Всички стачкуват, полицаите намазаха: вдигат им заплатите

Осигурени са над 4 милиона лева до края на годината за допълнителни възнагражения на служителите от МВР; през септемви ще са и с нови униформи
20 юни 2007 17:03,
76
Всички стачкуват, полицаите намазаха: вдигат им заплатите
Заделят повече от 4 милиона лева за полицаите. Снимка: БГНЕС

Осигурени са 2 милиона и 200 хиляди лева до края на годината за допълнителни възнагражения на служителите от МВР.

Персоналните суми за всеки един служител ще бъдат определени на база месечна оценка, обяви в Стара Загора министърът на вътрешните работи Румен Петков. Други 2 милиона лева са определени за заплащане на още 20 часа месечно допълнителен труд. Сега нормата е 50 часа, поясни министърът.

Средната заплата в МВР е два пъти по-малка, отколкото в съседни страни. През тази година сумата е 840 лева. Двойно ще се увеличат средствата, които се полагат годишно за дрехи и ще станат 400 лева.

Близо 300 служители от вътрешното министерство ще бъдат обучени за работа на ГКПП, които са външна граница на ЕС.

Първите нови униформи на полицаите гражданите ще видят през септември, каза още министър Петков.

Той откри днес следобед заедно с кмета на Стара Загора д-р Евгений Желев нов Център за административни услуги към група "Български документи за самоличност" при ОДП. Центърът отговаря на всички изисквания на ЕС и ще бъде първият в страната, който ще въведе тази есен услугата "снемане на биометрични данни".

На пресконференция по-късно министър Петков определи подадената днес оставка на Ангел Александров като началник на Националната следствена служба като полезна и заяви, че тя няма да се отрази на работата на МВР.

Dnes.bg припомня: седмици наред лекари, учители, горски стражари, социални работници, металурзи от Кремиковци, протестират с искания за достойно заплащане на труда им.

Днес премиерът Станишев заяви: "Превителството няма да действа под натиск за увеличаването на трудовите възнаграждения".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
kucakalinka преди 16 години
Та да си дойдем на думата,8 напълно си прав за заплата на полицайте-действително взимат 450 лв. сержантите, офицерите окло 600.За сравнение в Румъния един сержант взима 800 евро, Повтарям евро.Освен това когато стане някоя патаклама се звъни на ченгетата и се иска тяхното съдействие нали.Знаете ли че тия хора има моменти кога не се прибират с дни в къщи и не знаят дзен ли е нощ ли е.А ва е......... ли ви е Военен прокурор за глупости а? Не ви го пожелавам - ще ви разкаже играта от всякъде. Не че не уважавам труда на учителите но го имам ежедневен пример - моя съседка е учителка в едно училище. Винаги когато се прибера тя си е в къщи - е кога работи, кога преподава.Вечно реве че няма пари, а не излиза от бинго залата и от къде а?
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Един учител трябва да има 20 години стаж, за да получава някъде 400 лв заплата!Дори не съм убедена дали освен директорите някой друг от учителската гилдия ги стига изобщо тия пари!Значи колкото и години да работим ние ще стигнем тази 'горна' граница на заплащане едва към 2022, ако сега сме млади учители с предстояща, бляскава кариера!Да не говорим за незаинтересованите ученици, които самите те не знаят за какво са дошли на училище!А във всички други професии,от по-горе претендиращите, заплатите са доста по-често вдигани и актуализирани.Изключение правят само може би медицинските сестри.
13
0
 
0
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 16 години
Абе остави заплатите в полицията още пишат на пишешти машини и се проси бензин за патрулките от "бизнесмени"
12
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 16 години
Около два пъти е по-малка средната заплата от казаното по-горе. И понеже служителите на МВР нямат право да стачкуват, сигурно за това и не трябва да им се вдигат заплатите?! Нямам против нито една друга професия и съответното заплащане! Но знае ли някой колко деца в България останаха сираци след като бащите им /полицаи/ загинаха при изпълнение на служебния си дълг?! А може би професията на полицая не е достатъчно рискова и отговорна...
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Аз се чудя как ги изчисляват тия средни заплати. Дори и при бруто не са толкова! Защо лъжат тия политици?
10
0
 
0
 
! Отговори
andro преди 16 години
абе ей тикво, а полицаите плюнчат ли се по цял ден пред някакви невъзпитани 'ученици', късат ли им нервите???? Всичко тръгва от доброто образование, заплатите срещу трудът на учителите е обезсърчително и УНИЗИТЕЛНО! За всички трябва да има увеличение, но при учителите положението е наистина трагично:( Жал ми е
9
0
 
0
 
! Отговори
propadnal преди 16 години
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕба си мамата!Серьога! Станишев! МолодеЦ!!!Ти надмина и латиносите като модел на държавно управление!Стимулирай ченгетата, за да пазят мутрите да не им се случи нещо!Дай Боже , да ти се наложи да погледнеш живота от нивото на тротуара.И тогава ще се сетиш за лекарите! И за много други!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
kakvi ti 840 lv edin redovi policai polu4ava 450lv nedeite da draznite horata
7
0
 
0
 
! Отговори
мислител преди 16 години
Колко са прави учителите,преценете сами?За един работен час!!! те получават 2 пъти!!! повече пари,/минимум/ от това което, получават полицаите.
6
0
 
0
 
! Отговори
KlimBo преди 16 години
Гномъ, ще участвам, но знаеш ли какво ще стане? Ще тръгна и като се обърна да видя, кои са с мен, ще се окажа сам. Не веднъж съм "изгарял" в подобни истории. Затова говоря така, защото ми писна от овчия манталитет на всички. Заради тия овце си патят, които са се осмелили да ги организират. Българин съм, но за българите говоря в 3 лице мн.ч., защото ми призлява само, като си представя покорните им физиономии.
5
0
 
0
 
! Отговори
Гномъ преди 16 години
Климбо не е българин и затова е много смел, ще участва в гражданска война.
4
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 16 години
Ами така е, като не се наемат да спират автомобилите на политиците по пътя !!!Така и колкото да са сурови законите за "нашего брата" обикновения българин, за вездесъщите наши политици и държавни служители те няма да важат.Ето затова за тях увеличние на заплатите.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Цалото правителство на заточение в Сибир
2
0
 
0
 
! Отговори
КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА? преди 16 години
Мамицата им ***...Значи средна заплата от 840 лв им се вижда малка, а на нас учителите знаете ли колко ни е средната заплата????Аз взимам чисти 250 лв,от 6 години я работя тая работа и през тия 6 години заплатата ми се е качила с някакви си 100 лв.Да не говорим,че парите ни за работно облекло ни се дават не по колкото е отпуснало министерството на образованието-150 лв-а по колкото прецени че ни трябват местната община!!!Тази година може да са 100, другата 120.Средната заплата на учителя-хахаха :)Много смешно.Изчислете я сами!
1
0
 
0
 
! Отговори
KlimBo преди 16 години
По много долнопробен начин се предизвиква разделение в обществото. Това няма да доведе до нищо добро. Най-много до гражданска война, но в това се съмнявам, понеже българите са страхливи.