Безплани летни уроци за учениците

Нова програма на МОН за лятото
Обновена: 9 юни 2022 19:32 | 9 юни 2022 19:21, Росен Стойчев
6
Безплани летни уроци за учениците
Снимка: БГНЕС

Творчески работилници, музика и танци, маратони, плуване, езда, туризъм, игри сред природата, летни читални, занимания по математика.

Още по темата
Това са само малка част от безплатните дейности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта, включени в Лятната ваканционна програма за деца и ученици.

Инициативите са на училища, центрове за подкрепа за личностно развитие и за приобщаващо образование, общини, читалища, спорни клубове и други. Това съобщават от пресцентъра на МОН.

Предложенията за летни занимания са различни за всяка от 28-те области в страната. Сред тях са и летни лагери по националната програма „Отново заедно“. В очакване на децата са и множество школи по езици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: уроциМОНученици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
До просветения преди 1 година
В последните дни гледах две предавания от "стани богат", та там един юрист и един филолог показаха липсата си на елементарна общообразователна култура. Единия не знаеше на колко е равно кое да е число на нулева степен, а на другия му беше непозната мерната единица галон. Но иначе имаха вид на изглеждащи умни. За съжаление и премиера ни е от този вид.
5
0
 
1
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Май някой е бил на " безплани" уроци и после е решил, че става за писател.
4
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 1 година
М, да бе. Като "безплатните" лагери. Все са за някои други деца, сметката все за нас! А за моето дете едно голямо НИЩО!!!!
3
3
 
2
 
! Отговори
Просветен преди 1 година
Трябва учениците да учат и повече философия, психология, това са науките, които изучават човека, правилното мислене, правилният изказ, говор, запознанството, как да общуваш с хората, те не могат да общуват, не знаят какво е отношения, за сексуални отношения да не говорим, не знаят какво е публична реч, не знаят да пишат, да познават емоциите, етапите на развитието на личността, НЕ ПОЗНАВАТ СЕБЕ СИ. Така че стига толкова с това прагматично компютърно обучение, човекът все пак е и СОЦИАЛНО животно
2
3
 
2
 
! Отговори
Просветен преди 1 година
Изключителна грешка на МОН, грешка, която много често в последните 30 години започна да преобладава в образователната система и процес, а именно, че се гледа само прагматичното знание- и в училище, и в тия школи, програми, учат децата само на практическите знания - математика, компютри, природни науки, НЯМА ЛОШО, но все пак човекът е "душа", човекът е "езиково същество", то трябва да общува, да опознава душата, света, човешките взаимоотношения, а това става само в часовете по "Философия"
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма безплатен обяд. Това са пари от бюджета или от парите на ЕС.