Десет студенти от МГУ с практика в реална работна среда

Това става по проект, финансиран от ОП "Наука и образование за интелигентен растеж"
20 дек 2022 15:04, Александър Попов
3
Десет студенти от МГУ с практика в реална работна среда

10 студенти от Минно-геоложкия университет преминават практика по избраната от тях специалност в реална работна среда. Това става по проект "Студентски практики" на Министерството на образованието и науката, който се финансира по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж".

"Повече от две години при нас идват студенти. Това е един, за наша изненада много приятен процес, защото имаме възможността да видим младите хора, които имат желание да се научат, които идват с нови знания, с нова информация, с ентусиазъм. Докато при нас една голяма част от персонала  е в почти пенсионна възраст и опита, който имат, някои от тях са с над 30-годишен опит, е много приятно, когато имат на кой да го покажат, кой да го приеме, кой да го попие. Студентите попадат в една реална работна среда, която много често е твърде различно от това, което те виждат в университет. Някой път са доста изненадани, някой път приятно, някой път неприятно. Но е много полезно за двете страни", коментира менторът и управител на "Мрамор-Риолит Б" - Светла Стойчева.

Компанията, която добива и обработва естествени камъни, е партньор на висшето учебно заведение.

Практическото обучение преминава под ръководството на специалист от предприятието и на преподавател от университета.

"Ползата за нашите студенти, тъй като те се обучават в тази специалност, е да получат практическо обучение извън практиките, които са по учебен план. Това много допринася за тяхното бъдещо професионално развитие, както теоретичните познания, които получават да бъдат подкрепени и с практически познания. Практиката, която те водят  тука в кариерата и в цеховете за преработка на скални блокове е всъщност част и от учебния материал, който се явява през последната година по дисциплината "Открит добив 3" и това много ги подпомага да имат не само теоретична представа, а и визуална представят  как се случват тези процеси", коментира ръководителят на катедра в МГУ  - доц. Евгения Александрова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари