Шушу-мушу в чат групи: Шестокласници обсъждат къде да пласират дрога, дози...

Пласирането на дрога е в затворени групи, където се комуникира с кодове
2 фев 2023 19:22, Анисия Иванова
88
Шушу-мушу в чат групи: Шестокласници обсъждат къде да пласират дрога, дози...
Снимка: Pixabay

Полицията в София е засичала деца в шести клас да обсъждат в чат групи цени, дози и места за продажба на наркотици. Това разказа инспектор Петьо Петков от СДВР. Той уточни, че пласирането на дрога сред учениците вече става в затворени групи в интернет, където се комуникира с кодове.

Децата посягат първо към марихуаната, а след това и към синтетичните наркотици. Инспектор Петьо Петков от сектор “Наркотици“ на СДВР обяснява: “Лошото е, че марихуаната, която се предлага на нашия пазар, е с по-силно активно вещество в повечето случаи. От синтетичните наркотици водещ от няколко години е т.нар. “кристал“.

Пласирането на наркотиците се случва основно в интернет.

“Така наречените “кодирани пространства“, чатовете, са най-различни и се гони една анонимност при кореспонденцията. Има групи на класове, в които има чатове, не толкова за разпространение, колкото за обяснение – каква е цената, къде може да се намери, какъв е начинът и какво трябва да се каже“, посочва още Петков пред БНР.

Полицията в София е засичала и затворена чат група на шестокласници, в която свободно са били обсъждани цените, качествата и грамажа на отделните видове наркотици. В групата освен шестокласниците е бил и младеж на 20 години, обяснява инспектор Петков.

В момента на пазара на наркотици в София цари хаос твърди още той. “Всеки по един или друг начин може да се сдобие с определени вещества, да ги надгради и да ги продаде за това, което се търси“, допълни Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
6
 
5
 
! Отговори
Дрожко преди 1 година
В случай не заставам на никоя страна, но като чета някой от коментарите вижда ми се, че определено има хора които изобщо си нямат на идея за какво става въпрос, но пък за сметка на това мнение имат
51
7
 
10
 
! Отговори
Гешев не лови преди 1 година
До Анонимен... Гешев полицай ли е да "лови наркопласьорите"? Аз пък мислех, че е прокурорът. от когото много хора ги е страх и затова му искат главата, уж за "реформа".
50
1
 
15
 
! Отговори
Ей, гнидо... преди 1 година
Шушу-мушу в чат групи: Шестокласници обсъждат къде да станат смръдльовци.
49
9
 
3
 
! Отговори
до 52 преди 1 година
"Пушеше яко, имам чувството, че смъркаше и трева." - интересни спомени имаш. Би ли споделил КАК си имал такива чувства, че е СМЪРКАЛ трева? Появявал се е с нос и отвътре са стърчали теменужки? Можеше да е по-зле - свещички срещу *** с авокадо... Щеше да се разхожда с палма отзад. Ти се експерт - да те правим министър! А това, че е пробудило в тебе ЧУВСТВА, че е СМЪРКАЛ трева... хм.. Има един парад на обратните - може да се изявиш. Можеше да си чопли и сополите и да се друса. Интересно мнение!
48
4
 
13
 
! Отговори
Да знаете.. преди 1 година
И Кирчо и Лена бяшхе шестокласници...и им е останал навика да поръчват пици
47
10
 
2
 
! Отговори
Румпел щилтсхем преди 1 година
Ве важното е бизнеса да врърви успех хлапетиите
46
7
 
16
 
! Отговори
ПРОМЯНАТА 2020-2022 преди 1 година
Поколенията се промениха... Няма връщане назад... Може само да ги забавим, като избираме политици, който все още не са мръднали, като промяната 2020-2022
45
4
 
15
 
! Отговори
До 3 преди 1 година
"Шестокласниците не искат да учат, да си пишат домашните, а пък българските политици иска да увеличават заплатите на учетелите им. Сигурно те са същите като учениците им. Чести ада ви е Новата 2023 г. На учителите, учениците и полицаите, които разбират от чат групи." ------------ От неграмотния ти пост се вижда, че и ти не си бил от ученолюбивите. И явно си толкова "милионер", колкото "българина" е българин.
44
5
 
