Ваканцията за учениците от 31 януари, отново в час на 7 февруари

Неучебните дни няма да се компенсират чрез допълнителни занятия
21 яну 2022 16:29, Александър Попов
38
Ваканцията за учениците от 31 януари, отново в час на 7 февруари
Снимка: БГНЕС

Общо пет ще бъдат неучебните дни в края на първия и в началото на втория срок. Един от тях е междусрочната ваканция.

Учениците няма да са в клас от 31 януари до 4 февруари 2022 г. Заедно със съботите и неделите преди и след посочената работна седмица учениците няма да влизат в училищата общо девет календарни дни. Те ще се върнат в клас на 7 февруари т.г. В зависимост от инструкциите на здравните власти вторият срок ще започне присъствено или от разстояние в електронна среда, съобщиха от МОН.

Неучебните дни няма да се компенсират чрез допълнителни занятия през останалата част от учебната година. Пропуснатият материал ще бъде преструктуриран и наваксан в редовните часове през втория учебен срок. В случай че няма забрана от здравните власти, олимпиадите ще се провеждат по график, дори ако датите им съвпадат с неучебен ден.

Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков ще издаде такава заповед, след като днес Отрасловият съвет за тристранно сътрудничество в областта на средното образование прие неговото предложение.

Според акад. Денков е добре учителите също да използват неучебните дни за почивка. Той ще препоръча на директорите на училища да осигурят възможност на всички преподаватели да ползват платен отпуск за последния ден от месец януари и за дните от 2 до 4 февруари т.г. включително.

По този начин и учениците, и учителите ще могат да се възстановят от стреса и умората, свързани с изпитванията и оформянето на срочните оценки. В същото време ще се даде възможност за облекчаване на здравната система, тъй като около първата седмица на февруари се очакват върхови стойности на заразени с COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е добро решение. Като грипните ваканции преди. Единственото, което реално върши работа. Само дано не ги засипят пак с домашни, че за коледната ваканция така бяха направили нашите и децата трябваше от първия ден на ваканцията да пишат домашни, за да им стигне времето. А това изобщо не е почивка и тръгнаха на училище след ваканцията все толкова изморени.
11
3
 
5
 
! Отговори
съвет преди 2 години
Т.нар. здравни власти, нека да внимават с инструкциите, че от много ОНЛИНЕ обучение, нищо не се научава.
10
11
 
2
 
! Отговори
Димитър Кетипов преди 2 години
И от 07.02 пак ще се боледува масово...
9
2
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Евала тpoле, ще отидеш зад Алпите. Да е.. м...
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Удрииии, т'ва не е нашата крава! Разгеле за учениците! Те от почивки препочиваха. Затъпяват като ***! И после едно стихотворение наизуст не могат да научат.
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денков, денкооов, такива андрешковци сте ...
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"учениците, и учителите ще могат да се възстановят от стреса и умората, свързани с изпитванията и оформянето на срочните оценки" , казах ти да не лъжеш, пак ще ядеш бой... Затвориха половината училища от понеделник 24.01 за да овладеят ковид бума, щото нищо по ефективно не могат да измислят. Адски зле е тва правителство.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"По този начин и учениците, и учителите ще могат да се възстановят от стреса и умората, свързани с изпитванията и оформянето на срочните оценки" Стрес от всякъде. Вече стават смешни чак жалки.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алоооо, журналистите. Спрете с глупостите. Кога учениците са били на училище в събота и неделя, че да коментирате деветте дни ваканция.
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега като идат при баба и дядо и всичко ще се нареди
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фаучи
1
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека починат децата- да идем на една хубава ски почивка в Алпите в белия свят, че тука само антиваксъри. Не, че има толкова скиори антиваксъри де- предимно простият бачкатор е неваксиниран.