Стаматов: Обучението трябва да бъде присъствено

Според него учениците ни са в "златната среда"
28 мар 2022 14:25, Йоана Цонева
8

Образованието винаги трябва да е приоритет и неслучайно е определяно като най-голямата ценност. То е във фокуса на поредното издание на поредицата дискусии на Bulgaria ON AIR "Бъдещето".

 
Министерството на образованието и науката предложи 3 варианта за удължаване на учебната година.
 
Бившият зам.-министър на образованието и директор на 119-о училище Диян Стаматов заяви, че следващата учебна година ще започне на 15 септември. 
 
"Дебатите продължават активно, възможностите са много. Основната идея на образователния министър е дните, които бъдат удължени с по-ранно започване на учебната година, да бъдат използвани максимално за ваканция. Да се създаде редуване на учебно време и ваканция, които са малко по-различни от тези в момента", коментира Стаматов. 
 
По думите му българските ученици се намират в "златната среда" при съпоставянето им с децата от други държави. Много може да се иска, за да сме много по-напред, но в момента реалността е тази, отбеляза той.
 
Директорът е на мнение, че тепърва ще виждаме резултата от всичко случило се в образованието ни през последните 2 години на пандемия - знания, умения и пропуски на учениците.
 
"Изненада беше, че само за 24 ч. образователната ни система се пренастрои от присъствено в дистанционно. Тази своеобразна професионална магия е в резултат от изненадата на възможностите на учителите. Със сигурност сме много напред в дигитализацията. Въпреки всичко, твърдото ми убеждение е, че образованието трябва да бъде в училище - присъствено", подчерта Стаматов.
 
Според него частните уроци са почти българска традиция, а занапред все по-често ще виждаме ситуация, в която училището и алтернативните образователни дейности ще показват онова, което са си откраднали от дистанционното обучение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Bulgaria ON AIRДиян Стаматов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Уйчовия преди 2 години
Нисък мъж с голямо его, какво очаквате?!
7
0
 
5
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Аман от тоя! Ама мигленчето като не го взе в европата, тъй ще ни го навират всеки ден тоя, най-великия директор на метамегахипергейвселената!
6
0
 
4
 
! Отговори
А такива преди 2 години
Като него трябва да са отсъствено!
5
0
 
1
 
! Отговори
Драги мисирки преди 2 години
На сайта ви има две абсолютно еднакви публикации - едната е настоящата, а другата от преди 3 часа на Камелия. Какво точно сте работили по тях, та да няма нито една различна дума, освен заглавията?
4
1
 
4
 
! Отговори
Айде, преди 2 години
Общинският съветник от ГЕРБ,пак се изказва.Досажда вече .
3
1
 
5
 
! Отговори
Пак необмислени неща преди 2 години
Какви са тези 3 варианта за удължаване на уч. година? На кого е нужно това, като учениците реално не са пропуснали учебен материал?
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само той се натяга да е в медийното пространство и се изказва колко е компетентен.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо само той се изказва?! Няма ли други учители и директори в тази страна?! Или политически независими не ни трябват?!