Държавата я е страх от етническо напрежение

Първанов: Има риск от етническо напрежение; Станишев: Необходимо е сериозно разследване за етническите конфликти в София
16 авг 2007 16:09,
83
Държавата я е страх от етническо напрежение
Президентът и премиерът са на мнение, че има риск от етническо напрежение. Снимка: БГНЕС
"Не се наемам да давам отговор на въпроса кой е по-виновен, но във всеки случай това крие голям риск от етническо напрежение и трябва бързо да бъде преодоляно".

Това каза във Велико Търново президентът Георги Първанов по повод сблъсъците в софийския квартал "Красна поляна".

Първанов призова всички, които могат да допринесат за бързото решаване на проблемите в столичния квартал "Красна поляна", да се намесят с цялата строгост на закона.

Държавният глава коментира допустимо ли е полицията да не се намесва, когато в този квартал се разхождат с брадви и ножове така:

"Аз съм "за" това полицията да респектира всеки нарушител на реда, независимо от това от какъв етнос или религия е“, каза Първанов.  

На свой ред във Варна премиерът Сергей Станишев заяви, че е необходимо да се направи сериозно разследване за установяване на източниците на етническите конфликти в столицата.

Станишев информира, че и Министерството на вътрешните работи и прокуратурата извършват цялостен преглед на случилите се събития въз основа на наличните кадри.

„Не са малко политическите партии, които продължават да насаждат етническа омраза, търсейки виновници за едни или друг неуспех“, каза премиерът.

Според него в продължение на дни на ромите им е било внушавано, че ще бъдат бити от скинари.

Попитан кой има интерес от създаването на етнически конфликти, Станишев отговори, че по приказките им ще бъдат разпознати.

„България трябва да бъде общ единен дом за всички, независимо какъв е етническия им произход и всички трябва да имат равни права и задължения“, каза още министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
From original pipo преди 16 години
Уважаеми onogondur,Не съм съгласен с този дето ми отнема псевдонима !Много мразя някой да краде интелектуална собственост.Аз не съм писъл това ! Не че не съм съгласен с "този " PIPO по "некой" негови писания , но считам ,че е крайно негативен. Ако зад анонимността във форумите избиваме комплески , това е вече друго нещо .Такива "ора немат место тук " То е много лесно да се "лае" така. Ама ако излезе на светло , навън от тази анонимност , знаешли какъв посерковец ще се окаже тоя индивид ! Бедна ти е фантазията !!
41
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
в инфекциозна болница всяко лято има бум на ентерокололити и е пьлно с местни ***.нагли са.хвьрлят огризки пред санитарката,която мие в момента и и казват:"нали затова ти плащат ***".окрадаха 4аршафи и каквото им падне,не подбират.понеже са много на едно място се 4увстват силни.има деца които не разбират български,и ти казваш на маиката :преведи/на тоя BG гражданин/какво казвам!/Когато им скимне бягат,и след 2 дни се врьщат,когато детето зазлее. И после здравната каса нямала пари,т.е плащаме вси4ки ние които си внасяме данъците и осигуровките.Т.е издържаме ги ние,а после се държат с българите като с ***:(.Срамувам се от нашите управници.От ал4ност и лакомия се отказаха от народа си!Проблеми и беззаконие надни4ат отвсякьде.Нямам против *** като цяло и те са хора,но политиката е погрешна и жадните за власт и пари политици използват тези неграмотни хора за да не изпуснат властта.Октомври ще бъде месец на избирателното кебап4е,само 4е кога ли вси4ки хора пишещи коментари 6те излезем навън/като в европа/ за да напомним за себе си
40
0
 
1
 
! Отговори
onogondur преди 16 години
До pipo:Аз вчера бях в Румъния,и минах покрай града Мангалия.Какво да ти кажа,ако перифразирам поета "...бедна,бедна,Българийо..."А то инак си е ясно,за всичко сами сме си виновни,да.
39
0
 
