Все повече болни учители, училища и детски градини са на ръба

Увеличаването на броя на новите случаи вече се отразява върху работата им
19 яну 2022 19:09, Красимир Ангелов
29

С разпространението на Омикрон все повече се увеличава броя на заразените деца и преподаватели в училища и детски градини. Расте броят на преподавателите, които са поставени под карантина, защото са заразени или контактни.

Юлиян Топалов преподава информационни технологии в столичното 32-ро училище. През последната седмица му се налага да замества в часовете на болни колеги.

Още по темата
"Заместване дори не специалист. На мен лично ми се случи да замествам в часове по френски. Другото голямо неудобство и напрежение, което се получава, е, че част от учениците са карантинирани. Едната част са в училище, а другата -  вкъщи. Много е трудно", каза учителят пред телевизия Bulgaria ON AIR.

В училището вече има 22 паралелки, които са карантинирани.

"Не е пълноценен учебният процес, защото, за да се обезпечи все пак някакъв учебен процес, трябваше да влизат не специалисти, тоест учители по различни дисциплини. Много често се случваше колегите по френски да изпращат класното на колегата по математика, който ще ги замества. Много трудна ситуация", сподели директорът на училището Нели Костова.

Недостиг на персонал заради болни има и в някои детски градини. Например тази в град Средец се налага да затвори врати.

"Малък град сме и малка община. Когато се разболее персоналът, няма кой да го замести", обясни кметът на Средец Иван Жабов.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
11
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Стани учител, че и на теб да дават пари за дрехи! Как не Ви е срам? Значи на парите за дрехи на бедните учители, където ходят с дрехи от втора употреба ли завидяхте, беее? Що не гледате какви пари се дават за свръх населен с министри Министерски съвет? Днес нямаше столове за всички министри, тройно повече са. Що не гледате какви бонуси се дават в държавните дружества? По 1 700 лева бонуси от чистачката до шефа получиха преди ден. Изключвате си радиаторите и зъзнете от студ, ама мълчите,пънове.
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казват ни да правим икономии, че много скъпо струва дезинфектанта. Никой не дава на децата сутрин на входа да си дезинфектират ръцете. Пазим го за проверки ако има, да се види, че има наличен. Цялата държава е проформа. Отчита се дейност само. Децата са по 28 в група. Има само 3 тоалетни. Не чешмите става карамбола. Децата и учителките са в директен контакт. За това излапаха.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка седмица ги събират на оперативки по 2 часа в учителска стая. Никой от учителките не носи маски. Директорката не носи маска. Никакви мерки не се спазват. По 3 пъти дезинфекцираме само до обед, а учителките не си сменят ботушите с чехли за вътре. Стоят в групите с обувките, с които идват от вън. Не се преобличат както е по правилата за Ковид мерките. Все едно няма пандемия. Чудя се още как не сме се натръшкали. Децата водят в салона. Абеее, безотговорна работа.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неваксинираните измряха. Сега се почва с ваксинираните.
19
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свикнаха да си готвят боба, докато преподават онлайн. И да вземат кинти за дрехи всяка година. Айде не пасем трева.
18
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тамън сега е момента да се включат родителите , които викат вирус няма на помощ. Важното е децата да са присъствено. Може да заместват отсъстващите учители, даже директорите ще бъдат щастливи да им плащат хонорара за външен лектор, които е между 3.50 и 5 лв на учебен час в зависимост от училището. Пък ако се справят добре директорите ще са щастливи да им предложат и постоянен трудов договор да получават огромни заплати и да имат цяло лято отпуска
17
0
 
5
 
! Отговори
И от кога преди 2 години
Грудово е пример, а показател за цяла България?!Грудово - новата столица! Щото нали всички се равнявахме по София?!
16
8
 
5
 
! Отговори
До Груди от 14 преди 2 години
С най- добри чувства към Грудово. Обаче и там лъжат медиците. Не са много и си ги знаем.
15
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не са ваксинирани? На какво са се надявали?
14
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като са на ръба какви мерки се предприемат да попитам?! А? А? - увеличавали броя на детските ковид легла в София !!! Браво бе! Умници! Аз пък не желая детето ми да лежи по вашите легла! Искам го здраво! Вкъщи!
13
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В класа на сина ми няма и един болен. Деца, а не гледат да се измъкнат, дори в края на срока с поредния сезонен грип. Винаги по това време има болни по нашите ширини. От как има хора тук. Само че никой не е правил бизнес от това. И то така нагъл и престъпен.
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко жители има това Грудово, че 700 деца няма да ходят на градина? Много плодовити там.
11
5
 
26
 
! Отговори
Пловдив преди 2 години
Цял век е така през януари-февруари.Обаче?От две години го съобщават по тАлавизора,винаги по това време е имало грипни ваканции.
10
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омотаха се в лъжите си. Вече даже се задушават.
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирето сега ще им даде да разберат. Като мобилизира военните да станат детегледачки.
8
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пропагандна статия. Няма да се ваксинираме и ще ви съдим.
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледаме бизнеса пато до Скопие Тирана и самолету до Скопие .Ах глупомера е макс вика Кирчко те нямат претенции за територия към нас.Ле ле ле лв
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те като дохторчетата почнали да се заместват. Читаков кардиолога, станал виден пулмолог и лекува ковидни. Нищо че го уволниха за некадърство и смърт.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верваме ви.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами нормално-тях и медиците първи ги ваксинираха!!!!