МОН модернизира училища и детски градини

Планирани са нови класни стаи и кабинети
21 апр 2022 15:08, Росен Стойчев
11
МОН модернизира училища и детски градини
Снимка: БГНЕС

Министерството на образование ще отпусне средства на училища и детски градини за нови класни стаи, STEM кабинети и ремонти до 2026 г. Това обяви от пресцентъра на МОН.

Предвидено е да бъдат разпределени 326 млн. лв. Проектите за модернизация на образователната среда ще бъдат финансирани по Националния план за възстановяване и устойчивост.

В общините с недостиг на места в училища и детски градини ще се отпускат средства за пристрояване и надстрояване на вече съществуващи сгради.

Още по темата
Това ще става и ако училището няма възможност да премине на едносменен режим на обучение.

Основната цел на финансовата подкрепа е да се създадат условия за равен достъп до образование като се изгражда иновативна, енергийно ефективна и мотивираща образователна среда, пише още в съобщението на образователното министерство.

Проектите целят да подобрят достъпа на хората с увреждания до сградите на училища и детски градини, както и да оптимизират вътрешността на учебните заведения с оглед бъдещи пандемии и извънредни ситуации.

Процедурата „Модернизация на образователна среда“ е публикувана за обществено обсъждане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само блокове и офис сгради се строят. След 1990 г. няма ЕДНО построено държавно училище! За сметка на това има закрити 500. Държавата да не отпуска само средства за модернизиране и пристрояване, а за изграждане на нови училища, не само в София.
7
0
 
1
 
! Отговори
Целта преди 2 години
Е една: дистанционно училище за цялото стадо, с изключение на т.н. "елит". Част от Пландемията!
6
1
 
6
 
! Отговори
Родител преди 2 години
Не знам колко пари дават за модернизация на училищата, но всяка година ми искат пари за ремонт на класната стая. И това е в най-елитното училище в града!Боядисване, боя, циклене на пода, различни консумативи - средно по 100лв. на дете.Поръчваме шкафчета, събираме пари за техника...Парите за модернизация потъват в джобовете на ръководството!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то не било компютри, а компоти. то не било изкуствен интелект, а изкуствени цветя
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ох котьо, смятай за каква схема става дума
3
2
 
6
 
! Отговори
aaa преди 2 години
Продължаваме краденето...?! Кога ще започне нещо да се учи в това училище? Само ремонти и крадене. Кога ще се въведат някакви минимални изисквания към преподавателите, освен да имат диплома? Кога ще има атестиране, а не заплати на калпак?!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
32г продажни души политически заедно с реститутки журналистически.За 1 г Садио Мане Ливърпул футболист направи училище и болница в града си за 1г за 1м .долара .Тука се изписват извънземни суми и 32г нищо няма .Ясна е идеята чуджи заръки всичко против българите до изчезването им.Народа ако не се осети още малко после ще прекалено късно
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оправете им качеството на обучението, нови столове и маси не правят хората просветени.