Проф. Герджиков продължава мандата си като ректор на СУ

Общото събрание на Алма Матер го подкрепи
110
Проф. Герджиков продължава мандата си като ректор на СУ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общо събрание на Софийския университет реши ректорът проф. Анастас Герджиков да продължи мандата си, информира БГНЕС.

Още по темата

В заседанието на върховния колективен орган на университета участваха 336 регистрирани участници. Ректорът на Софийския университет запозна членовете на Общото събрание с мотивите си да се кандидатира за президент на Република България. Той загуби изборите на балотаж срещу Румен Радев на 21 ноември.

Герджиков изрази готовност да подаде оставката си, ако Общото събрание смята, че кандидатурата му е повлияла негативно на Софийския университет. Членовете на Общото събрание подкрепиха ректора и изразиха общо мнение, че трябва да продължи мандата си.

Общото събрание прие годишните отчети на ректора, контролния съвет и университетския обществен застъпник. В следващите дни членовете на Общото събрание ще проведат таен избор за попълване на състава на Академичния съвет на Софийския университет от квотата на студентите, уточниха от университета


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Кирил Петов и мафията му - ПП, чистят всички служители от всяко кътче, за да назначат техни си хора! Мафиоти долни и онзи мултимилионер - Лорер, да се облажи с още министерски пари! Мразя ги! Ще има протести до дупка!
69
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПАДЕНИЕ!
68
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-достоен за ректор от него е академик Кюлче Плеймейтов Суджуков....
67
1
 
9
 
! Отговори
До ПРОФ. ГЕРДЖИКОВ преди 2 години
Ало 112 - елате и ме приберете....
66
1
 
11
 
! Отговори
До 66: преди 2 години
Викайте спешно психиатрична помощ за тpoловете на ГЕРБ! Да, догодина ще има много посочени от Белия Дом близки до шайката ГЕРБ-ДПС по законите Магнитски и Рико.
65
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджиков доказа, че по нищо не се различава от Борисов. Театралната оставка е само за да чуе - Не си отивай бащице. Не ни оставяй!
64
4
 
25
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
А няма моралното право да продължи там след като стана лице на мафията
63
3
 
17
 
! Отговори
ГЕРБушоников бе тоя! преди 2 години
Поредния в Гербаджанария.
62
4
 
21
 
! Отговори
Голям смях. преди 2 години
Смях, смях, смях.... Не знам какво си мисли този жалък компроментиран човечец....
61
26
 
4
 
! Отговори
ПРОФ. ГЕРДЖИКОВ ЛИ! преди 2 години
Този господин, ако се надява, че се е спасил от президентския пост, просто се лъже. Още през юни догодина той ще бъде не избран, а посочен от Белия дом за този пост и понеже етническите и путинистките партии по това време ще бъдат извън закона, няма да има никакви проблеми да седне на президентския стол. Така България завинаги ще остане в обществото на цивилизованите народи, далеч от простотията...
60
3
 
20
 
! Отговори
Брацигов преди 2 години
Ха-ха-ха, след БСП, ДПС изяде главата и на ГЕРБ. Всички мои познати които гласуваха за Радев на тези избори , го направиха защото ГЕРБ и ДПС се заиграха. Без да се наговарят всеки ми казваше че е избрал Радев, защото не иска турците във властта.
59
3
 
25
 
! Отговори
До 62: преди 2 години
Следващият път гербepacтите няма да преминат 4% граница за влизане в парламента.
58
0
 
12
 
! Отговори
От 57 преди 2 години
До Студент по Право -СУНямах нищо против Блинзашки до момента в който не пристана на депесе. Нямам нищо против и депесе по принцип, стига да бяха нормална а не етническа партия. Живея в регион с доста турско население и виждам как активистите на депесе не признават законите. От там нататък фесовете в турция също имат закони и право и като гледам ти май нямаш нищо против да го изповядваш с фес на главата.
57
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващия път гербавите и него ще направят депутат за компенсация за резила.
56
2
 
11
 
! Отговори
До Студент по Право преди 2 години
За Близнашки - всичко е хубаво, ама това не означава че не е "***" - като се казва малко по на юг от България!
55
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ-ДПС въобще не са изчегъртани. Те продължават да държат Съда Прокуратурата, Медиите и почти всички държавни институции и да саботират Държавата.
54
8
 
5
 
! Отговори
Студент по Право -СУ преди 2 години
До анонимен 57Амиии, за Ваше сведение, проф. Георги Близнашки ми е водил лекциите по Конституционно право, и е отличен познавач на българския и европейския конституционализъм. Винаги учтив и приветлив със студентите, не малко пъти е изтъквал, че хората много обичат да го коментират и хулят - но се радва, защото не им е в краката, а в устите ;).
53
2
 
16
 
! Отговори
След като преди 2 години
получи едни хуууубави пари да се изложи, кво па толкова е станало?!? Животът продължава!
52
2
 
12
 
! Отговори
До Студент по Право преди 2 години
Ха-ха Близнашки е другото депесарско ***. Аре бегай да се прескундяш с него. И да ти кажа още нещо люббимите им депесари(на арпаджиков и близнашки), много много правото не го зачитат, тях ги интересува ако може тук пак да стане турско.
51
1
 
22
 
! Отговори
Барутлиев преди 2 години
Електората на ГЕРП 300 хил, ако не им изнася управлението на зеления чорап, да поемат югоизток ердоган ще им връчи безплатен фес на границата и дебел турски именник та всеки да се потурчи подобаващо.