БАБХ продължава с проверките на храната за учениците

В момента се извършват в няколко столични училища
16 сеп 2022 17:22, Росен Стойчев
3
БАБХ продължава с проверките на храната за учениците

Продължават проверките на Агенцията по храните в училищните столове и бюфети.
Още по темата
Проверява се качеството на храните, които се предлагат на децата, съобщи Bulgaria ON AIR.  

Практиката показва, че най-често нарушенията са свързани с изтекъл срок на годност и неспазване на изискването храните да са по български държавен стандарт, казват от Агенцията по безопасност на храните.

За родителите основно притеснение е качеството на продуктите. Около 70% от децата в начален курс се хранят в училищните столове.

Днес няколко столични училища се проверяват от БАБХ.

Най-добрият вариант е храната да се приготвя в стола на училището. Така рискът за храната е минимален, казват специалистите. Според родители контролът на храните в училище трябва да се осъществява през цялата година. Проверките продължават до 14 октомври във всички училища в страната.


3
Още по темата: храниученициБАБХ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какви са тези легени дето готвите на децата в тях бе смешници ?! Иначе на маникюри го докарвате ама на акъл сте за никъде !
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лошото е, че няма как дадаваш на дете сам, от хубавата храна. В училището на млакия се караха изклщчително много, когаот пращахме доставки и ги разбирам.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като знам какво ми дават в ресторант, където ми искат левче за филийка типов хляб от магазина, не ми се мисли, какво ще дават на тези деца!