Максим: Гадно е. Като печеля, съм българин, след инцидента-пиян руснак

Горещо интервю с най-разискваният спортист у нас в последните месеци - шампионът по фигурно пързаляне Максим Стависки
26 ное 2007 09:38,
173
Максим: Гадно е. Като печеля, съм българин, след инцидента-пиян руснак
"Не искам да мисля за затвора", призна Стависки. Снимка: Булфото

На 5 август, неделя, около 19:45 часа животът на няколко български семейства коренно се промени.

Между Приморско и Бургас, в близост до река Ропотамо, Максим Стависки става причина за тежка пътна катастрофа.

Световният шампион влиза в насрещното движение със своя Хамър и се блъска в други два автомобила – Хонда и Ауди.

При сблъсъка загина 23-годишният Петър Петров, а 18 годишната Мануела Горсова изпадна в кома...

Максим Ставински е шофирал след употреба на алкохол, но самият твърди, че не е бил пиян.

На 18 октомври, няколко месеца след трагичния инцидент, той и Албена Денкова дадоха засега единствената си пресконференция, на която Стависки призна, че в деня на катастрофата е пил, но очевидно е забравил за това преди да се качи в джипа си.  

Последните съдебни новини около състезателя са от 20 ноември, когато станаха ясни параметрите на обвинението срещу Стависки - шофиране след употреба на алкохол - 1,29 промила /доказано и от направената проба на кръвта/, причиняване на катастрофа, смърт на едно лице и тежка телесна повреда на друго.

Сега ви предлагаме част от интервю със Стависки, направено от списание MAX преди броени дни.  

Как минава един ваш ден сега?

Всяка сутрин ставам в 9. В момента имам контузия на коляното, счупена капачка, което допълнително ме обездвижва, и се налага да спазвам диета. За разлика от времето преди катастрофата ежедневната ми активност сега е много малка.

Рядко излизам, трудно ми е да се отпусна, да забравя, да съм като преди ... нищо не е както беше, усещам погледите на хората – не съм се сблъскал директно с неприятни коментари, не усещам злоба, но постоянно се чудя какво ли мислят те за мен сега.

Мислите ли, че някога ще бъдете опростен?

Зависи от кого търся прошка. Не очаквам такава от близките и роднините на пострадалите

Представял ли сте си поне за миг, че влизате в  затвора?

Като всеки нормален човек не искам да мисля за това.

На известните хора в България често им се разминава на пътя. Това означава ли, че отговорността след това трябва да е двойно по-голяма?

Аз лично не усещам, че ми се разминава. Смятам, че отговорността трябва да не е двойна, а безкрайно по-голяма.

Смятате ли, че медиите отразяват обективно вашия случай?

Разбирам, че такъв инцидент за тях е сензация. Липсата на пълна и детайлна информация ги кара да доизмислят и не мога да ги обвинявам за това.

Почти всички от журналистите ни звъняха за информация, но ние спазихме молбата на прокурора за следствената тайна и отказвахме да коментираме. За разлика от самия него.

Повече руснак или повече българин се чувствате днес?

Аз съм руснак, но винаги съм се гордеел, че имам българско гражданство.

Стана ми гадно, че когато печеля за България, за всички съм български шампион, а когато стана инцидентът, веднага се превърнах в „пиян, залян руснак”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
94 ! ЗАЩО НЕ ОТГОВОРИШ КОНКРЕТНО НА 89 И90 1 А НЕ ДА СИ ПИШЕШ КАКВОТО ТИ ПАДНЕ С ТЕБ НЕ МОЖЕ ДА ИМА ДИАЛОГ
111
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Значи според някои тук,след като убиеш човек и след това кажеш ,че съжаляваш,трябва да ти се размине така ли?Че дайте тогава всички престъпници и убийци да кажат същото ,и да изпразним затворите!?Всеки знае,че пиян човек не трябва да шофира!Хората не напразно са казали "секунда невнимание,цял живот страдание"!Вярно,на всеки може да се случи такава трагедия,но ако си пийнал не си ли я предизвикал сам?
110
0
 
