МОН нареди: От утре всички ученици преминават към онлайн обучение

Заповедтта важи за няколко области
Обновена: 20 окт 2021 17:01 | 20 окт 2021 17:01, Нели Христова
176
МОН нареди: От утре всички ученици преминават към онлайн обучение
Снимка: БГНЕС

Всички ученици в общините с повече от 750 болни от коронавирус на 100 000 население да преминат към онлайн обучение от четвъртък, 21 октомври.

Това разпореди току-що просветният министър Николай Денков.

Заповедта важи засега за София-град и общини от областите Видин, Монтана, Габрово, Кюстендил и Перник, разясниха от образователното министерство.

Министерството на образованието и науката (МОН) предложи на Министерството на здравеопазването (МЗ) да удължи с два дни присъственото обучение за предучилищните групи и класовете от I до IV в столицата и в споменатите общини с висока заболяемост. Аргументът беше, че родителите на малките ученици имат нужда от време, за да организират грижата за децата си в къщи по време на занятията от дистанция. До 16 часа днес в МОН не беше получено съгласие от МЗ. Поради тази причина министър Николай Денков издаде заповед за онлайн обучение от утре за всички ученици в София град и засегнатите общини, казаха още от образователното ведомство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
3
 
! Отговори
Онлайн ученик преди 2 години
Не стига че от онлайн обучението няма полза не стига, че сме затворници вкъщи, не стига, че липсва социален контакт и ето пак ни пускат онлайн.
137
0
 
4
 
! Отговори
Ддд преди 2 години
В Света София ПУК е присъствено Пак става така ,че за едни може за други Не може . Нищо не се променя в манталитета на управляващите ни Всичко е от днес за днес
136
3
 
7
 
! Отговори
Татко до учител преди 2 години
Господин учителю, не сте прав ,че вие сте виновни за всичко. Имам първолак . Който от вчера в 18 часа е преминал на ДО ?!? Нашата учителка бе стресирана не по - малко от нас ! Жената нарече хората разпоредили тази гавра с децата ни ПРЕСТЪПНИЦИ! От едната страна на барикадата сме. Еднакво притеснени сме. Хаос , безредие ,неяснота ...Такъв цирк не е бил ...преди поне малките оставяха присъствено...Може ли някой да ми каже какво е ДО за първолаците ?! ЕДНО ГОЛЯМО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ДЕЦАТА НИ !
135
0
 
8
 
! Отговори
Татко до майка преди 2 години
Маме, права си за всичко ! Освен за това ,че не само майките виждат трудности с организацията на гледането на децата !!! Всички - родители и учители сме в пълен шок от заповедта от днес за вчера! Говоря главно за децата 1-4 клас! Всички знаехме ,че за тях ще има отсрочка четвъртък/петък. Уви, не би...Който има деца знае ...в тази връзка опитах отпуска от днес за утре ! Направиха ме див и щастлив! Значи заповед от МОН от днес за вчера може . Отпуска в тази връзка не! Мерзавци!
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонименродител преди 2 години
Всички или много малка част от тези всички?Лъжливо и подвеждащо заглавие!!!!
133
1
 
1
 
! Отговори
сапун преди 2 години
Майка, айде хвърли партийния билет и се успокой малко.1. Работодателите знаят да четат, няма да ги изненадаш с новината. 2. Не се правете на ощипани ученички, всички очаквахме че може да се мине онлайн. В крайна сметка ще е за трета поредна година. Разликата е, че този път заповедта я дава министър, който не е в правителство на Б.Б.Виж, неговите министри като го нареждаха не ревахте.
132
2
 
11
 
! Отговори
Майка преди 2 години
Господа министри,Вие знаете ли какво ни коства на нас майките да организираме липсата ни от работа от вечерта за следващия ден???? Как мислите реагират работодателите ни като им съобщим, че на следващия ден няма да дойдем на работа, защото не можем да оставим сами децата до четвърти клас???? Помислете за нас преди да пишете безумните си заповеди.Дайте ни допълнително дни отпуск, за да можем да гледаме децата си, докато се обучават от вкъщи.
131
1
 
