Варненски ученици протестираха заради уволнен учител

Според учениците й - причина е позицията й за украинските бежанци
Обновена: 14 мар 2022 15:54 | 14 мар 2022 15:54, Анисия Иванова
43

Ученици от Варна излязоха на протест, за да подкрепят любимият си преподавател. Според тях учителката им по "Кулинарни техники и технологии" е била несправедливо уволнена.

Цветелина Илиева е била освободена от работа в последния работен ден на седмицата в рамките на 6-месечния ѝ изпитателен срок. Мотивът - "несправяне с работата". Нейни възпитаници обаче не са съгласни с причините за освобождаването ѝ и настояват тя да се върне в клас.  

"Това е един от малкото учители, който наистина преподава с интерес и си личи, че е тук не само заради заплатата. В днешно време са наистина малко учителите, които те карат да учиш с интерес", каза Стефани, нейн колега.

"За нас не е справедливо, особено по тези изтъкнати причини, да си отиде един човек, който си върши перфектно работата", посочи колегата ѝ Ивана.

Според учениците и родителите истинската причина за освобождаването на Илиева е активната ѝ гражданска позиция, която тя изразява открито в социалните мрежи. Последният ѝ пост е бил свързан с несъгласие на част от мерките в подкрепа на украинските бежанци.

"Не е справедливо това, което направиха, а може и от по-горна инстанция да са взели решението. Нашите съмнения са такива", смята един от родителите.

"Изключително честен човек с невероятни постове във Facebook. А моето лично мнение е, че това е повлияло на освобождаването на госпожата", смята Петя Михайлова.

Директорът на училището не пожела да говори пред Bulgaria ON AIR. Учениците заявиха, че докато учителката не бъде върната в клас, няма да посещават часовете по предмета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Глупости... Може за бъде уволнена, тя е на изпитателен 6-месечен срок.
34
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Правилно.........Ти си абсолютно слаббоумен! Русофил съм до мозъка на костите си! Но това не значи, че искам да живея като в Русия! Живял съм там 6 години, но съм българин, и то с истински добри български корени, клел съм се на НР България и никога няма да престъпя клетвата си! Благодарен съм на Русия за всичко - там видях за пръв път Европа, култура, наука, патриотизъм, благородство! Да живее и пребъде Велика Русия! Да сгинут супостати ее!
33
0
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Кой е фейсбука на Цецка :)))
32
10
 
33
 
! Отговори
DO 14 преди 2 години
АЗ не мога да забравя запалените и убити българи на Майдана 2014,погрома на българския културен център,разкъсания и потъпкан български флаг,избитите и тормозени хора в Донецк и Луганск,вклучително и днес.Кой ли е духовен слугинаж?
31
9
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито един журналист не посмя дори да намекне, какво е писала учителката във фейса. Такава цензура ни наложи това НАТО, че комунизмът ще ни се види песен.
30
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека всеки да може да излива простотията си в соц. мрежите. В това няма нищо лошо.Надявам се само да си е гледала манджите в час, а не политиката на народите.
29
8
 
17
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
Да уволниш служител за несправяне с работата е дълъг и сложен процес. То ако ставаше толкоз лесно, нямаше фирмите да са пълни с абсолютно безполезни търтеи. Това е някакъв абсолютен фейк.
28
22
 
8
 
! Отговори
Правилно преди 2 години
Нали русофилите искат да живеят като в Русия? Ей им на.
27
2
 
10
 
! Отговори
Maria преди 2 години
Можете да прочетете какво е написала учителката в Moreto.net .
26
0
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
казах ви,че т.н. "Социални платформи",като "Мета"../бившия "Сураттефтер", "Иста,Минстра" и другите, се създадоха освен да направят милиардери няколко същества,но и да КАНАЛИЗИРАТ социалния живот на "масите"..Ако ги нема тия "платформи" хората ще общуват помежду си,но БЕЗ Недостойните да знаят кой какво мисли и крои..С "платформите",комуникациите се КАНАЛИЗИРАТ,СТРИКТНО СЕ СЛЕДЯТ и ..наложи ли се,следва намеса..
25
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Показателно е все пак, че я защитават ученици, родители и колеги. А директорът на училището отказал да говори с екипа на Bulgaria ON AIR. Що ли, щом е прав, а уволнената крива?
24
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путинофили, видяхте ли сега какво е да те уволнят, че имаш различно мнение от управляващата партия? В Русия в момента е още по зле. Направо арестуват и в затвора може да попаднеш ако говориш против партията. Наистина ли искате да живеете в такава държава?
23
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойкот на политизираното ни образование! Слава на Украйна!
22
0
 
23
 
! Отговори
Бъдете по-точни преди 2 години
От написаното не става ясно дали тази е била против да се помага на украинците или е против начина по който това се прави. За какво ги пишете тези статии така, не знам.
21
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учителката е много честен путинофил...
20
0
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Нямаш право на собствено мнение...Просто си затваряй устата и продължавай да маршируваш!..."Избраните" ще "мислят" вместо теб.. /Надпис на една стела от Третото Царство../
19
2
 
34
 
! Отговори
Словото преди 2 години
По скоро ми звучи като намек от времената на тоталитарният режим - т.е който не следва линията ще започне "да не се справя" с работата и чао любима работа ... Или пък скорошния пример с Джокович - който не се ваксинира ще последва неговия пример .... чао турнири....
18
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Ако някоя такава "учителка" на запад, се изказваше , че не харесва вашите деца и внуци и те нямат право да са там... - .... - такава "учителка" на запад незабавно ще бъде уволнена! Незабавно, рийшли!
17
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махнали са я по икономически причини. Като няма учител няма нужда да е зарежда с хранителни продукти, пести се от фонд работна заплата, от вода за миене, ток за хладилници, котлони, фурни.
16
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някога много по-бедните българи са събирали помощи и са посрещали гладуващите украинци. 30 години смукахте и крадохте пари от Европа, а си тъпчехте мозъка с руска елементарна пропаганда , същата , която 45 години ни убеждаваше, че в Съветския съюз се живее по-добре отколкото на запад. Отрватително е това, в което сте се превърнали..Наистина ли пак искате да сте от източната част на Желязната завеса?!?