Hild извън закона

Сключилите договори с Hild могат да обжалват в съда сключените сделки за имоти; дейността на компанията у нас била незаконна
7 ное 2007 12:14,
58
Hild извън закона
Дейността на Hild у нас е незаконна. Снимка: Булфото
"Хората, които до момента са сключили договори с компанията Hild, могат да обжалват в съда и той ще уважи искането им",  заяви председателят на Комисията за финансов надзор Ралица Агаин докато парламентът обсъждаше промени в Кодекса за застраховането, според които Hild трябва да се регистрира като животозастрахователно дружество.

„Факт е, че дейността на компанията не е законосъобразна и ако иска да продължи да съществува на българския пазар трябва да получи лиценз на животозастрохателно дружество“, посочи Агаин.

Тя уточни, че ако Hild не желае да се регистрира няма да има право да сключва договори за предварително прехвърляне на имоти на възрастни хора.

Компанията може да остане на пазара като обикновен кредитор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
gazova преди 16 години
Towa e firmata na debelata MASLAROVA! Tia dade taklowa predlovenie predi 7-8 meseca...
56
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
Ами Масларова?
55
0
 
0
 
! Отговори
liza преди 16 години
hild ca po-opacni ot vcichki piramidi docega
54
0
 
0
 
! Отговори
liza преди 16 години
hild ca po-opasni ot vcichki piramidi do cega
53
0
 
0
 
! Отговори
Amon Ra преди 16 години
Мислите ли ,че пенсионер,който взема 400-500 лева пенсия би си продал апартамента???? Повечето от пенсионерите "живеят" с по 1-2 лева на ден.Някой от нас младите може ли изобщо да си представи как се живее с 1-2 лева на ден??? Г-ца Агайн вместо да ми се прави на Майка Тереза, да вземе да прояви същата активност за приемане на закон за увеличаване на пенсиите...И тогава няма да има фирми като Хилд. Между другото - идат избори Раличке ,не забравяй това...Пълни си гушката докато е време,че после и ти ще изпаднеш в миманса:)))))) Смехурковци :))) Егати и чудото - цял Парламент завидя на пенсионерите и ги отряза от единствения им шанс за по-добри старини...Жалки депутатчета
52
0
 
0
 
! Отговори
Amon Ra преди 16 години
Явно Хилд не са бутнали гювеч на който трябва...а г-ца Агайн е взела от който трябва...Егати смотаната държава сме щом приемат закон заради една фирма...Чудя се защо ли целия държавен апарат се впрегна да работи срещу една фирма...Сетих се - парички е гушнал някой:))))))Раличкеееее ,излагаш се моето момиче:))))
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
пенсионерите сключили такива договори се "споминават" много бързо! Hild са нетърпеливи!
50
0
 
0
 
! Отговори
liza преди 16 години
mimi i lorena ca pravi
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Повечето хора наистина ме шашкат.В договора на Хилд пише че собствеността се прехвърля след смъртта на човека. Дотогава се плащат вноски и човека си живее. Ако компанията спре да плаща вноски - договора се разваля и готово.
48
0
 
0
 
! Отговори
Масларова преди 16 години
Tука е намесена МАСЛАРОВА! Спомняте ли си,че това нещо беше нейно предложение.Тая комунистка пере пари по този начин...уж фирмата е на ***,а то на Масларовица.Аман от тези комунистически некадърници.
47
0
 
0
 
! Отговори
ranarsa преди 16 години
Така е!Щом нямат лоби в парламента ще "духат супата"!Тия да не са Максим Ставийски или Ванко 1!България е правова държава... нали?
46
0
 
0
 
! Отговори
Bravo преди 16 години
Благодаря много сам млад ! Но по скоро ако имах финансовия ресурс бих постъпил като тях.
45
0
 
0
 
! Отговори
LORENA преди 16 години
Мой близък лекар/без семейство/сключи договор с 1 банка/същия като с ХИЛД/.Почина след няколко години.племенниците и сестра му,които години наред не го поглеждаха,даже не поеха разноските за погребението.Искаха жилището,но..сещаш се,че не успяха!Погребението плати болницата,а после банката й възстанови парите.Само че банките не правят масово подобни сделки,защо ли?!
44
0
 
0
 
! Отговори
шмулю преди 16 години
Ами бягай тогава да им бутнеш и твоето хапартаменче :)
43
0
 
0
 
! Отговори
Bravo преди 16 години
Явно някои големи играчи ги е яд че са изтървали добра пазарна ниша. Браво на Хилд - уважавам ги. А всички им клиенти са мислещти и разумни хора - колко интервюта дадоха с тях - никой не се питеснява !!!
42
0
 
0
 
! Отговори
шмулю преди 16 години
Едно уточнение по повод израза "а не и чрез договор за прехвърляне на собствеността" - но изключете даренията, които също са договори за прехвърляне на собствеността. Те също могат да се атакуват, но при Хилд, така или иначе, няма съмнение за възмездност на сделката.
41
0
 
0
 
! Отговори
CenTeMBpu преди 16 години
Уважаеми,запазената част от наследството се възстановява, ако е накърнена със завещателно разпореждане, а не и чрез договор за прехвърляне на собствеността. Замисляли ли сте се, че следвайки Вашата логика всяка сделка ще подлежи на разваляне, тъй като все пак малко хора нямат наследници, които евентуално биха искали своите запазени части.
40
0
 
0
 
! Отговори
Milena преди 16 години
А ако *** продаде имота и нея ли ще съдиш за запазената си част от нсаледството??!! Това какъв аргумент е не мога да разбера. Ако тя е собственик значи може да си сключва всякакви договори за имота ПРИЖИВЕ.А иначе сега ми стават ясни някои прави аспекти, наистина може би не са изпипани нещата.
39
0
 
0
 
! Отговори
Do Lorena преди 16 години
Замисли се за още нещо - пенсионерите си продават имота /сключват договор с "Хилд"/, а нещо по Закона за наследството да ти хрумва? Че наследниците на починал наследодател имат право да развалят сделки с недвижими имоти ако те накърняват запазената им част от наследството? чл. 31 от ЗН /или 37, забравих вече, не съм в офиса сега/. Колко от пенсионерите, притежаващи собствени жилища у нас нямат наследници? И всичко останало, което Владо и шмулю ти обясняват също има значение, не мислиш ли? Мен майка ми /която живее в панелка в краен квартал, а аз живея под наем/ ако реши да продаде имота, който иначе аз бих получил след смъртта й /нека да е жива и здрава иначе/ ще съдя "Хилд" до дупка за запазената си от закона част от наследството на майка ми....
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
изпускате и един друг момент: в момента цените на жилищата изпреварват темпа на инфлацията и само това нарастване е достатъчно за да се плаща на пенсионерите няколко години напред