Много от украинските деца у нас ще учат онлайн

Учител: Дискусията е водеща, децата не искат една гледна точка
15 сеп 2022 15:16, Анисия Иванова
15
Много от украинските деца у нас ще учат онлайн
Снимка: БГНЕС

Броят на украинските деца в българските училища остава относително същият. За много от украинчетата у нас онлайн обучението по тяхната система е по-удобният вариант, обясни Преслава Байчева, специалист "Дигитален маркетинг" в prepodavame.bg, учител по литература в гимназиален курс в София.

Основен проблем е голямото разминаване между учебния материал в различните учебни години на двете образователни системи, посочи тя.

В училище всяко дете от Украйна получава допълнителни часове по български език, допълни Байчева.

"Езикът ще наваксаме по-бързо, а социализацията зависи изцяло от атмосферата в класа. Българските учители могат да се справят с това приобщаване.", каза тя пред БНР.

От своя преподавателски опит Преслава Байчева сподели, че когато учениците насреща си имат човек, който ги разбира, учебният материал не е проблем. По думите ѝ проблемът идва, когато информацията не се поднася по начина, по който съвременните деца учат.

"Понякога работим с мисъл какво е било в нашето детство. Все още виждам колеги, които работят по същия начин. Дискусията е водеща. Подлагаме на съмнение всяко твърдение, защото трябва да се научат на критично мислене. На тях това им харесва, защото те са свикнали за "Под игото" и за Вазов да се говори по начин, който не предполага друга гледна точка. Има една гледна точка, която е правилната. Ако ние се опитваме да наложим литературната критика отпреди 40 години и начина, по който се е чел Вазов тогава, означава той да загуби смисъла си за съвременния човек. Той трябва да продължи да живее, просто по нов начин", коментира преподавателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
8
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
А децата на водещите се сирийски бежанци у нас от АФганистан, Пакистан, Ирак и къде ли още не, по каква система ще учат? Онлайн ли?
7
2
 
10
 
! Отговори
Генерал Майтапчийски преди 1 година
Някой проверил ли е тези деца какви ваксини имат? Големите и малките които са за градина?
6
3
 
21
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Как не ви е срам да ни занимавате с украинските деца, а???Когато има място в някое от кварталните училища за моето дете, тогава ще ме е еня за пришълците.Плащам данъци за жилище повече от 20 години София, а за детето няма място в кварталното училище.Не ме интересуват украинските деца на онези със скъпите джипове, които ми паркират пред гаража.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все ми е тая, афганчетата как ще учат?
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е що? 8 училища са закрити тази година поради липса на ученици. Напълнете ги с украинчета и да продължат да си работят! Като закривате училища няма скоро да се получи всички да учат само първа смяна!
3
4
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Хора са. Мъже между 16 и 30 г. Не са учили там и тук няма да искат. Освен ако няма пари, секс и ядене без да работят.
2
0
 
1
 
! Отговори
с преди 1 година
поднасянето на информация не е добре да 6егува6
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичката Мара втасала ся да мислим за украинските деца що не споменете сирийските и другите бежанци те не са ли хора