0
 
! Отговори
shihan преди 16 години
ХРИСТОС Е КАЗАЛ: Който се чувства безгрешен да вземе камък и да хвърли.... Срамно ми се вижда всички да влизаме в ролята на съдници. Има си хора за тази работа. Има си и провидение.
109
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 16 години
Защо да съм те разсмял? Изключваш го напълно като възможност така ли? Отчаяни хора прибягват до отчаяни действия.Замисли се ако около тебе се зашуми така и ти предстои справедлива присъда, която може да се избегне, ако нямаше толкова обществен шум и хората не мъстят поне веднъж да има справедливост, нямаше ли да прибегнеш до такива методи. Ето сега мога да се рагна с 20 имена и да пиша мнения по форуми и ежедневници колко е скромен, колко страда и че е постигнал значими успехи. Наивните не сме ние със зоро, а ти!
108
0
 
0
 
! Отговори
ирина преди 16 години
ох зоро и емо,направо ме разсмяхте,с това заплащане,просто не бъдете злобни,а справедливи
107
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
89-ти си ненормален мазохист!Ква мъка те боли пък тебе...и убиецът на майка ми,който я е заклал хладнокръвно,с 18 прободни рани,заяви пред съда,че съжалявал и иска да помогне на близките да преживеят загубата...и аз ,ако те убия,ще кажа каквото ме посъвегват.
106
0
 
0
 
! Отговори
tt преди 16 години
съзнателно подготвил се да извърши убийство употребявайки алкохол и качвайки се на мощния джип , оръдието на убийството, а на всички които го защитават с някакви сълзливи доводи , ами сега като му се размине наказанието, утре може да е ваш ред ,на вашето дете или друг близък и тогава ще му целунете ръчичка и ще кажете няма нищо , или ще искате като в стария завет око за око , зъб за зъб?
105
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Падението на нашата нация е страхотно!Видяхте ли колко струва този ***, набеден от политиците да бъде герой на младите?Фалш, бездушие, егоизъм, примитивизъм. Този елементарен човечец ни взема за аборигени, наема хора да драскат по форумите в негова защита, купува журналисти да го "интервюират".Двата погубени човешки живота от него са нищо, а той взел да ми лицемерничи, че правил всичко в името на България и обиден на всичко отгоре!Споменава се и за нова версия, да бъде осъден, след което президента да го помилва...На *** максим мога да му кажа следното: Нагъл хрантутнико замълчи!Стига си лъгал хората!В САЩ идолът на цяло поколение Марион Джоунс - най-голямата и надарена лекоатлетка за последното десетилетие ще бъде осъдена на 10 години затвор. При това американската федерация я задължи да върне всичките си медали, спечелени с употребата на допинг и ВСИЧКИ ПАРИ спечелени по това време.А ние, в овчедушието си траем този наглец!
104
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ДО 94 ! мОЖЕ ЛИ ДА ОТГОВОРИШ НА 89 И90
103
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Това темата за Стависки и тук упрекваме него. Това не означава, че не смятаме другите за виновни.
102
0
 
0
 
! Отговори
94 защо не отговориш преди 16 години
Максим доказа че е Човек и професионалист .
101
0
 
0
 
! Отговори
polka преди 16 години
Знаете ли колко известни българи също са причинявали смърт при катастрофи след употреба на алкохол. Защо точно той да бъде изкупителната жертва. Всеки може да псува и да казва че нямаме закони но се поразровете из нета за да проверите колко са тези хора и какви са им били присъдите! Не казвам че трябва да им се разминава но законите трябва да са еднакви за всички - певци, певици, политици, световни шампиони и др.Престанете да упреквате само един проверете и ще видите че те са много и им се е разминало!
100
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 16 години
Списание "Cosmopolitan" Август 2007 8 стр. на приложението интервю с Максим:"""Как разпускаш през лятото?Екстремно. Не обичам да лежа на дивана, искам да правя нещо лудо... Всичко, свързано с риск, ме привлича. .... Иначе съм се качвал на катамаран, на джет, ШОФИРАМ МНОГО БЪРЗО. Полицате знаят това, защото честичко ме спират. Най-много съм вдигал 250 км/час."""Максиме като обичаш риска да кара бързо и рисковано, трябва да си понесеш последтвията. И аз обичам да стрелям, но си има стрелбища за тази работа, не трелям по хора - така и ти трябва на писта да си доставяш наслада. Понеже си убил човек - закона е красноречив -затвор! Никой не иска да ходи там и типично по български си мисли, аз ли точно? На толкова много хора им се разминава. Ами точно ти си явно човекът, все от някъде трябва да почне този ръждясал апарат да си върши работата.------------------------------------ "Максим Ставински е шофирал след употреба на алкохол, но самият твърди, че не е бил пиян."Всеки е виждал хора пияни като дъски, които пак твърдят че не са пияни. "Аз не съм пиян, ти мене уважаваш ли ме или не ме уважаваш".Личната преценка за влиянието на алкохола е меко казано погрешна, затова специалисти са сложили граници в които могат да се управляват коли и машини. А твърдения от рода: "При мене и 3 промила да покаже аз съм по-концентриран и от трезвен..." просто не вървят.
99
0
 