17
 
! Отговори
Майка преди 2 години
Знаете ли колко са отсъстващите деца в нашия клас? НУЛА!!!! От 25!!! А от утре онлайн!!! И това са първокласници,които още не са свикнали съвсем с училище! Днес ревяха,че са онлайн, а даже не знаят какво точно е това!!! Тези престъпници се кълняха,че ще затварят учениците последни, а сега започват с тях!!! И то се казва след 16:30 часа, че влиза в сила от утре....Но целта е ясна, родителите не могат да ходят по протести с това онлайн обучение!
130
3
 
15
 
! Отговори
Учтел преди 2 години
И пак учителите сме виновни. И се бълва страшна омраза и грозота по форумите Лежим си в къщи и получаваме заплати.Не преподаваме, не си готвим уроците, не проверяваме писмени работи до никое време.. Защо, бе хора, каква е тая злоба!? Ако някой учител не си върши работата, моля, има директори. Те имат паролите ни в образователните платформи, в които работим. Могат всеки ден, всеки час да ни наблюдават, как работим с децата. Защо плюете всички учители и всички лекари!? Защо, народе!?
129
13
 
4
 
! Отговори
Бай Х преди 2 години
99% процента от учителите без това са само заплатаджии без морал и вече втора година ще получават заплати без да преподават. А какво ще стане с хората, които са в частният сектор, които изкарват парите на всички държавни служители?
128
2
 
7
 
! Отговори
Затваряй преди 2 години
Паразита куманист винаги мре след като умори гостоприемника в случая НАРОДА!Така пише поне в учебника по биология.
127
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямате ли поне малко срам, в какво състояние оставяте родителите на децата от първи клас. Как тези родители ако нямат отпуск и помощ от баба и дядо, ще гледат децата си? Даже и да имат как тези пенсионери ще могат да се справят с тези платформи? Наглостта ви няма граници!!! Искате народа да остане ***, за да може да го контролирате по - лесно. Съсипвате икономиката на държавата!!! Какво Ви даде великия Европейски съюз - нищо добро....унищожаване на всичко...няма предприятия, няма производство
126
9
 
2
 
! Отговори
Затваряй преди 2 години
Виждаме ползата и резултата от учителите,кой е давал дипломи на тези които плюете?
125
4
 
5
 
! Отговори
затваряй преди 2 години
Професори има в излишък назначени от БСП,ИЗКУФЕЛИ ВЕЧЕ ОТ ПЛЮСКАНЕ.бачкатори нема!Все някой трябва да бачка да храни гадовете фашисти гадни куманисти!
124
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"След тези събития, Радев с гарантиран втори мандат, понеже не затвори държавата, и мисли както за бизнеса, така и за населението. Браво." ......................... Ако го мислиш наистина, ти си за съжаление - чаркалъка нещо ти е дал дефект. Ако си страндартен *** и трябва да го пишеш за надник, си направо за окайване - такава излагация за жълти стотинки. Разбира се, има и трети вариант - това да е тънък бъзик. Ако е така, извинявай за горенаписаното.
123
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Слава богу, няма да ги гледам в превозните средства как пътуват без маски и говорят!!!"------------- Ауууу, какви малки ПРЕСТЪПНИЦИ, позволяват си в твое присъствие да ГОВОРЯТ!? Изтрещял народ, еййй
122
2
 
2
 
! Отговори
Затваряй преди 2 години
И пускайте АТОМА!Куманизъма и равенството са само в гробищата!Там няма протести,и COVID ваксини локдауни и .......
121
8
 
6
 
! Отговори
КАЛЕКО АЛЕКО преди 2 години
Радев е виновен
120
2
 
18
 
! Отговори
До Росица преди 2 години
Роси, това да са болни много деца по едно и също време не е нищо ново. Имало го е и преди и никой и дума не казваше . Две години преди ИЗМАМАТА КОВИД да навлезе и да изчезне другият вид болести ( странно) започнаха едни грипни ваканции от по една седмица ( около януари или началото на февруари). Сега разбирам ,че са ни подготвяли за сегашното извратено положение и още по - ненормалното ДО ! По мое време (1977 раждан) никой НЕ БРОЕШЕ учениците ...Нямаше НОЩ!
119
1
 
28
 
! Отговори
Иван Любенов преди 2 години
Ехоо кретеноиди неможе от днес за утре сега кой ще се занимава с децата бе ***,не се прави така специалистите или така наречените експерти предупреждават от миналата седмица че положението не е розово и сега дай от днес за утре НЕ СЕ ПРАВИ ТАКА господа управници помислете и за родителите които трябва да пазят децата.