Децата отново в клас с щадящи тестове, учители и родители разделени

Масово учителите не са съгласни да правят тестове за Ковид-19
22

Най-рано от 8 ноември учениците ще могат да се завърнат в училище, но при условие всеки понеделник и четвъртък преди първия час да им бъде правен щадящ тест. Това е записано в нова заповед на здравния министър, която бе оповестена днес.

За педагогическия и непедагогическия персонал също ще се изисква тест, ако лицата не могат да представят сертификат за ваксинация или преболедуване. От значение е и процентното разпространение на заразата в различните области.

Още по темата
Масово учителите обаче не са съгласни да правят тестове за Ковид-19, тъй като го смятат за рисково. Ще искат и допълнително заплащане затова.

"Това е извън нашите задължения..Тестването е нова отговорност", посочи директорът на 119 СОУ Диян Стаматов.

Родителите също са разделени по отношение на тестването на децата.

"Аз съм за всичко, което има шанс да върне децата в училище. Връщането на децата в училище е първи приоритет пред всичко. Тестването е разумен начин да се случи това", каза Силвия Василева.

"Децата ще се налага да плюят в пликчета, ще се смеят, пипат... Къде са противоепидемичните мерки?", коментира от своя страна Милена Виденова.

Родителите, които не искат децата им да бъдат тествани, ще могат да изберат дали те да продължат да бъдат обучавани, но от вкъщи, обявиха здравните власти.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Нонини преди 2 години
Всички прекарали и ваксинирани в час, останалите - както искат. Ако през миналите години нямаше избор, сега има достъп до ваксини.
16
0
 
2
 
! Отговори
Балкански манталитет преди 2 години
Не съм в шок,а в ступор....тук не се коментира здравето, образованието и бъдещето на нашите деца,а само и единствено ПАРИТЕ!!!Какви пари искат когато идеята е децата да се тестват в къщи (допълнително заплащане)?Не сме в миналия век,а в Средновековието....
15
5
 
7
 
! Отговори
Тони преди 2 години
Чета коментарите и направо съм в шок. То не беше мрънкане то не беше щадящи тестове. Оказва се че българите искаме да сме като Запада ама с манталитет на хора от третия свят. Е па няма как да стане. Прости сме и такива ще си бъдем за още дълги години ..
14
21
 
7
 
! Отговори
Светлана преди 2 години
Децата трябва да бъдат незабавно ваксинирани. Родителите, които отказват, да им отнемат децата и да ги дават на приемни семейства в Норвегия за отглеждане.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За няколко стотин гласа дадоха народа курбан.
12
18
 
9
 
! Отговори
? преди 2 години
Ама ваксинирайте си децата бре, бг *** и татковци. Никой не е длъжен да ви дундурка лигльовците.
11
6
 
22
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Как ще съм сигурна, че направения тест ако е положителен е на моето дете, а не е на някой синковец чийто баща е някой", и е подменен. Защо не затварят детски градини? Защо не се тестват и там децата? Когато ходим да гласуваме защо не искат сертификат, защо не искат да ни тестват? За едно може за друго не? Сега някоя фирмичка на някой депутат ще прибере парите за тестовете? Това тестване на децата май ще стане като училищните лагери. Дадени милиони, а децата не са почивали през ваканциите.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз като ходя в лабораторията за тест понеже пътувам често и ни го изискват от работата лаборанта е облечен, като космонавт, освен това чистотата е на 100% дезинфекция, влизаме по един и т.н. Не виждам как си го представят това тестване по училищата и то от учителки. А за хигиената да не говорим, една жена на преклонна възраст забърсва с един моп и кофа вода цял етаж топ казарма.
9
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има много ограничени родители. Не разбират, че тестовете са просто примамка за въвеждане на ваксинация за децата.
8
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз съм против всякакви подобни **-ни, инициирани единствено с цел някой да усвои пари! Ако трябва децата нема да одат на училище, и без тва гледат уча** по цял ден
7
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една трета от заразените с "Делта плюс" у нас са деца, но на Кацаров не му пукаа.
6
14
 
9
 
! Отговори
Инокент преди 2 години
Не се ваксинирайте с това нещо то има деенка на извънземно с рога, то е син на Бил Гейтс. Всички ваксаните вече разнасят това деенка което има нужда от една година за да се размножава само без телото на човека в което се е фтеляло. След годината приемното тиало умира а извънземното само ще се размножава с деенкато си. Скоро ваксаните ще препаткват пот път и над път ще молиат за милуст
5
5
 
36
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Абсолютни ненормалници!!! Всичко гори, а те доливат бензин. Вие ни обричате! МИСЛЕТЕ!!!
4
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Делта плюс вече е в България. Тези некадърници от служебното на Радев съвсем са превъртяли.
3
32
 
10
 
! Отговори
До Милена Виденова преди 2 години
От статията.Децата няма да плюят в пликчета,а в мини комтейнерчета и няма да се пипат.Ако не сте научили детето си на лична хигиена,проблемът си е ваш.
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За училищата е ясно, но за детските градини нищо не е ясно. В детските градини няма ли Ковид в ПГ групите? Или само в уличищата обикаля коронавируса?
1
9
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първи приоритет е здравето на всички, дори това да означава нулева учебна година. Освен това децата не са ви обекти са експирименти.