1
 
! Отговори
Buba преди 16 години
Кво разследване ще правите бе? То е ясно кой е виновен, кво се правите на ударени с тухла четворка! Кви сте *** всичките!Я вземете подайте оставка, като достойни хора, които не могат да се справят с положението в държавата!Признайте си и си тръгнете, вместо да говорите глупости и да си мислите, че някой ви вярва! Хората започнаха да се пробуждат и ако си мислите, че пак ще ги приспите - жестоко се лъжете!България се е превърнала в един филм на ужасите, в който главните герои са Дон Цеци, Бат Бойко, Агент Гоце, Станишката, Р. Овч. (той вече не играе уж), Шадраван Пикаев и други известни и безизвестни боливудски актьори и герои!
38
0
 
1
 
! Отговори
п преди 16 години
Термина държава означава населена с разумни хора територия, в която има ясни правила и закони, които се спазват абсолютно от всички, независимо от класовата или етническата им принадлежност. За жалост ние не живеем на такава територия, благодарение на политиците, които сами избрахме да ни управляват
37
0
 
1
 
! Отговори
.... преди 16 години
Всички тези щуротии са прах в очите на българите и манипулация от страна на комунистическото правителство оглавено от АГЕНТ - нарочно за да не вдигаме шум около доностника Агент ГОЦЕ...Не ви ли е ясно това...то не бяха мед.сестри,то небяха наводнения,а сега ***....Гоце,дръж ми шапката да не падна...ОСТАВКА ГОЦЕ.ОСТАВКА ПРЕЗИДЕНТЕ.ПОСИПИ СИ ГЛАВАТА СЪС ЗГУРИЯ И НЕ Я ПОКАЗВАЙ ВЕЧЕ...Ходи на Мачо Пигчо в царевицата и кротни най-после АГЕНТЕ...
36
0
 
1
 
! Отговори
льольо преди 16 години
"Държавата я е страх от етническо напрежение"....A НАРОДА БЪЛГАРСКИ ГО Е СРАМ ОТ АГЕНТА ГОЦЕ...
35
0
 
1
 
! Отговори
pipo преди 16 години
Абе докога ще се толерират тези ***??!мамка им скапана!това Бг ли е или Мангалия??не си плащат тока,не си плащат водата,получават непрекъснато помощи по поводи без повод...мисля,че жандармерията трябва да се намеси или да извикаме Саркози от Франс/за тези,които не помнят той се справи като министър с арабите там/
34
0
 
1
 
! Отговори
Spiderman преди 16 години
Подигравай се на Сидеров и Атака ,ама утре *** ще поискат автономия и ще им я дадат.ДПС и *** нали за това драпат-България да е мултиетническа държава, в по-далечна перспектива турска провинция.Това ще ви хареса много-*** ще ви *** на улицата и ще викате:Машалла.Нормално ли е в България да викат: смърт на българите?Сигурно според теб е нормално.Докато има хора така да разсъждават,затова сме я докара ли дотука.
33
0
 
1
 
! Отговори
8 years преди 16 години
8 години използваха медиците, сега ако 8 години и малцинствата използват, за да съществувате с мизерните ви доходи ще е просто чудесно... Но, вижда се, че кълвете :))) Колко по-лесно е да платиш на 200 души да направят шоу, вместо да вдигнеш поне двойно заплатите и пенсиите на 5 милиона:)))
32
0
 
1
 
! Отговори
marchelo преди 16 години
Докато в България продължава геноцида на управляващите именно срещу българите-винаги ще си патим от ***.Няма държава-това е.Серьожата и р. петков не знаят значението на думата държава.Незабавни предсрочни избори,нови управляващи,нова НАЦИОНАЛНА доктрина.Държава без управници-***.
31
0
 
1
 
! Отговори
nqkoi преди 16 години
ami glasuvaite na sledvashtitte izbori za Volen4o.toi pone nqma mn akul moji i da napravi neshto, znae li 4ovek?
30
0
 
