Лекар: Тестовете на учениците да се правят в домашни условия!

Учениците от прогимназиален и гимназиален клас също да са в клас, поиска той
19 ное 2021 11:31, Петя Славова
8
Лекар: Тестовете на учениците да се правят в домашни условия!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За да са присъствено в училище учениците от 1-ви до 4-и клас се тестват два пъти седмично от доброволци. Според д-р Юлиян Петров, председател на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа", тестовете могат да се правят и в домашни условия.

По думите му тестването в клас е спорна практика, която създава "неприятна картина" в образователната система, а положителните проби са много малко.

Още по темата

Той поясни, че около 20 % от децата все още са изолирани от образователната система, те получават т.нар. асинхронно обучение, което "всъщност нямаше да бъде в такъв висок процент, ако тези тестове се правеха вкъщи".

Според него тези тестове трябва да се осигуряват от държавата, защото "този, който е взел политическо решение, трябва да плаща".

По мнението му учениците от  прогимназиален и гимназиален етап задължително трябва да се върнат също в училище.

 "Да се приложи т.нар. диференциран подход - там където има учител, ученик, паралелка, там да се подходи по този начин, а другите да си учат, защото ще бъдат непоправими тези вреди, които се нанасят на прогимназиален и гимназиален етап", обясни пред БНТ д-р Юлиян Петров.

На този фон се увеличава броят на ваксинираните учители в страната - близо 47 %. Заедно с тези, на които им признаха антителата, "много колеги са близо до т.нар. зелен сертификат", каза д-р Петров и определи училището като "най-безопасна среда".

Д-р Петров повдигна въпросът защо учителите са били отделени от поръчката за тестове, след като те са същите и е трябвало да бъдат закупени.

 "Тестовете за учителите ги забравихме и нямаше никакъв проблем в тази поръчка да бъдат добавени и учителите. Стана някаква голяма анархия", коментира д-р Юлиян Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тестове вкъщи, че аз мога да налея вода , да тествам котката и т.н. възможности много. И ако видя положителен резултат дали ще го обявя да седим 4-*** човека вкъщи карантина? Това е захвърляне на десетки милиони безцелно с единствен резултат финансово облагодетелстване на някои.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво пречи да изчакат още малко да се стабилизира спадането на бройките? Или искат да имат управляващите повод да ни затворят по празниците, както на Запад, ама трябват бройки. То ни стига като се върнат тъмносините сънародници по празниците. Миналата година не ги върнаха и изкарахме спокойни празници. То сега за 2 седмици няма да научат повече, ама целта е друга.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УЧИЛИЩЕТО НЕ Е НИКАКВА БЕЗОПАСНА СРЕДА. НЕ СЕ СПАЗВАТ НИКАКВИ МЕРКИ. ДОРИ МАСКИ НЕ СЕ СЛАГАТ. 30 ученици 7 часа в една стая със затворени прозорци. Не проветряват - студено им било. НЕ ЛЪЖЕТЕ.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този не е никакъв лекар а синдикалист мижитурка, както е видно от поста който заема.Тестове в къщи може само за собствена информация, никой не може да гарантира че е направен правилно, че е направен изобщо или просто въпреки положителен резултат детето е на училище. Този псевдо-лекар да си скъса дипломата.
4
1
 
11
 
! Отговори
Учител преди 2 години
Аааа! Не са забравили тестовете за учителите! Просто дават възможност на директорите да ги притискат за ваксина!
3
6
 
9
 
! Отговори
Да преди 2 години
Няма да има абсолютно никаква проследимост на резултатите от тестването в къщи. Всеки ще си ходи на училище без да се е тествал или с един отрицателен тест в раницата за всеки случай, ако някой поиска да го покаже - също като билетчето в градския транспорт.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом никъде по света родителите не се вдигнаха да защитят децата си, всичко е обречено.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горките деца какви срамотии трябва да преживяват....просто не е истина!