Липса на организация ще забави връщането на всички в клас

Децата ще се изследват веднъж в седмицата
5 дек 2021 21:12, Ния Христова
19
Липса на организация ще забави връщането на всички в клас
Снимка: БГНЕС
Тестовете за връщането на големите ученици в класните стаи са осигурени навсякъде, обяви министърът на образованието Николай Денков, цитиран от bTV. 
 
"Не навсякъде ще се върнат учениците в клас, не заради липса на тестове, а заради организацията", обясни той.
 
Образователният министър допълни, че на някои места учебният процес ще може да започне от вторник. В момента на склад има над 80 600 теста. Необходими са обаче редовни доставки, за да се осигури безпроблемно обучение за всички.
 
Тестовете за големите ученици вече са разпределение между училищата. 
 
В столичното 119-о в понеделник очакват 70% от всички ученици.
 
"Прогимназията започва в 7:30 в рамките на 20 минути ще успеят да се тестват като преди това ще се раздадат тестовете на учителите, които имат с тях първи час и те ще бъдат самите, които контролират процеса, така че няма да има допирни точки, особено големи струпвания", обясни Симеон Ангелов, помощник-директор.
 
От министерството уточниха още, че училищата, които са се забавили с организацията, ще могат да се върнат към присъственото обучение във вторник.
 
"За понеделник имаме подадени заявки за около 60% за всички ученици в страната - тези заявки могат да се подават всеки ден, така че аз очаквам този процент да се вдига", коментира Николай Денков.
 

19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
До 13 преди 1 месец
Ти като си агресивна неграмотна мутра, другите родители не са. Децата ни няма как да останат неграмотни, защото ние не сме. Неграмотни могат да останат само децата на неграмотните родители.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Money for nothing ...
13
1
 
14
 
! Отговори
ПРОСТИ УПРАВНИЦИ преди 1 месец
Не могат да съобразят да пуснат децата ваканция за целият зимен сезон и да не се занимават с глупави фалшиви тестове купувани с парите от нашите данъци и за сметка на мизерните пенсии.
12
3
 
7
 
! Отговори
Непукист преди 1 месец
Да му мислят родителите и учениците какво ще правят и какво ги чака...
11
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пускайте децата на училище че ще стане страшно!!! И по турско не е било такъв ужас - килийно училище = 100 пъти по-добре от "онлайн обучение"!!!
10
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да я отменят незабавно тази заповед, недоволството като гледам е масово!
9
3
 
24
 
! Отговори
Мунчо преди 1 месец
Ако наистина учителите клекнат пред образователните дибили да правят тестовете, значи положението е трагично!
8
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо ново. Всичко е хаос в тази държава.
7
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 250 до 500К, децата трябваше да се обучават на ротационен принцип, това е приемливият вариант, министър Денков пусна нова съвсем различна заповед, от едната крайност в другата- от всички онлайн към всички присъствено, точно преди празниците, момента е много рисков, ще ни вкара в пета вълна, а хората вече са психически изтощени!!
6
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е поради " липса на организация", а поради нежелание на родителите да си пускат децата в клас при тези условия!!! По-добре децата да продължат до ваканцията на ДО, от 4.01 вероятно бройките ще спаднат под 250 на 100К и децата ще са присъствено, но вече без тест. Тази заповед в момента има много недообмислени точки и е неприемлива и рискова!!!!!!
5
2
 
34
 
! Отговори
Край преди 1 месец
От стотици хиляди теста - 20 деца с ковит. Или децата не го пренасят или тестовете ви не го ловят. В двата случая - излишно харчите народна пара.
4
1
 
9
 
! Отговори
Пак от болната глава преди 1 месец
на здравата: "От министерството уточниха още, че училищата, които са се забавили с организацията, ще могат да се върнат към присъственото обучение във вторник." - Тестовете може и да са разпределени, но това не означава, че са доставени в училищата. Училищата ги получават, не ги доставят. Къде се мотахте 5 седмици с обещания за доставка на тестове? Уж ги имаше, после се оказа, че ги няма. И сега, за да не започне новият парламент в условия на образователен локдаун, изведнъж се появиха от нищото.
3
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще стане епидемичен взрив до Коледа точно когато се връщат от чужбина много от българите и се пътува за Коледните празници. Ако не стане бума преди Коледа ще е като се върнат след празниците. Но много станаха специалистите маймунки на клона и накрая ще се счупи.
2
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един път седмично е много рисковано. Инкубационният период на Омикрон е от 2 до 5 дена. Като ни налази ще е късно след седмица да се изолират заразените. Ще стане епидимичен взрив, но никой не носи отговорност за нищо. Няма оправия в тази държава. За това сме първи по смъртност.
1
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбирам какъв е този зор да ги набутат присъствено за 10 дни точно преди празниците и ваканцията. Май някой има доста силно лоби в МОН и доста ще облажат от тестовете, които не се признават никаде по света.