Криза за учители, най-търсени са по математика, английски и БЕЛ

Преди началото на годината най-много обяви за начални учители
43
Криза за учители, най-търсени са по математика, английски и БЕЛ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Преди началото на учебната година в редица училища в София и страната има недостиг на учители по различни предмети. В столицата от началото на септември на сайта на Регионалното управление на образованието са обявени 132 свободни работни места. Някои от тях към днешната дата вече са заети.

Още по темата

Най-много се търсят начални учители, както и учители по математика, английски, български език, биология и здравно образование, информационни технологии.

"Ако видите, че и на 15 септември някой търси свободно учителско място, това означава, че директорът е поставен в сложна за решаване ситуация, защото всеки един работещ може във всякакъв момент със своите мотиви да си подаде заявление за прекратяване на трудовото правоотношение. В последните дни преди началото на учебната година най-много учители са се търсили за обучението в начален етап", обясни пред БНР Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието в София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Пази Боже... преди 1 година
До АнонименКое е обективното мнение? Думата "смях" не може да бъде обективно мнение, всеки има своя опит и личностно развитие. Не знам защо трябва да бъде осмивано едно толкова обхватно нещо като образованието. Смях, е когато гледаш Луи Дьо Фюнес. За други дейности звучи обидно и прекалено.
39
1
 
1
 
! Отговори
До 29 преди 1 година
Изобщо не се лъжа. Нищо не ти трябва като знания за да станеш проджект мениджър, затова наемаме 18 годишни деца. Всичко е автоматизирано. Сега ако работиш за измислена българска компания, разбирам, че ви е трудно. Успех де. Аз работя за компания оценена на 225 милиарда долара със 140 хиляди служители по цял свят. Проджект мениджърите са ни деца, защото не се изисква нищо освен да знаят английски, обучение 1 месец на системата и да ползват аутлуук.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пьзи боже..., доста интересно изказване. Имам докторска степен в областта на обработка на данни от образователни институции. Дали системата ми е виновна? Или бъркаш обектинвно мнение с "вина"? Хайде пак помисли :) Имаш достатъно информация. За разлика от повеето пишещи тук се занимавам и с образовнанието по някаква форма и има прак поглед върху образованието преди и сега. Както и върху други образвотални системи и подходи :) Та, да... не говоря празни приказки като повечето тук :)
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Нобел "лоареат&, злоба? Няма злоба :) Забавлявам се :) Жалко, че виждаш злоба. Това се случва само когато проектираш себе си върху другите :)
36
1
 
1
 
! Отговори
Нобел "лоареат& преди 1 година
До До 28Ами смей си се. Как ще има нобелов "лоареат" в България, скъпи или скъпа? Като се погледнеш с твоята безапелационна злоба, как такива като теб ще допуснат някой да се изяви? Ха!
35
1
 
2
 
! Отговори
Пьзи боже... преди 1 година
До До 28Отраснала съм чужбина, учила съм и в България. Плюс пет години висше в Софийския университет. "Смях" е доста неточно.Ако някой са го късали на шофьорски курс , то системата му е виновна. Ако този някой е българка или българче, цял свят му е виновен. Пази боже...
34
0
 
1
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 година
До Анонимен 35, глупости! Дори сам не вярваш на тази си щуротия :) Успокоявай се с тази мисъл. СМЯХ!
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
докато училището е търговско дружество - така ще е
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 28 "Доказателство: няма НИТО един нобелов лоареат от България" - да, ама не - Нобеловата награда се превърна в политически акт-особено за мир и литература. А имахме възможност - предложиха ни да определим или Радичков или Антон Дончев - никой не предложихме :(
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално за 1500 лв бруто заплата/ чисто 1200 и то след, като им ги увеличиха все по-трудно ще намират. Касиерките в мафчгазина взимат повече. Съответно за тези пари няма как и да има очаквания за качествени кадри.
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стига с тази изтъркана мантра - назначават се само "наши" хора, независимо от образованието им - то се вижда и по резултатите на матурите, въпреки подсказването от страна на квесторите
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Криза за учители***** Не реформирана система с учители след 12 месеца курсове . За какво става въпрос в учулища с среден успех под 3,00 / за цяло училище/
28
3
 
2
 
! Отговори
До 28 преди 1 година
До До 25, хайде да не се опитваш да ме дефинираш :) Познавам образованието преди 89тса и беше тотален смях! Проблемът е, че повечето не сте виждали друго и ви беше наливано в главите, че е върховно! Реалността е много различна и тя казва, че образованието по съветски модел е едно голямо НИЩО! Доказателство: няма НИТО един нобелов лоареат от България :) Повече от достатъчно ми е това! Не се излагайте! Все пак има хора, които познават доста образователни системи и могат да сравняват :)
27
0
 
2
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
До До 16, ами то и за това сте смешни някои компаниии! *** се образовай какво е проджект мениджмънт и колко знания са нужни за да се управлява проект според правилата. Жалко, че повечето сте еднодневки без реални знания за неща, за които говорите! Смях!
26
3
 
1
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Далеч си от истината. Проджект Мениджър е това, което по Такова време се наричаше Ръководител Проект. И мога смело да твърдя, че далеч не е толкова проста дейност (не професия обаче) по простата причина,че трябва да разбираш не само от същността на проекта, а и от финанси например. Да имаш ясен поглед върху целия проект, върху изпълнителите, сроковете изпълнение на договори, организиране на обществени поръчки и търгове и т.н. и т.н. Говоря, разбира се, за сериозни проекти - но принципът е същият
25
2
 
5
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
Явно си много млад (нищо лошо, естествено, даже ти завиждам). Иначе щеше да знаеш, че до 1989 образованието беше напълно безплатно! А на сайта на ЮНЕСКО можеш да видиш, че средното ни образование до 1988 като качество е било на трето място в Европа (не в ЕС)!
24
3
 
2
 
! Отговори
До 16 преди 1 година
Проджект мениджър е много сложна професия???? Я дай пак???? Наемаме деца за такива измислени позиции. Хахахахаха. Пак си измисляте сложни професии като експерт по комуникации, експерт по социални медии, проджект мениджър, Хахахахаха. Такива ги скъсваме от подигравки в компанията, която работя.
23
1
 
12
 
! Отговори
Даскал преди 1 година
Бях учител и преди, и след 1989. И със съжаление виждам, че положението в училищата днес е, меко казано, трагично. Защото днес учителят има само задължения, а учениците - само права. Учителят не може да пише двойки, не може да изгони ученика от клас, не може да го остави на поправителен или да повтаря. Не може и да го шамароса - въпреки че много от по-големите ученици заслужават точно това с поведението си.
22
3
 
7
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Образвоанието в БГ никога не е било безплатно! Никога не е било на европейско ниво! Винаги е било "рекламирано" като успешно, реалността е доста различна.
21
0
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
До До Яна, един въпрос към теб! Смяташ ли, че неграмотни хора трябва да имат право да се изказват по тема образование? Аз не мисля така! В този ред на мисли.... оправи си правописа и граматиката. Обърни много сериозно внимание на пунктуацията!