Акад. Денков: Присъственият учебен процес е осигурен до 17 декември

Има 750 000 тестове за учениците
7 дек 2021 20:54, Нели Христова
34
Акад. Денков: Присъственият учебен процес е осигурен до 17 декември
Снимка: БГНЕС

Наличните тестове за ученици у нас са 750 000. Това обяви пред NOVA NEWS акад. Николай Денков, служебен министър на образованието и науката.

По думите му за седмица се използват около 500 000. Това означава, че вероятно тестовете ще стигнат до края на календарната година, поясни Денков.

„Присъственият учебен процес е осигурен до 17 декември. Имаме уверение от МЗ, че са сключили договори с доставчици”, каза още той. И обясни, че  здравното министерство преценява дали децата да се тестват веднъж или два пъти в седмицата. МЗ избирало и самите видове тестове.

На въпрос как ще бъдат компенсирани дефицитите от онлайн обучението, министърът на образованието заяви следното:

„Има два типа дефицити. Едните са свързани с учебния материал. Не сме прекъсвали нито за момент обучението. Спомняте си преди години имаше по 2 седмици грипни ваканция и тогава децата не учеха. Сега поне вървим по план график. Има проблеми обаче с качеството на обучението, както и с физическото обездвижване при децата. Денков посъветва учителите да не бързат с изпитите заради психиката на децата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
0
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 2 години
Денковввв ти разбра ли за случая с изпуснатата томахавка от Маниту! Велик е Маниту! А па не може да изпусне една и по тебе! В смисъл наистина проблемът с вируса е проблем, но има и едни такива малки грешници, такива едни Давидово камъчета и проблеми в структурата .... Между другото Сакскобурга само повтаря : Те не трябваше да са там, те не трябваше да са там, кой им казал там. Бе като цяло : He is lost it! Абе то и едни часове не трябва да са там където са и едни пари не трябваше да са където са
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде стига с това присъствено, та присъствено и всички в клас на всяка цена, то вече банално стана!!Присъствено трябваше под 250 на 100К, не сега!!
4
21
 
2
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Акад. Денков с цялото ми уважение вие сте единственият достоен сред тях! Пиша само за достойните и за хора който разбират!
3
4
 
21
 
! Отговори
Я кажете преди 2 години
колко положителни теста имаше в понеделник! Срам ли ви е да си признаете, че харчите пари на вятъра и след 100 000 теста отново имате 7 случая, които после не са се потвърдили!?!??! СРАМОТА! *** деца от болести, които се лекуват, но не ще тестваме за 13 милиона!!!!! Дано някой ден ви съдят и разпънат за назидание! Обирджии!
2
2
 
13
 
! Отговори
Дефицитите преди 2 години
в учебният материал се увеличават с всеки изминал ден и няма сила, която да може да ги компенсира!И това е ясно на всеки учител,без да е академик!
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен пък ме интересува кои са доставчиците. Пардон, съучастниците в престъплението. Трябва да знаем кой участва в тормоза над децата ни.