1
 
! Отговори
Здраве и дълъг живот преди 16 години
ТЪЖЕН НАРОД,КОЙТО ПОВЕЧЕ МИЛЕЕ ЗА РОДИНАТА СИ,ОТКОЛКОТО ОБЛЕЧЕНИТЕ С ВЛАСТ! НО ТОВА Е ХУБАВО,САМО ДЕТО Е МНОГО ТЪЖНО! ВСЕ ПАК СМЕ ПОВЕЧЕ ОТ ТЯХ! ЩЕ ЗАЩИТАВАМЕ ПРАВАТА СИ,КАКВОТО И ДА СЕ СЛУЧВА,НАЛИ МИЛИ СЪНАРОДНИЦИ?! ЩОМ ИМА ИСКРИЦА НАДЕЖДА,ЩЕ Я СЛЕДВАМЕ! КУРАЖ НА ВСИЧКИ! Мила,Родино,ти си земен рай.....
29
0
 
1
 
! Отговори
дете преди 16 години
ако мислиш,че след като участваш в геноцид например като 25 след това ще можеш да живееш нормален и хубав живот,много се лъжеш.Такива "бойци за правда"след събитията в разпадащата се Югославия,афганистанските и чеченските изпълнения ,Ирак и др. ,че тези същите се самоубиваха след като избиваха собствените си жени и деца ,станаха килъри,психари и живеят по лудниците.Такива убийства на цивилно население психиката на един човек трудно може да преживее,ако си човек де...
28
0
 
1
 
! Отговори
пиф преди 16 години
Истината знаете ли каква ееее, истината е че *** са ни взели на мерника нас българите и са ни наплашили, кой може да отрече това? Кой е по-силния, ние българите или те ***? Баста!
27
0
 
1
 
! Отговори
BOTEV-PLOVDIV преди 16 години
:0 zapochvam komentara si s usmivka,zashtoto za poreden pat hvarliat prah v ochite na horata.....zakonite da sa ravni , da se spazvat? o.k.,ama neka i na men da mi plashtat toka de.....neka i men da me zashtitava vinagi kakto ***?Koe mu e ravnoto....vsichko e ot strah ot Dogan i ciganskite tartori....nashte darjavnici saznavat nai-dobre,che ,ako ne sviriat po gaidata na Dogan,moje da stane dosta napecheno,a i Dogan go znae sashtoto,che s 1 telefonno obajdane moje da izigraiat niakoi teatar i za 2 chasa da se vdigne cialo stolipinovo primerno....togava kakvo shte praviat nashte mili furajki? Shte izpratiat 5 buscheta s dvumetrovi maje,koito kato vidiat taplata ot cherni i mirizlivi mucuni shte se pozamisli nakade i dali da tragva izobshto,che *** niama da gi poshtadiat i,che svoevoliata,koito si pozvoliavat po machove niama da minat:)TOVA E MILI SAGRAJDANI....nashte darjavnici sa gotovi na vsichko za zapazvane na vlastta i oblagite ot neia,a ne ot etnicheskia mir!No tova,koeto te praviat e edna OGROMNA MECHESHKA USLUGA,ZASHTOTO te sega ne mogat da ovladeiat jivotnite ot zoologicheskata gradina,ako reshi da izleze navan,kakvo ostava,kogato stanat poveche ot nas,koeto e dokazano,che shte stane do 20-ina g!!MOLETE SE BALGARI ZA JIVOTA SE,CHE DOIDOHA TAKIVA VREMENA!AMIN.
26
0
 
