Диян Стаматов: Учителите са на прага на възможностите си

Учениците да се тестват 2 пъти седмично, призова той
24 яну 2022 13:26, Ния Христова
42
 
"Броят на на заболелите учители и ученици става все по-голям. Сумарно в петък имаше отсъстващи около 340 ученици от цялото училище - над 25%, както и 18 учители. В училище са всички здрави учители и преминават от една в друга стая, за да извършат дистанционното си преподаване. Цяла седмица нито един от класовете няма да има химия", обяви директорът на столичното 119-то училище Диян Стаматов в ефира Bulgaria ON AIR.
 
"Ноември правихме два пъти тествания - в понеделник и четвъртък, което беше много смислено и даваше яснота за изцяло здравите класове. От декември правим веднъж седмично. Ако в следващите дни някое от децата прояви симптоми - целият клас е карантиниран, което обезсмисля цялото тестване. Дано от февруари има тестове за два пъти тествания седмично", каза още той.
 
"Омикрон показва, че много хора се разболяват. Дано през ваканцията всички да си останат в домовете и да се върнем присъствено", посочи Стаматов в студиото на "България сутрин".
 
"Всеки един от колегите има "зелен сертификат", за да може да преподава. Ваксинацията нараства, но е далеч от максимално желаната, която се прокламира от правителството. Едва ли скоро ще достигнем 60-70%", каза Стаматов за финал.
 
Гледайте целия разговор във видеото. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
Иван222 преди 2 години
Този човечец,заедно с "умната и компетентна"Миглена Кунева,като слуги на ГЕРБ докараха образованието в България до дъното на дъното,защото лесно се управлява един народ,когато е ***.Унищожиха изконни символи и ритуали в българското училище.И не се спира горкичкият.Все да се покаже.Все да се изкаже.Пръв започна да припява на министър Денков за сриването и на последната българска традиция -началото на учебната година,15 септември, да бъде заменено с някакъв ПЪРВИ ПОНЕДЕЛНИК от месеца.Срам!
35
1
 
4
 
! Отговори
Почитател преди 2 години
Много ми се иска някой да прочете и придвижи по компетентност предложението ми към МОН. Като дългогодишен учител по БЕЛ , вече пенсионер, считам , че предвид проблемното обучение на учениците през последните две години , е редно да се редуцира обхватът на материала за изпита след завършен 7 клас. Към настоящия момент е известно , че тестовите задачи ще проверяват знанията на децата, включително и от 5 и 6 клас. Нито има възможност за смислен и реален преговор на изученото в предходните години, нито е уместно и справедливо да се стресират допълнително и ученици , и учители , и родители. Много д
34
0
 
11
 
! Отговори
6 преди 2 години
В България има само две училища и съответно двама директори !Единият е от трънските , а другия от айтоските трънаци!Дошли с ГЕРБ каруцата в София да учат софиянци на четмо и писмо и на медицина!
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен до 30 преди 2 години
Полуграмотни са, защото са к.у.х.и *** като родителите си.С плюнка искаш да лепиш космоса. Ами не става!
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много лесно е да се направи диктаторска държава чрез промени в конституцията. Ердоган го направи. Този Тиквар гледа и се учи от него. А тази калинка е пратена да предаде тоталитарната идея на Боко, като я представи по измамен начин. Дясна диктатура много лесно се прави чрез конституцията.
31
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поработиха малко и ревнаха, иначе вече две години си стоят вкъщи. Учениците нищо не научиха, но всички станаха отличници.
30
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте ревали като юндолски мечки. Който не му харесва да напусне!
29
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пореден път им увеличават заплатите на учителите,какво още искат?Никъде го няма това-по три месеца лятна ваканция,пролетна,зимна,междусрочна,стоят на сухо и топло и все за пари реват.Децата са вече полуграмотни предвид онлайн обученията.Никакво увеличение повече!
28
14
 
14
 
! Отговори
Тракиец преди 2 години
Много мрънкане по учителите.Като е лесно и доходно станете учители .Само тъпънари тука.
27
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха,дойде време да работят тези п.зити и се измориха..А данъкоплатците какво да кажем,нашите заплати не се вдигат и нямамв почивки на всеки два месеца.Болен ,здрав-на работа сме?!
26
9
 
21
 
! Отговори
Неее преди 2 години
Търтеи нищо не работят и на нищо не учат децата. Едно време се бореха за ранно пенсиониране, а сега бачкат до гроб. Млад човек не може да се вмести между бабичките. Нещо много важно, квота за мъже и жени. Само даскалици съсипаха образованието.
25
3
 
14
 
! Отговори
Учен преди 2 години
На практика няма нужда от учители. И без това всеки се справя сам. Няма как да си УЧИТЕЛ в клас от 26 ученика. Те са ретранслатори и оценители, носители на тежък субективизъм.
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз си мислех че това поколение е ялово, а то следващото ще е си е баш африканско
23
4
 
21
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Стаматов, стига преиграване. Напускайте и си стойте по домовете, стига оплаквания!
22
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсурдно твърдение - били изморени, горките, наистина се подиграват вече с нас друго-работещите, какво правят учителите, три години стоят вкъщи, и се правят , че работят. Нахалство и наглост, не го разбирам по друг начин. И като капак ще им увеличават заплатите отново.
21
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като знам какво е нивото на преподавателите, нерядко и университетските, на тяхно място ще си мълча и с благодарност ще си приемам заплатата. Събират им се по 20-тина часа седмично, дълги ваканции, напоследък мънкат пред екраните колкото да мине часът, децата демотивирани и плачевно неграмотни, заплатите им повишени... Айде стига вече!
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тия като Али бега не знаят какво искат вече.
19
16
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нечувано нахалство. От какво са се изморили, от това че трета година си стоят в къщи а обучението е под всякаква критика.
18
1
 
12
 
! Отговори
Жеко преди 2 години
Като решите да си правите антигенен или ПСР прочетете добре упътването за направата на теста и въпросите които са зададени в листовката!!Имате ли Т, имате стомашно чревно разстройство и още кашлица.Т се вдига при всяка инфекция зъб да ви заболи вдигате, хапвате нещо развалено и готово дияриата е готова, кашлица по всяко време. Сополи същото. Та какво показват тия тестове ?? Това са кръстосани тестове и те хващат една камара други неща!! Та също теста не е диагноза!!!!
17
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колебая се кои мрънкачи са ми по-неприятни - кръчмарите или даскалите. Много си повярваха, като всички пpocтовати хора.