Учители искат тестовете на децата да се правят вкъщи

Настояват те да се безплатни за всички ученици и преподаватели
28
Учители искат тестовете на децата да се правят вкъщи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Синдикат "Образование" предлага учениците от прогимназия и гимназия да се върнат в училище след промяна на насоките и след осигуряване на безплатните тестове от държавата.

Нека МОН да разясни това на държавните и общински училища, срещу твърденията на някои медии училищата да плащат тестовете от бюджетите си за големите ученици, призовават от синдиката.

Според учителите практиката досега показа, че решението на МЗ, тестовете да се правят в училище с доброволци – учители, директори и родители се оказа лишено от логика, защото заболеваемостта е под математическата нула и лишено от смисъл и защото на родителите може да се вярва и тестовете трябва да се правят в домашни условия.

Новият здравен министър трябва веднага да отмени тази спорна практика, зоват от "Образование".

Крайно неорганизирана и създаваща турбуленции на учителските колективи е организацията по доставка на тестовете в образователните институции, което за голямо съжаление създава неравен шанс към учениците в отделните училища и различни области, посочват от синдиката.

Освен това от организацията не са съгласни училищата за сметка на собствените си бюджети да купуват тестовете за учителите, защото допълнителните средства не са достигнали в училищата.

Синдикатът категорично предлага тестовете за всички ученици и за всички учители, ако останат като задължение, да се осигуряват от държавата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: ученициучителитестове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 11 Прав/а сте! Само се сетете за онази максима: Кой каквото и да ти говори , винаги става дума за пари!!! Изводите - за тези дето могат да мислят, а не четът само Сураттефтет хахахаха
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На родителите може да се вярва - като се каже не си пускайте децата болни на училище или детска градина, от 30 спазват 3-***. Доказали са се един вид че може да им се има доверие.
25
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В лабораториите за "безплатните" тестове плащаме 10 лв. за пробовземане!!! А учителите не вземат ли проби от нашите деца. Категорично съм против в училище да се правят тестове.
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Начи, важното е икономиката да върви, демек купуването на тестове на нашите хора!
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
17 в грешка си. Ваксината вече е одобрена за деца от 3 нагоре. Правилно виждаш! Три годишни! Целта е да се ваксинират всички деца. А Пфайзер вече прави изследване и за бебенца над 6 месеца. Смятай че цирка скоро ще е и в яслите и градините.
22
10
 
11
 
! Отговори
Учителка преди 2 години
Абе да си ги правят у тях. Мен не ми дават не броени пари да им гледам плюнкитее. Уроци ли да им преподавам,или да ми се сехнат по вътре и да заразят и мен.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо завод за ел. коли, ваксина за всяко дете?
20
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казахме ви че така ще стане, нали? Че ще натресат родителите да плащат тестовете и който не може ще го задължат да набоде децата си. Помните ли? Е, добре дошли в реалността!
19
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли майките дето системата ги е у отрепала да не пишат тук и да не дават акъл как трябвало да се ваксинират всички деца, че да ходят и техните на училище! Нямам нищо против децата ви. Но няма да бода с бъркочи моето, за да ходят вашите на училище.
18
1
 
9
 
! Отговори
Емил Джасим преди 2 години
Тотална некомпетентност на МОН и министър Денков.1. Позволява се САМО на едно определено частно училище да върне учениците от 5-ти до 12-ти клас присъствено2. За да се замаже положението се пуска заповед с която да се регламентира това. Само че заповедта още не е минала одобрение на МЗ. Как става така, че за едни може, за други не?3. Учителите и да искат не могат да купят тестове. Забранено е да се събират средства от училищата. Денков, да те няма!
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тестове ще прави докато не финализират сделката за закупуване на ваксини за децата от 5 нагоре?
16
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма никакви тестове и никакви ваксини. Щом с декларация може да се отървеш от гражданство и да имаш претенции да си премиер, значи пишем по една декларация че децата са здрави и точка. Нали уж законодателството е еднакво за всички. Тогава какъв е проблема да декларираме, че са здрави? Едва ли могат да направят повече поразии от премиер, подписващ неправомерно милиони. Връщаме децата на училище с декларация от родителя! Като ще е равноденствие, ще е истинско равенство.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПЪРВО ТЕСТОВЕ, ПОСЛЕ- ВАКСИНИ...
14
15
 
22
 
! Отговори
Anonymous преди 2 години
Децата го карат лесно, но разнасят вируса. Показват го всички изследвания, затова пада заболеваемостта сред възрастните, когато децата не са на училище.Аз съм гледал родители пред детските как бършат нослето за да минат проверката на сестрата на входа. Като знам що народ е сигурен, че ковид няма, никак не вярвам на тестове правени вкъщи. Просто ние българите не сме за доверие, нищо лично.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2 пъти ходя да тествам в първи клас ... вторя път другия родител не дойде и с учителката трябва да обслужим всички деца. Накрая някои децата се тестваха сами, защото не остискаха да им обърнем внимание. Не е невъзможно да си разменят пликчетата или пък някой да напълни 2 пликчета!
12
1
 
2
 
! Отговори
2 преди 2 години
До Анонимен *** си ти ,защото здравето е по-важно от всичко ,неграмотнико!
11
1
 
26
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Стига с тия глупости ! Децата изкарват КОВИД-а като обикновена настинка. Защо е необходимо да се харчат милиони за безмислени тестове. В същото време ние събираме капачки за кувиози. Сигурно от както се събират капачки в България, не са събрани толкова пари колкото се харчат само за 1 месец за тестове в училищата. Спрете с тая простотия.. само се харчат пари на вятъра
10
12
 
4
 
! Отговори
3 преди 2 години
Тези даскали от подкрепа ,най-некадърните, не искат ли и да получават и заплати без да работят!?
9
19
 
6
 
! Отговори
Всички учители преди 2 години
Трябва да са ваксинирани - това е първото условие.
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали не си мислите, че тези тестове валят от небето. Взимат парите от всички работещи, и но за тестове с 62% достоверност и то само в активнота фаза. Кацаров просто направи големият удар преди да се покрие за пореден път.