Румънски учители удариха рамо на нашите

Преподаватели от Гюргево прекосиха Дунав мост, за да изразят подкрепата си към колегите си от България
6 окт 2007 10:28,
137
Румънски учители удариха рамо на нашите
Българските учители посрещнаха румънските си колеги със знамена. Снимка: Булфото
Преподаватели от Гюргево прекосиха Дунав мост, за изразят подкрепата си към колегите си от България.

За справка, средната заплата на един учител в Румъния от следващата година ще бъде 500 евро, а преподавателите в университета ще взимат над хиляда.

У нас, ако учителските синдикати успеят да се договорят с правителството, заплатите ще стигнат 500 лева.

Първият ден от преговорите между министерството на образованието и стачкуващите се провали.

Министър Даниел Вълчев предложи 32-процентно увеличение на заплатите от нова година, но учителите не се съгласиха.

Те държат заплатите им да бъдат увеличени поетапно с по 25% така, че в средата на следващата година да имат реално увеличение на доходите спрямо сега със сто процента.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
той и Виденов ги разтягаше едни умни , докато не изгърмя . Чибурашката е пътник , ама само той още не го знае . А Дънди - да му имам ерудицията , ерудиран небръснат крадец и нагаждач , на Кюлев , и на Черней ортак .Щом такива като Дънди се възприемат в милиционерското съсловие за ерудити , значи аз би трябвало да съм председател на БАН .
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
СВД,като гледам, май има от къде да се вземат, но липсват лостовете контрол над инфлацията :)http://***.dnes.bg/article.php?id=42156
74
0
 
0
 
! Отговори
свд преди 16 години
"Победата" въобще не е близо.Хубаво е,че сте оптимисти,ама няма да стане.И при най-добро желание правителството няма,откъде да намери тези пари за увеличение,без да засегне други сектори. А никой не иска това,нали. Съгласен съм със SAS,че министър Вълчев е изключително ерудиран и интелигентен човек,обърнете внимание на умерените му и разумни изказвания,и предложения,които учителите отхвърлят,а той не е в състояние,да удовлетвори такива претенции. Освен това той съвсем не е "пътник",а един от най-стабилните министри в кабинета.
73
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
сасо няма жена . Той е женен за Партията и олигархията . Те го ...онодат , и го погалват по *** понякога :-0
72
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
"Докато се трудиш да изкараш нормата"-ще се разплача от носталгия по соца с този израз;-(((
71
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
Милото Дада !!!! :((Той Даскалеску ще те оправи тебе!!!Той знае всичко.:)))
70
0
 
0
 
! Отговори
dada преди 16 години
:)) ееех простичък на мама...как ме разбра бе. Да не би със специалните разузнавателни средства на вашия началник а? Ченгенце къде е жена ти в момента а, до като те се трудиш да изкараш нормата? Може да е с някой учител случайно :)
69
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
Дада,то че не си нито мъж,нито жена го разбрахме всички.:))))Ама и всички разбрахме,че отдавна си загубило връзка с кораба-майка.Горкото Дада!!!! :((((
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Защо се впрягате на простащината на ниско-интелектуалните субекти около нас.. Подържайте се и отстоявайте правата си! Много хора са с вас и ви подкрепят.. Иначе никой шеф не дава пари от сърце.. а някои съфорумци, може би са точно шефове тук и там .. От много приказки полза няма..
67
0
 
0
 
! Отговори
Вълчев е вече отписа преди 16 години
Днес съвсем случайно бях на място между НДСВ лидери и от разговора им разбрах че горе са го отписали Вълчев. Скоро ще го сменят. Сега остава да дойде реда и на останалите...еничари. Победата е близо колеги!
66
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
...отгоре ! Натам отиват нещата , колкото и да се пънете , другари ...Това е положението ! Може и да не ви харесва , но..... Дайте нещо по същество , че е скучно с вас :-)
65
0
 
0
 
! Отговори
dada преди 16 години
sas, ти не само че си ченге ами си и тъпо при това! Ти толкова време ме обвиняваш в параноя а така и до сега тъпата ти кратуна не можа да разбере че не съм тя а той! Ченге си знаем те. От ония които лижат *** на началника си. За теб толкова.Лошото е ,че точно тези които се пазарят в момента за жълти стотинки,тези които в крайна сметка трябва да дадат парите на тези учители,техните деца учат по елитни платени колежи по света,нещо което в България учител не може да си позволи дори и да сънува.Заради такива *** като вас sas!
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Боли го *** министър вълчев , че някой стачкува.В повечето училища се стачкува щафетно и няма да има нулева година.Единственото което ще спечелят даскалите е 50% намаление на заплатата си за октомври :)))))
63
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
Даскалеску знае всичко!!!Даскалеску може всичко!!!Даскалеску е поет!!!Даскалеску е космическият разум!!!Българското учителство има едно име- ДАСКАЛЕСКУ!!!!!!!!!!!!!!И се гордее с него!!!!:)))))))))))
62
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
и от твоя ! Ние нямаме манталитет на крадци , *** , и кьопеци . На светлинни години сме - напълно си прав !
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Споделяме, г-жо Димитрова, как да не споделяме и за петковденовите, и за архангеловденовите,и за кръстовденовите надбавки, всичко вече си казахме.И от ваканции не можем да се отървем.Писна ми ! Ако все още сте навита,идвайте и да се сменяме. Позволете едно предупреждение обаче - заех това място след като учениците изгониха един такова злобно,безмозъчно и страхливо влечуго като теб. Системата сама се чисти лошата информираност,слабите нерви и кухия морал не се котират много, така че размислете още малко преди да изпълзите от дупката си и да се сблъскате с ХАОСА :)
60
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
Дада,остава ли някой неразбрал,че страдаш от параноя и само ченгега ти се привиждат?Стана досадна вече,мила.А министър Вълчев си е перфектен!!!!Просто ти и колегите ти сте на светлинни години от неговия манталитет.
59
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
лайнометната батарея дойде в помощ на свд-то ;-) Ама , като няма какво смислено да кажат , ще си повтарят ,,възмутените " граждански и родителски реплики отпреди :-) Мъка , другари , мъкаааа ! Да нямаш какво смислено да напишеш - мъка ! :-)
58
0
 
0
 
! Отговори
Петрова преди 16 години
Ало, Димитрова, от къде знаеш , че няма работни места? Ела в Русе 7-8 са в момента свободните учителски места.Аз лично ако трябва ще освободя моето , за да дойдеш ти да работиш. Ела да те видя колко дни ще издържиш. Ако издържиш повече от 3 ела и ме заплюй. В днешно време учителите нямат нужния им авторитет, затова и учениците не ни зачитат за хора. Но това мила е резултат от домашното им възпитание, защото ние нямаме намеса нито в ДНК - то им , нито в първите им 7 години , които са вашата работа като родители. ДНК ако не знаеш са гените на наследствеността.
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
За даскалите ще има диференцирано увеличение .За едни 5 лв за други 10 лв а за повечето нищо :))