Разрешихме на Англия да освободи хулигана Шийлдс

От Дондуков 2 твърдят, че дали Шийлдс ще бъде освободен или не, зависи изцяло от от британските власти; Първанов написал писмо в този дух още преди месец
13 ное 2007 17:15,
67
Разрешихме на Англия да освободи хулигана Шийлдс
Разрешихме на Англия да освободи хулигана Майкъл Шийлдс. Снимка: mirror
Българското правителство практически пусна на свобода Майкъл Шийлдс, който през 2005 едва не уби бармана Мартин Георгиев, твърдят днес няколко британски вестници.

Изданието Liverpool Daily Post  пише, че президентът Георги Първанов е изпратил писмо до английските власти, в което разрешава процесът и решението за съдбата на Шийлдс да бъдат взети от съответните органи в Обединеното кралство.

Британските медии гръмнаха, че справедливостта вече е възтържествувала и невинният пленник най-накрая ще бъде освободен.

Островитяните обаче май нямат яснота за българската държавна система, защото държавния ни глава в случая не може да представлява българското правителство.

В писмото, публикувано в английската преса, Георги Първанов пише: "Проблемът с Майкъл Шийлдс може да бъде решен и от съответните органи в Обединеното кралство. Вземайки предвид Конвенцията за трансфер на осъдени хора в чужбина (член 12), която е призната от всички европейски държави, всяка страна има право да намалява, амнистира или отменя дадена присъда според собствените си закони".

Потърсени за коментар, от прессекретариата на президента съобщиха за Dnes.bg, че такова писмо има и то е било изпратено още миналия месец.

„Позицията ни е: Дали Шийлдс ще бъде освободен или не, зависи от британските власти“, твърдят от „Дондуков 2“.

В края на септември световноизвестният адвокат Джовани Ди Стефано, който изигра ключова роля при освобождаването на медиците ни, официално призова българския президент да помилва Майкъл Шийлдс.

Dnes.bg припомня, че Майкъл Шийлдс бе осъден на 15 години затвор, след като през май 2005-та удари с камък в главата и едва не уби бармана Мартин Георгиев. Впоследствие присъдата му бе намалена, по-късно му бе позволено да доизлежи присъдата си в британски затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
andreytcho.cum преди 16 години
What comes around, goes around....
5
0
 
1
 
! Отговори
Един преди 16 години
Ако го освободят означава, че Англия има проблеми със съдебната си система и трябва ЕС да и сложи предпазна клауза за което. До като не си реформерат съдебната система !
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Започваме да си връщаме "дълговете" заради медиците...
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
napalno sam saglasen s tebe.
2
0
 
1
 
! Отговори
е тва се нарича - ск преди 16 години
поредната тъпотия
1
0
 
1
 
! Отговори
Слаба държава преди 16 години
Писна ми в тази държава никой да нети защитава правата.Политиката във България е политика на геноцид.Тук ще те ограбят пребият наритат и убият и накарая ..... куче влачи рейс диря няма ... КАК после да не искаш да емигрираш