
! Отговори
Свободата Санчо преди 2 години
Продължава да има наивници, които си мислят, че са свободни и могат да попречат с някое друго вяло протестче на държавата да ги смаже. Няма такъв филм драги - държавната машина е бавна и тромава, но като тръгне е като валяк.
37
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Не, не можехме да се ваксинираме, защото това не е ваксина и никой не е доказал съществуването на никакъв вирус. Тогава как разработиха тези спринцовки и какво има в тях!!!???