1
 
! Отговори
Калоян преди 16 години
"Етническото напрежение" се създава изкуствено то някои политически кръгове. Не се поддавайте на манипулации и на крайни чувства като омразата, нито на блудкави и лицемерни понятия като "свобода, равенство и братство".
25
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Ето как България се е справяла с подобни ситуации към 70-то години:Вдигат ни, значи, по тревога тука, някъде към следобеда. Викам си учебна работа, и друг път са го правили. () Когато обаче казаха да товарим сандъците с бойни патрони по колите и наредиха да вземем автоматите, викам: а-а-а, тука има нещо! Натоварихме конете във фургоните, а ние се качихме в камионите и потеглихме в колона. Най-отпред фургоните с конете, сетне камионите с покрити брезенти и нас, после колите с водачите на кучета, а най-отзад автопатрулите. Дълга и голяма колона цялото поделение. Не знаем ни къде вървим, ни какво ще правим никой нищо не ти казва, ама разбрахме, че работата е дебела. Някъде към полунощ колите спряха извън населено място, далеч от главния път. Някой подшушна, че сме в Благоевградско.()Колите се движеха бавно с изключени фарове. На камиона, в който бяхме ние, му пуснаха задния капак и в движение командирът започна да ни изхвърля един по един, като да бяхме парашутисти, скачащи от самолет. Обградихме селото. На разсъмване хората от селото усетиха, че са в клопка. Предупредиха ни без сигнал от червена ракета никой да не стреля! По редиците беше подадена команда от човек на човек постепенно да затягаме обръча и ние бавно и дебнешком навлязохме в селото към площада. Хората се раздвижиха тревожно и наоколо зажужа като разровено гнездо на оси. Започнаха да се подреждат в колони. Най-отпред поставиха децата, после старците и жените, а най-отзад бяха мъжете с брадви, вили, коси и ножове. () Тогава дълъг картечен откос разцепи тишината на утрото и ехото се разнесе по всички посоки. Никой не можа да разбере кой стреля, нито пък откъде. Картечници и автомати като побеснели зацепиха въздуха. Запищяха деца и жени. Мъжете зареваха като разярени животни. Нахвърлихме се едни срещу други. Започна страшно меле. В безразборен ръкопашен бой се вплетохме на кълба и не можеше да се разбере кой кого трепе. После като диво подплашено стадо народът се пръсна с рев и писъци и хукна на тумби извън селото. () Тогава се качихме на конете и препуснахме след тях да ги гоним с голи саби. След нас пък тичаха милиционери и водеха на дълги поводи побеснелите кучета. Настигнахме тълпата на високото било над селото и с опакото на сабите замлатихме къде кого сварим. Повечето бяха жени жени и много деца. () Дойдоха милиционерите с кучетата и влязоха в обръча. Започнаха като овце да скачат от водопада, защото стражевите кучета яростно късаха дрехите им и разкъсваха месата. Кръв шуртеше от тях, дерето червено потече. Кой оцеля, кой не не знам. Това, що успя да избяга, избяга! Всичко друго изловихме, сложихме им белезници и ги качихме по камионите. Веднага на момента ги интернираха. Двамата местни тартори успяха в суматохата да избягат, но ги заловиха при опит да минат границата с два пистолета и една радиостанция в тях. Застреляха ги веднага като кучета и ги закопаха в един трап на самата бразда.
24
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 16 години
*** ме нападнаха и пребиха зверски, след като изпратих приятелката си......През цялото време докато ме блъскаха с каквото намерят те псуваха.../МАЙКА ВИ *** БЪЛГАРСКА СЕГА ЩЕ ВИ ИЗБИЕМ/ краъ на цитата.....И после г-н Станишев ще ми говори , че трябва да сме единни в България......НЕСЪМ СЪГЛАСЕН ....*** не плащат ток, вода и каквото да се сетиш, получават си помощи, в градския транспорт не ги проверяват въобще! Законите били едни за всички така ли????Да ама не .....Когато ходая на мачове колко палки съм изял от тъпите фуражки корумпирани непомня вече....но *** само ги гледат!Така че господата от тройната коалиция да натоварят заедно със всички *** щом толкова ги е грижа и да заминават Ппо чужбина където са равни с другите хора хахххахахахах/май само при нас/И да разберат веднъж за винаги че БЪЛГАРИЯ Е ЗА БЪЛГАРИТЕ!!!
23
0
 
1
 
! Отговори
kaka преди 16 години
Ехооооо, къде ми скрихте коментара, хора и тук....е лъжа.