МВР: 8 души са задържани в страната за фалшивите имейли

В Пловдив са арестувани две непълнолетни момчета
1 апр 2023 20:43, Анисия Иванова
28
МВР: 8 души са задържани в страната за фалшивите имейли
Снимка: БГНЕС

Двама 15-годишни ученици са задържани в Пловдив за изпращането на фалшиви бомбени имейли. В Шесто Районно управление на МВР е арестуван  и трети -  пълнолетен и криминално проявен, който също е изпратил бомбена заплаха към пловдивско училище.

В Пловдив главният секретар на МВР Петър Тодоров обобщи, че след понеделник и вторник, когато е установена хакерска атака извън страната, у нас тя е увлякла последователи. Те са подали от сряда до петък множество сигнали със заплашително съдържание. Тримата са по-скоро подражатели, каза главният секретар.

Още по темата

Арестуваните в Пловдив са обяснили пред органите на реда, че са искали да регистрират група с много последователи и така да направят пари. Общо задържаните в страната за подадените бомбени имейли са 8, съобщи БНР.

Срещу задържаните са образувани досъдебни производства, като ще им се търси наказателна отговорност по чл. 326 за неверни съобщения. Законът  предвижда до пет години лишаване от свобода и глоба от 5 до 15 хиляди лева.

Над 1000 са подадените сигнали за купуване на гласове като 600 са оперативни, а  над 400 са от явни източници. Във всички области има много получени сигнали, включително и днес. Над 100 са задържани от началото на кампанията за търговия с вот, а образуваните досъдебни производства са 120, съобщи още главен комисар Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ел ка е марка български електронни калкулатори и касови апарати създадена през 1965 г. Това е първият български електронен калкулатор и един от първите такива в целия свят.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** е марка български електронни калкулатори и касови апарати създадена през 1965 г. Това е първият български електронен калкулатор и един от първите такива в целия свят.
19
1
 
2
 
! Отговори
Ит Леля преди 1 година
Абе пуснах телевизора за малко , загасих моментално като чух ученици от Столипиново , хахахаха баси смешната държава , опа баце дай ми паролата за мрежата у дома хахахахха за 3 кюфтета и 3 кебапчета хахах и всичко излиза през рутера на Факултето и гепат чавета хахахах , защо ли преди избори странна работа, майтап държава е , реално хората са съвсем други , а тука мижи да те лъжем, и все пак може да имаме ИТ спецове от малцинството няма ядове
18
4
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ВСИЧКИ СА ОТ РУСИЯ !!!
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Чичо Ванчо Компютри имаше в бг още от 50те. Нямаше интернет защото само секретен на сш и нато военни.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Чичо Ванчо Е как нема. Имаше телефони. 1 ст беше на минута. Говориш колко искаш. И бяха много по качествени с кабелче а не като сега прекъсва мобилния. Може да се обадиш колко искаш бомби на Живков но не смееха.
15
7
 
2
 
! Отговори
До Чичо Ванчо преди 1 година
Ми нямаше кой по бай тошово време да прати мейл за бомба, щото интернетът влезе у нас малко след като го свалиха от власт. Нищо, че по света университетите поне от средата на 70-те са го ползвали. А аз го видях за пръв път като студент в ТУ през 1991-ва.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Образованието ни е под всякаква критика - може да те научи какво е логаритъм, но няма да ти предаде базови умения като например колко ще платиш по ипотечния кредит при дадена лихва или за какво може да влезеш в затвора.
13
9
 
4
 
! Отговори
МВР преди 1 година
Свързани са с Путин, има доказателства, хибридна атака
12
1
 
6
 
! Отговори
Нане преди 1 година
По сто тояги на голо дупе, ще наместят нещата... ===))) а на родителите аутисти по 20 бона глоба...
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е че оше няма избухнали бомби.
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 8 Първите заплахи от руския мейл още не са разкрити. Тия са от следващите дни.
9
3
 
7
 
! Отговори
Чичо Ванчо преди 1 година
Едно време, при бай Тошо, никой никога не пращаше фалшиви имейли с бомбени заплахи.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Министърът нали рече, че били руснаци бе? Пълни аматьори, а също и циркаджии. А ние сме шарани, че плащаме заплати на такива не. кадърници.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във факбук има милиони бомбажии та едва ли МВР ще фанат и 80.
6
3
 
9
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
На малките дришлюфци не им се учи и търсят как да не отидат на училище ... нашенските милициюнери им се привиждат комунистически заговори и саботиране на и без това спабо активните избори ЛИЧНО от Путин и Кремъл....... Ахахахаха. И сега като ги хванахте тия непълнолетните ... какво? До утре ще са пуснати . Най-много да ги накарате да обещаят че повече нам да правят така ..... На тая възраст не подлежат на наказание . Дори шамарче не можете да им ударите , нищо че ви разкарваха кат' глухи кучета
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едни суполанковци им разказаха играта на тия от МВР! Пхахахаха
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бомбени заплахи по време на война хич не са дребна работа. Особено ако има организация.
3
3
 
8
 
! Отговори
Майна преди 1 година
Да понражаваш на изди.отии не е най- умното нищо на свита! Но те само това могат! Да бъдеш добър, съзидателен и честен изисква огроооомно усилие, А да разрушаваш и да подражаваш е толкова лесно!!!!
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Потърсете организатора. Всички участници имат общ признак, който ще даде насока. Парите идат през фирми. Пак връзка с организатора.