Близо 1.6 млн. лв. за студенти и докторанти, настанени в общежития

Средствата са за покриване на битовите сметки
4
Близо 1.6 млн. лв. за студенти и докторанти, настанени в общежития
Снимка: БГНЕС

50 000 лв. ще бъдат добавени към вече одобрената сума от 1 545 000 лв. по програмата за подпомагане на студенти и докторанти, настанени в общежития на държавните висши училища и „Студентски столове и общежития“, реши правителството.

Допълнителните средства се отпускат на базата на анализ на комисията за изпълнение на програмата към Министерство на образованието и науката (МОН), в който се установи, че общата сума, необходима за трите месеца по програмата, е по-висока.

Средствата ще подпомогнат студентите и докторантите, настанени в общежития, да покриват битовите си сметки. Подкрепата бе осигурена след споразумение между МОН и Министерството на енергетиката.















 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: студентиправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Право на информация преди 1 година
Повечето студенти се нуждаят от финансова подкрепа. Дано само да се занимават главно с учене и придобиване на полезни професии. С докторантите работата е по-друга. И сред тях има кадърни и умни млади хора, но връзкарите са много повече и не малко от тях са не просто незнаещи и неможещи, но са по-скоро уникално не-умни и прекалено недоучени. Редно е да съобщят РАЗМЕРА НА СТИПЕНДИИТЕ НА ДОКТОРАНТИТЕ, хич не са за жалене. Би трябвало да са най-качествените млади висшисти. Но повечето от тях не са.