Разрешихме на Англия да освободи хулигана Шийлдс

От Дондуков 2 твърдят, че дали Шийлдс ще бъде освободен или не, зависи изцяло от от британските власти; Първанов написал писмо в този дух още преди месец
13 ное 2007 17:15,
67
Разрешихме на Англия да освободи хулигана Шийлдс
Разрешихме на Англия да освободи хулигана Майкъл Шийлдс. Снимка: mirror
Българското правителство практически пусна на свобода Майкъл Шийлдс, който през 2005 едва не уби бармана Мартин Георгиев, твърдят днес няколко британски вестници.

Изданието Liverpool Daily Post  пише, че президентът Георги Първанов е изпратил писмо до английските власти, в което разрешава процесът и решението за съдбата на Шийлдс да бъдат взети от съответните органи в Обединеното кралство.

Британските медии гръмнаха, че справедливостта вече е възтържествувала и невинният пленник най-накрая ще бъде освободен.

Островитяните обаче май нямат яснота за българската държавна система, защото държавния ни глава в случая не може да представлява българското правителство.

В писмото, публикувано в английската преса, Георги Първанов пише: "Проблемът с Майкъл Шийлдс може да бъде решен и от съответните органи в Обединеното кралство. Вземайки предвид Конвенцията за трансфер на осъдени хора в чужбина (член 12), която е призната от всички европейски държави, всяка страна има право да намалява, амнистира или отменя дадена присъда според собствените си закони".

Потърсени за коментар, от прессекретариата на президента съобщиха за Dnes.bg, че такова писмо има и то е било изпратено още миналия месец.

„Позицията ни е: Дали Шийлдс ще бъде освободен или не, зависи от британските власти“, твърдят от „Дондуков 2“.

В края на септември световноизвестният адвокат Джовани Ди Стефано, който изигра ключова роля при освобождаването на медиците ни, официално призова българския президент да помилва Майкъл Шийлдс.

Dnes.bg припомня, че Майкъл Шийлдс бе осъден на 15 години затвор, след като през май 2005-та удари с камък в главата и едва не уби бармана Мартин Георгиев. Впоследствие присъдата му бе намалена, по-късно му бе позволено да доизлежи присъдата си в британски затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
МРАЗЯ ОВЦЕТЕ преди 16 години
ами да - може да ви е неприятно от констатацията на Пешо, но по-робска нация от българите наистина не съществува - те са единствените които лижат *** на поробителите си и ръкопляскат на грабителите си - и си трайкат като овчици - защото ПРЕКЛОНЕНА ГЛАВИЦА САБЯ НЕ Я СЕЧЕ - никой народ няма такава "мъдрост"
25
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Pe6o, ti iavno si rob, no nie ostanalite ne sme .
24
0
 
1
 
! Отговори
МУНЧО преди 16 години
ми то тоя *** гоцето вече съвсем девалвира ордена СТАРА ПЛАНИНА - раздава го за щяло и нещяло, пичка му матерна
23
0
 
1
 
! Отговори
fea преди 16 години
SRAM ME -HORATA SAMO .KATO 4UYAT 4E SAM OT BG -BYAGAT NA KILOMETRI ! 4erven mrusen GOCE -da mu beshe dal i ,,ORDEN STARA PLANINA" !!!!!!!!REZIL BEZUMEN REZIL !!!
22
0
 
1
 
! Отговори
666 преди 16 години
ми те тука всички престъпници се разхождат по улиците, пардон возят се по улиците в скъпите си возила, и си траете и им лижете гъзовете, пък сте седнали да плювате едно момче - и кво толкова е направило - понатупало е един селски тежкар - голям праз
21
0
 
1
 
! Отговори
Sve преди 16 години
E, v slu4aia angliiskiat prezident malko trudno bi pomilval koito i da e, zashtoto takyv prosto niama. Neino velichestvo kralicata reshava!!!! Best regards!
20
0
 
1
 
! Отговори
666 преди 16 години
ми те тука всички престъпници се разхождат по улиците, пардон возят се по улиците в скъпите си возила, и си траете и им лижете гъзовете, пък сте седнали да плювате едно момче - и кво толкова е направило - понатупало е един селски тежкар - голям праз
19
0
 
1
 
! Отговори
Eдин преди 16 години
Ами не виждам какво лошо е направил президента. Казал е, че освобождаването зависи от Аглия. Е ако не е правова държава и се направи на сляпа съдебната им система и неприемат безпортните доказателства, да го освобождават.
18
0
 
1
 
! Отговори
нихилист преди 16 години
радвам се за англичанчето
17
0
 
1
 
! Отговори
k преди 16 години
dali angliyskiyat prezident 6te oprosti taka na nqkoy bulgarin?
16
0
 
1
 
! Отговори
Pesho преди 16 години
Бретонците са си колониалисти от векове. За тях е нормално да тероризират аборигените в колониите си. Престъпление, извършено срещу роб - не е престъпление.
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
ПОЗОР само това мога да кажа СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН ПОНЯКОГА (сега е един от тези случаи)
14
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
savsem normalno e "prezidenta" da go napravi, nali pomilva na6ite "medici", samo 4e angliq ve4e otkaza objalvaneto za namalqne na prisadata maikal.
13
0
 
1
 
! Отговори
bam преди 16 години
на някой да му пука, че онези дрипи от либия се върнаха?
12
0
 
1
 
! Отговори
virosh преди 16 години
Искаш ли аз да те удара с камък по главата , после да видим дали ще ми викаш "Младо момче с 1000 пъти по малка вина"
11
0
 
1
 
! Отговори
rusnak преди 16 години
PULEN:))))))))))))))))))SMQH......
10
0
 
1
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 16 години
Че да попитам президента, ами несправедливо осъдените полицай, там кво ще правим ?????????????
9
0
 
1
 
! Отговори
Емо преди 16 години
*** един път съдебният апарат да заработи както трябва и да хвърли един хулиган зад решетките и.... държавният апарат ще оправи работите по типично български. Тази преса защо не погледне законите в Англия колко са строги срещу футболното хулиганство? Или пък за опит за убийство колко дават. Аз лично работех по това време в Слънчев Бряг и имахме много проблеми с тези пишлемета! Не можехме да ги пипнем, а целият персонал бяхме борчета и каратисти! Една гнида като този мяташе бутилки навсякъде. Ама ако ги пребиехме после щяха да ни ***. Какво общо има този случай с медиците? Там така и нямаше безспорни доказателства, а тук ни изкараха *** ***. И ако се дадем на някакви си вестничета на *** запалянковци на скапан отбор да ни пренебрегват така и нищо не направим значи сме си ***!
8
0
 
1
 
! Отговори
студент преди 16 години
Значи идва тук един малоувен англичанин, хвърля павета по главите на хората, а ние ще го пускаме.Т О В А Н Е М О Г А И Н Е И С К А М Д А Г О П О В Я Р В А МП О З О Р
7
0
 
1
 
! Отговори
acho преди 16 години
Мисля, че акта на президента е събсем достоен. Не може да очакваме да освободят медиците ни и после да държим в плен младо момче с 1000 пъти по-малко обвинение!Дали англичанина е виновен нека решат техните власти,