Боршош: Чака ни провал, тестовете за деца не са легитимни

Според него те не важат никъде и не влизат в статистиката
5 ное 2021 10:22, Ния Христова
67
Боршош: Чака ни провал, тестовете за деца не са легитимни
Снимка: БГНЕС
"Със заповедите и системата, която предлага Министерството на здравеопазването ни чака пълен провал. Тези тестове не са легитимни. Те не важат никъде и не влизат в статистиката". Това коментира в ефира на bTV зам.-кметът на София Мирослав Боршош относно щадящите тестове за деца. 
 
"Явно Кацаров не знае как работи образователната система. В сряда в клас ще се върнат около 150 000 деца от 1 до 4 клас и ще започнат да се тестват. Ние влизаме в театри, кина и молове, фитнеси, след като сме тествани. Децата ни ще влязат в клас, без да са тествани, вероятността да има заразено дете е огромна. След това децата започват да се плюнчат и вероятността да се заразят, без да са заразени преди да влезнат в училище, е огромна", добави той. 
 
Боршош смята, че съпротивата при учителите е, защото няма добра организация и няма да се справят.
 
"Буквално вадиш учителите на първа линия. Не трябва да допускаме в сряда децата да се върнат по този начин. Във вторник вечерта министерството трябва да раздаде тестовете на родителите, те да го направят вкъщи и в сряда сутринта да ги заведат на училище", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прилича на Люк Еванс. Как да не го изслушаш.
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тестовете ли са с изтекъл срок на годност , калинке ?
61
2
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ПОЗОР СТЕ ГЕРБЕРУХИ СКАПАНИ
60
9
 
7
 
! Отговори
Гавра преди 2 години
Децата ни са без права за сметка на безконтролните възрастни. Придвижване на възрастни в молове, клиники, болници, без да бъдат глобявани за нарушението, че са без маски, безконтролно влизане със сертификат, без представяне на личен документ за легитимиране поставя децата в неравностойно положение.Децата са много по-малък процент в сравнение с възрастните, но са единствените, които са контролирани.Вирусът се разнася от пълнолетните нарушители на правилата!
59
12
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Това е възможно най-мекият вариант за ходене присъствено и който не го оценява, е предубеден или идйод.
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво значи тестовете да са легитимни? Този знае ли какво значи легитимно?
57
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В света са поставени над 7,19 милярда ваксини срещу ковид"______ Които са донесли над 100 милиарда !!! печалба на БигФарма за по-малко от година. Ефект за хората- близък до нулата - т.нар. ваксини не предпазват от заразяване, нито от предаване, нито от боледуване (минавало било по-леко, евентуално, може би). Ефект за обществата- близък до нулата - вирусът си минава переодично на вълни, вкл. и в държавите с висока ваксинация. ЩЕТИТЕ от ваксинационната пЛандемия - засягат ВСЕКИ, набододен или не
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цитат: " В сряда в клас ще се върнат около 150 000 деца от 1 до 4 клас ". Статистиката на НСИ казва, че в България са около 292 хиляди децата на възраст да са в 1 до 4 клас, от които в София са около 53 хиляди. Боршош откъде ги изкопа тези 150 хиляди деца? Може би половината български граждани не живеят в България, което веднага води до удвояване на процента на ваксинираните и вместо 22,5%, ваксинираните са 45% от всички живеещи в България, вкл. и децата.
55
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Таки герберска калинка пак прави антиваксърска пропаганда и пропаганда срещу мерките срещу ковид епидемията........................ГЕРБ са антиваксъри и против мерките срещу ковида.
54
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав си 55 на Радев не му пука за децата. То за неговите не му пука, та за нашите ли! Грешката обаче е в нас, че му позволяваме на него и поставените от него министри да взимат решения от наше име. Дано след 10 дни покажем колко ни пука за децата ни.
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На крадците и престъпниците ББ винаги намира местенце в админидтрацията. Така си гарантира бройки гласоподаватели.
52
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
50 нали разбираш, че в случая Българската държава издевателства върху родителите. Едно е един тинейджър сам да вземе решение да се ваксинира, защото така е решил. Друго е държавата да го принуждава, защото отказва да му гарантира безплатен тест за да ходи на училище. Децата и малки и големи, са принудени да спестяват по 50 лв всяка седмица като се съгласят на ваксинация, не защото са убедени че е правилно, а защото са изнудени. Германия не прави така, нали? Не изнудва деца и техните родители.
51
0
 
13
 
! Отговори
Мунчовци с Шлемофони преди 2 години
При Борош потънаха толкова милиони, а при Бойчо Многодетков, милиарди, нека те да платят, ако държавата им е пред фалит, заради тяхното действие или бездействие...
50
5
 
2
 
! Отговори
Мунчовци с Шлемофони преди 2 години
При Модерна обаче страничните реакции първите три дни са по-тежки, но тази ваксина се даваше основно на млади хора, като за всички останали беше Пфайзер..., а при руснаци даваха първо Астра Зенека, а втората доза им биеха с Пфайзер, но и те оцеляха...:)
49
2
 
4
 
! Отговори
Мунчовци с Шлемофони преди 2 години
В Германия всички тестове за всички ученици се заплащат и осигуряват от Държавата във всички училища, дори и в частните такива. Няма срокове за безплатното тестване на което са подложени учениците, като тестването е задължително и за бъдещи периоди и никъде няма предложения за бъдещи периоди да има заплащания, на неваксинираните деца.Аз лично станах свидетел лятото на много ваксинирали се тинейджъри с Модерна, защото искаха да пътуват безпрепятствено,а много от тези деца бяха от Германския елит
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
49 даваш пример с Германия. Да те питам в Германия държавата ли плаща тестовете, защото тук е предвидено пращане само за 2 седмици и то за най-малките. После не. А за големите родителите трябва да плащат. Което в бедна България е де факто задължение за ваксиниране. Схващаш ли разликата между Германия и България в този случай, а? Та пак ще попитам, Германия ли праща тестовете за всички ученици?
47
5
 
7
 
! Отговори
Мунчовци с Шлемофони преди 2 години
В Германия вече 4 месеца се тестват децата три пъти седмично по този метод, със заверяване на паспортите от учителите. Самите учители са ваксинирани, а децата са задължени да са с медицински маски и системата работи.По отношение на новозаразените в Германия, тук стадионите работят и всички заведения, като има огромен поток от неваксинирани мигранти, които пътуват из цяла Европа, някои "транзитно"...
46
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да отчитат тия тестове от училищата, че ако го направят, ще излезе че заболеваемостта е едва 0,1% и то основно сред старците. Ей за това няма да го отчитат в системата. Как ще принудят електората да се набоде? Нали ще загубят изборите. Но пък за това ще смачкат децата и ще подрудят учители и родители. Но те не са техния електорат, за това може всякаква гавра и издевателство. Ще им го позволим ли?
45
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да кажа че вече масово децата правят алергии от безумните дезинфектанти. Не си представям тестове и после лелката с дезинфектанта пред носовете им. Унищожавате децата. И всичко това, защото болниците са пълни с неваксинирани старци. Разбирате ли проблема къде е, в коя възрастова група?
44
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
43 ти деца имаш ли? Освен това е прав че тия тестове нямат стойност ако не се отчитат от системата. Защо тогава се правят? Смятат, че не са достатъчно валидни ли? Тогава защо въобще ще ги правят? Или целта е да подлудят родителите и да накарат всички деца в училище да бъдат ваксинирани. Каква всъщност е целта на това безсмислено нещо?