Денков: Не се променя матурата, може да има повече двойки

Сега завършва първия випуск по новата програма
14 май 2022 10:49, Александър Попов
17
Денков: Не се променя матурата, може да има повече двойки
Снимка: БГНЕС

Това каза образователният министър Николай Денков преди ученическия крос в Южния парк в София

"Това e пълно недоразумение! Никакви нови правила не са въведени. Това, което излезе като информация в петък е сумиране на това, което сме обявили в началото на учебната година. Нищо не се променя", каза пред Нова тв образователният министър Николай Денков.

"Спрямо миналата учебна година има промени свързани с това, че сега завършва първия випуск по новата програма. Оттам има много повече изпити, различна организация, както и изпити, които са за професионална квалификация”, обясни образователният министър.

Друга промяна е броят на точките за оценка “Среден 3”, който от 23т. се покачва на 30т.

“Мнение на експертите е, че при тази подготовка на децата - тези 30 точки са подходящи”, поясни Денков. “Разликата се появява в това, че може да има повече двойки отколкото тройки. От друга страна трябва да сме спокойни, че който е получил диплома - знае материала, на който се явява”, допълни той.

Произведенията, които трябва да научат зрелостниците, също са по-малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: матуриНиколай Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Писна Ми преди 1 година
Ох шЕ умрА от смЕх, "От друга страна трябва да сме спокойни, че който е получил диплома - знае материала, на който се явява" да да всички знаят материала изключително добре кой по-по-най умен излиза от днешната образователна система само дето за *** за зеле не става масата и не може дори да говори смислено липсват им думички и ползват чуждици за да са куул.
12
0
 
0
 
! Отговори
До коментар 3 преди 1 година
Сигурно Слаб 6
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Три години онлайн обучение и ще вдигат прага за успешно взет изпит...нито логика,нито реформа,нито образование
10
1
 
2
 
! Отговори
Служебен ученик преди 1 година
Този *** няма ли да си върви в Канада заедно с КироТъпото , че само глупости върши, то ще кажеш че туй образование е златно бе , и без това не се учат важни неща в училище!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този министър започна да взима страшно много неадекватни решения .Удължаване на учебна година,започването и по-рано и промени в броя на точките на матурите.С кой се съгласува това?Нито с учителите,нито с родителски организации.Материала в учебниците за 5,6 и 7 клас е толкова много ,че без допълнителни частни уроци е немислимо усвояването им.И накрая ,, двойките ще са повече"!Това ли е целта на българското образование?
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълно недоразумение е цялото ни правителство.Денков ще ядеш пак шамари от някой родител.
7
4
 
12
 
! Отговори
777 преди 1 година
Децата в днешно време за съжаление не се интересуват от нищо, освен да си цъкат на телефоните. Върнете повтарянето на класовете и оценката на поведението, господин министър! Децата нищичко не знаят, голяма част завършват неграмотни.Факт!
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех, Денков, ех, професоре... Няма никаква промяна в матурите... Друга промяна е, че, ... Освен това разликата е в... Утехата е, че не си професор по български език.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е време да освободи образованието от себе си.
4
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По повод образованието.. Аз съм инженер по телекомуникации, също магистър в същата сфера. Дотук е ясно предполагам, че има инвестирани едни поне 7г труд. Допълнително реших да изкарам и няколко курса в сферата на ИТ секюрити(тъй като миме интересно). Успях да защитя общо 5 курса в тази насока. И сега си представете, колко бях изненадан, когато ми беше казано, че след интервю за работа не е трябвало да казвам 3000лв заплата, ами 1500лв :)))) Понеже било криза разбирате ли..Българите и Ада :)
3
2
 
31
 
! Отговори
Иван Морския преди 1 година
Интересно ми е денков колко би изкарал на матурата
2
5
 
7
 
! Отговори
Безсмъртния фолк преди 1 година
Слушам си Кондьо и ич не ме брига за матУРата
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може, може. Който се обучава дистанционно от дъжд на вятър е потенциален двойкаджия.