Студент на годината на УНСС: Младите хора могат да се развиват в България

"Все още съм в еуфория", споделя Елена Таракова
Обновена: 26 ное 2021 14:46 | 26 ное 2021 08:18, Ния Христова
0

Елена Таракова е победител в тазгодишното издание на конкурса Студент на годината на Университета за национално и световно стопанство. Тя е студент в специалност "Счетоводство".

"Все още съм в еуфория. Да си призная много ми е драго наистина, тъй като това признание идва и от моята научна общност - УНСС. Казах и на награждаването, че УНСС е мисия, кауза и отговорност. Отговорност да прескочиш високите летви и да отговориш на високите очаквания, които има към нас", каза в ефира на Bulgaria ON AIR студентът на годината Елена Таракова. 
 
"Вече събитието има утвърдена традиция. Десета поредна година организираме този конкурс. Тази година над 60 кандидатури постъпиха към нас. Беше изключително трудна задача да бъдат определени 15-те, които да преминат към финалната фаза на церемонията, за да се отличат в петте категории по един студент на годината", заяви председателят на Студентския съвет при УНСС Ангел Стойков. 
 
"Критериите са заложени от журито. Всеки един от студентите в своята кандидатура е приложил документите и своите постижения от предходната година. Постиженията могат да бъдат сертификати от конкурси, научни разработки, постижения в чужбина или "Еразъм". Журито беше в състав представители на ръководството, представители на бизнеса, хора от Националното представителство на студентските съвети, представител от Студентски съвет. Общият брой на журито беше от 11 души", поясни Стойков. 
 
"Аз съм доста състезателна личност. Обичам да се изявявам и обичам новите предизвикателства. Поколебах се кои от тях да включа, но когато документът стана около 50 страници общо, реших, че е време да спра. Студентските конкурси, в които участвам, са с жестока конкуренция и трудно ми беше да определя кои да включа в своята кандидатура", отбеляза Таракова. 
 
"Аз искам да остана тук и да докажа, че младите хора, които са амбицирани, могат да се развиват в нашата страна. Също така, че могат и да доказват себе си тук", изтъкна тя. 
 
"Със сигурност през 2020 година, когато стартира масово онлайн обучението, никой не очакваше нищо. Всички бяхме затаили дъх. Когато влезе онлайн обучението трябваше да минат няколко месеца, за да даде то своя ефект. Продължи обучението на качествено ниво. Продължихме да се обучаваме, което беше важно, за да не спре окончателно самото обучение. За момента продължаваме да се обучаваме онлайн. След една позиция на Националното представителство на студентските съвети изисквахме да има възможност да се върнем присъствено със "зелени сертификати", с пунктове пред всички университети. За момента това не се осъществява. надявам се през втория семестър да има тази възможност. Ние лично водим преговори с ръководството на университета за осъществяване на тази идея", настоя Стойков. 
 
Гледайте целия разговор във видеото.

0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари