Helpbook: 30 гр. кашкавал закуска на първокласници

И още сигнали - канцерогенните отпадъци на сметище, унищожена улица
6 дек 2022 14:49, Анисия Иванова
13
Helpbook: 30 гр. кашкавал закуска на първокласници
Снимка: Helpbook

Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info получихме шокиращи кадри, които е заснел наш потребител. Ето и текста, който вече са получили и в МОСВ:

"Фирма, занимаваща се с изкупуването на отработени мазнини, изхвърля канцерогенни материали в близост до град Варна и по специално в река - боклуци, бидони с утайка от олио на сметище, което не е предвидено за такъв тип отпадъци. След като бъдат изхвърлени канцерогенните отпадъци, те биват заривани от работниците на сметището, което не е регламентирано!"

Получихме и сигнал със снимка, на която е заснета училищната закуска на първолаци, която се осигурява за децата по програма на МОН: "Прилагам снимка какво представлява дневната закуска, която в един от дните на тази седмица е предложена на първокласници в софийско основно училище".

Следват резонни въпроси от нашия потребител - как се очаква децата да разопаковат кашкавала и ако все пак това се случи - кой и защо е решил, че едно парче от 30 грама може да представлява каквато и да било закуска, още повече за деца, които растат и имат нужда от пълноценна храна.

Завършваме днешния обзор със сигнал за унищожена улица в район „Витоша“: "В последните години след подаване на множество сигнали ул. "Горски дух" в кв. "Драгалевци" е преасфалтирана 2 пъти. За съжаление днес тя е в окаяно състояние - коловози, дупки и огромно количество кал, заради строежите наоколо и липсата на контрол върху строителните фирми. Моля институциите да се задействат и да подсигурят привеждането на улицата в използваем вид, както и строителните фирми да почистват огромното количество кал, което тяхната техника изхвърля на улицата", апелира нашият потребител.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформатана Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
1
 
! Отговори
Минимален пенсюнер преди 1 година
А НЕ БЕ....и това им е много на бг(.....)!!!
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо се чудите, това ще е достатъчно и за възрастен + филия хляб, сандвич е, за здраве и без въглероден отпечатък! Пак добре че дават!
8
2
 
11
 
! Отговори
Глас от тъдява преди 1 година
Като чета и гледам на какво приличат улиците изниква въпросът-само в България ли се строят сгради, щото същите бетоновози и тежка техника се движи и в западна Европа, пък там даже и по селата и коларските пътища няма такава (никаква) разруха
7
0
 
10
 
! Отговори
Шумен преди 1 година
Детето ми е в 4-ти клас.Вчера (понеделник) им дадоха кашкавал.Наистина е 30 грама (като голяма люспа е).Може да е поне 60 грама.Към кашкавалчето има и геврек (или малка правоъгълна баничка).Кашкавалът децата не го хапват, защото не могат да отворят найлона.Тестените изделия са на "Добруджански хляб"-Варна и са хубави.Преди три години закуските бяха май по 90 грама, а сега са по 60 грама (ако не се лъжа).Факт е, че грамажа е паднал.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама па е "био", нали?
5
0
 
3
 
! Отговори
Bai tosho преди 1 година
Стойте още пред клавиатурите. И ревете ами ваше деца са бре лу.мпени ахахаха пълнете им гушите и болниците после щото и те са техни .ама сте гюбрета .
4
2
 
7
 
! Отговори
потърпевш преди 1 година
То не пише че е от мандрата на Зоров От печата се разбира само че е препакетирано в склад с номер BG2203042 което не значи нищо. То и срок от6 месеца при преопаковане е много подозрителен, а и никъде няма данни за сухо вещество и мазнини / наскоро активни потребители извадиха едни резултати за сирената - сигурно и при кашкавала е така/
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е кашкавал. Това са на Зоров боклуцците с палмова мазнина. Тоя комсомолец ни трови децата десетилетия вече, защото има политически чадър. Дъщеря ми ги изхвърля тия "кашкавали", като и ги дадат в училище, защото е свикнала на истински кашкавал вкъщи.
2
9
 
16
 
! Отговори
Котка преди 1 година
Е, някой си мисли, че безплатната закуска отменя задължението да си храни децата ли? 30 грама е порцията кашкавал за тази възраст. Аз с този училищен кашкавал правя сандвич на детето си - напълно достатъчен е. А че има родители, които смятат, че дете в първи клас трябва да тъпче колкото мъж в трудоспособна възраст - това се вижда лесно; идете до кое да е училище през голямото междучасие и пребройте колко деца са с наднормено тегло.
1
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези лакоми първокласници подяждат на светите укробежанци лишавайки ги от олимклузив!