0
 
! Отговори
Maria преди 16 години
Брато, толкова си неграмотен, че направо не вярвам, че знаеш какво е комп...Плюй си в пазвата да не ти се случва, защото никой не е застрахован от грешки. А за твое добро - вземи няколко урока по правопис и тогава ръси мозък
98
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Абе кво па толкова е направил Максим за България бе? Наспечелил е бая пари. Да не би държавата ни да е станала по-богата? Да не би вие да сте по-богати след като е станал шампион? Това са клишета.А и моля не сравнявайте Максим с Георги Калоянчев - той не е бил пиян, а е бутнал неправилно пресичаща жена на магистралата. Затова е оправдан.
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Да му се кланят ли иска максим. По леко ли ще му е ако му кажат пиян българин. Според постъпките те гласят. Какво щеше да каже той ако някоя пияна *** убие негови близки и докара Албена до кома. Няма да е с тоя снизходителен тон и тая отстъпчива стъпка. Номера е всички да мислят преди да стане лошото, а не като стане. Със сигурност никой не се стреми да предизвика катастрофа и да убие хора, но на пияна глава възможността е много голяма това да се случи. МИСЛЕТЕ.
96
0
 
0
 
! Отговори
HT преди 16 години
Ох, човече божи, не си нито пиян руснак, нито българин. Чест и слава за твоите спортни успехи.Но направи жестока грешка. Човешкият живот не се връща.
95
0
 
0
 
! Отговори
зоро преди 16 години
Не са болни-пишат щото им плащат!
94
0
 
0
 
! Отговори
емо преди 16 години
Чета и се чудя да плача ли или да се смея? "Албена да била с него, да е силен...."Тука да не би да пишат от защитата на Максим и да промиват мозъците на хората? Нищо чудно и така да е. Наемаш си един PR и спамиш наред и даваш интервюта колко си нещастен и колко грубо те атакуват :(((( направо ми се дорева от глупостите на този!А като даваше интервю в Космополитън лятото и беше споменал, че с има проблеми с кукуте понеже карал бързо не беше толкова скромен и нещастен, нали? "И да влезе в затвора няма да върне живота на момчето" Да, тука сте прави че няма да го върне, но до там. Ако се изгради такава ценостна система никой няма да има по затворите. Дайте да направим амнистия за всички престъпници и да направим МОЛове на мястото на затворите! Сигурен съм, че всеки престъпник има лична тъжна история и повечето съжаляват за това което са извършили, но хей - те все пак си лежат времето!Ако му се размине какъв пример ще даде този процес. И без това е свободия навсякъде, само още един "герой", който да следваме ни трябва. Поредният случай да докара още няколко хиляди пиещи и извстни или мислещи се за известни, чувство за недосегаемост.Не са глупави тези, които го обвиняват, а тези които съдят по медийните прояви на една личност че бил страдал и трудно го понасял. Това само един Господ го знае. Ако му е толкова тежко държавата му предлага 3 до 10 години време за размисъл и да го преглътне. Сори Макси, ама всеки си носи последствията от действията. А в твоя случай обвиняемия не е невинен!
93
0
 
0
 
! Отговори
ирина преди 16 години
от сърце ти благодаря номер 89,за това че поне един тук си се сетил да каже,че и максим също имам родители,които страдат за него и не го оправдават никак,а са намират в голяма мъка,за случилото си.