13
 
! Отговори
Думи нямам преди 1 година
Имах един колега който идваше на работа, а от него се носеше голяма воня - човека се къпеше десетина пъти в годината, бельо не сменяше; преди години съпругата му не издържа и се разведоха! По цял ден пушеше като парен локомотив който поема по стръмния път. Пушеше яко, имам чувството, че смъркаше и трева. Винаги беше на страната на тези които употребяваха наркотици, но това е нормално при тези хора които са зависими от бялата смърт. Изпитвам страх от подобни хора.
43
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Децата ни тровят с техните наркотици, а прокуратурата не ги залавя. Гешев не иска да лови наркопласьорите.
42
4
 
36
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Сутрин отивайки на рабата гледам физиономиите на младите хора, а от тях няма никакво излъчване. Стой на спирката и пуши цигара, пие кафе, рови се в телефона и в същото време пита приятелчето дали ще минат да си вземат трева. Болни млади хора които са готови на всичко само и само да е надрусат, да се насладят на миризмата на тревата или нещо подобно. Нима това е бъдещето на Държавата? Трябва да се прави нещо и да премахваме тази язва от нас до като му е време.
41
4
 
2
 
! Отговори
Нямам думи преди 1 година
Този от Плевен или е някаква партенка или ще го четем по медиите в криминалната хроника. Човекът явно е психопат да третира така сина си. Сигурно е и патологично ревнив и преравя телефона на жена си. В един момент ще стане като онзи от Пловдив дето я преби с ракета за тенис. Психопатията не прощава. Дано синът му се измъкне, колкото по-далече от психаря толкова по-добре
40
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спасете ни от децата-дилъри. Гешев, спиш ли? Къде са арестуваните ученици? Не смееш.
39
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Децата са дилърите, а възрастните са техни жертви. Гешев не смее да ги арестува, защото майките и бащите им ще го подгонят и свалят от власт. Майките и бащите им са гербодепесари, началници и общинари.
38
4
 
9
 
! Отговори
до 40 преди 1 година
На 20 г. мъж установяваш такъв унизителен контрол? И за краткия коментер подчертаваш, че синът е "осиновен"? Що за баща си ти? Всеки ден ли му напомняш? Трябва да ти целува ръка, че вие сте ялови и сте му дали покрив над главата? "..статистика поне за мен, че 93% от младите хора поне един път са опитвали дрога". А знаеш ли, че парацетамолът дава фалшиво-положителен при теста за марихуана? А някои сиропи за кашлица за хероин? Не ми пука за дрогите - твоят коментар е унизителен и античовешки.
37
4
 
12
 
! Отговори
Плевенчанино преди 1 година
Абе вие с жена ти луди ли сте? Как ще унижавате така момчето? Или му вярвате или не. Утре ще му писне от такъв вманиачен контрол и ще ви тегли една майна. А това, че някой е опитвал не го прави наркоман. Пък и хлапетиите послъгват да с е правят на по-куул от колкото са
36
1
 
7
 
! Отговори
ЕвроатланДически преди 1 година
ценности,сър! Пълно разложение...
35
12
 
10
 
! Отговори
от Плевен преди 1 година
Миналата година бях срещнал тъжна статистика поне за мен, че 93% от младите хора поне един път са опитвали дрога. Имам осиновен син, който е студент в ... и всеки ден изпитвам страх за неговото бъдеще. На няколко пъти след като се завръщаше в къщи към 22.00.24.00 часа сме правили тестове на наркотици и всичко е наред; той ни успокоява, че никога няма да посегне към тези неща, но ние като негови родители изпитваме голям страх за него, за неговото здраве и бъдеще!
34
1
 
3
 
! Отговори
ами тинейджъри преди 1 година
Много готин сериал има в Netflix - How to sell drugs. FastХлапетиите от там са взели идеи. Сериалчето наистина е сладуресто
33
3
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Нормален днес в светлата демокрация ;) !!!