ВТУ с изискване за зелен сертификат за присъствено обучение

Зимната изпитна сесия се провежда онлайн
29 яну 2022 11:24, Елка Василева
61
ВТУ с изискване за зелен сертификат за присъствено обучение
Снимка: архив, БГНЕС

Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ въвежда изискването за зелен сертификат на студентите, за да премине към присъствено обучение за втория семестър.

Зимната изпитна сесия за редовните студенти и обучението на задочниците във Великотърновския университет се провеждат онлайн. Вторият семестър ще започне също с обучение в електронна среда.

От 7 март занятията за студентите в редовната форма на обучение ще станат присъствени, но само за академичната младеж, която има валиден документ за ваксинация, преболедуване или изследване. Това разпореди ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов.

Учебните занятия за летния семестър за магистрите в редовно и задочно обучение ще бъдат по схемата 1/3 присъствено и 2/3 електронно. Полагането на изпитите ще се осъществява онлайн, с изключение на държавния изпит по гражданскоправни науки в Юридическия факултет. /БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Нацизъм в действие. Отнемат ти правото да учиш ако не си част от експеримент. Иначе обаче разни защитници на човешките права може да съдят държавата, че изнасилвач е бил бит от ченгета, понеже е ***. Но същите тия НПОта не само че няма да защитят правото на образование, те даже ще съдят държавата че не е набола всички насила, в т.ч. и ***. Честита ви нова нацистка власт скъпи студенти. Хайл ваксина!
9
2
 
27
 
! Отговори
Universal преди 2 години
При онлайн изпитите, рушветите да се превеждат по банков път.
8
2
 
29
 
! Отговори
Фют преди 2 години
Това тоя " университет " дето има специалност " Ромски език" ли е?? Те и без това не могат да съберат такси да си платят тока и заплатите сега ще го докарат.
7
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките соpосоидни нищожeства намиращи се и безчинстващи в българските университети трябва да бъдат изритани по възможно най-бързия и брутален начин. Всички членуващи в НПОта и масонски ложи не трябва да имат никакво право да работят в образованието и управлението на държавата.
6
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Унищожете и младата надежда на България. То като си мълчи народа ваксарите му се качват на главата. Необходимо е техното Експресно ликвидиране инапе край с бъдещето на България.
5
2
 
36
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Поредните изнудвачи!
4
45
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да има мир антиваксърите в Сибир!!
3
6
 
70
 
! Отговори
Виготура преди 2 години
ВТУ няма право да въвежда такъв сертификат, тъй като той не е регламентиран нито в заповед на министъра, нито в наредба, нито в закон. Всеки студент може да осъди вуза.
2
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закривайте скапания институт! И без това е от тези с авторитет на корумпирани преподаватели.
1
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да фалира дано! От кого ще си искат даскалите пари под масата за да пишат тройки?