Максим: Гадно е. Като печеля, съм българин, след инцидента-пиян руснак

Горещо интервю с най-разискваният спортист у нас в последните месеци - шампионът по фигурно пързаляне Максим Стависки
26 ное 2007 09:38,
173
Максим: Гадно е. Като печеля, съм българин, след инцидента-пиян руснак
"Не искам да мисля за затвора", призна Стависки. Снимка: Булфото

На 5 август, неделя, около 19:45 часа животът на няколко български семейства коренно се промени.

Между Приморско и Бургас, в близост до река Ропотамо, Максим Стависки става причина за тежка пътна катастрофа.

Световният шампион влиза в насрещното движение със своя Хамър и се блъска в други два автомобила – Хонда и Ауди.

При сблъсъка загина 23-годишният Петър Петров, а 18 годишната Мануела Горсова изпадна в кома...

Максим Ставински е шофирал след употреба на алкохол, но самият твърди, че не е бил пиян.

На 18 октомври, няколко месеца след трагичния инцидент, той и Албена Денкова дадоха засега единствената си пресконференция, на която Стависки призна, че в деня на катастрофата е пил, но очевидно е забравил за това преди да се качи в джипа си.  

Последните съдебни новини около състезателя са от 20 ноември, когато станаха ясни параметрите на обвинението срещу Стависки - шофиране след употреба на алкохол - 1,29 промила /доказано и от направената проба на кръвта/, причиняване на катастрофа, смърт на едно лице и тежка телесна повреда на друго.

Сега ви предлагаме част от интервю със Стависки, направено от списание MAX преди броени дни.  

Как минава един ваш ден сега?

Всяка сутрин ставам в 9. В момента имам контузия на коляното, счупена капачка, което допълнително ме обездвижва, и се налага да спазвам диета. За разлика от времето преди катастрофата ежедневната ми активност сега е много малка.

Рядко излизам, трудно ми е да се отпусна, да забравя, да съм като преди ... нищо не е както беше, усещам погледите на хората – не съм се сблъскал директно с неприятни коментари, не усещам злоба, но постоянно се чудя какво ли мислят те за мен сега.

Мислите ли, че някога ще бъдете опростен?

Зависи от кого търся прошка. Не очаквам такава от близките и роднините на пострадалите

Представял ли сте си поне за миг, че влизате в  затвора?

Като всеки нормален човек не искам да мисля за това.

На известните хора в България често им се разминава на пътя. Това означава ли, че отговорността след това трябва да е двойно по-голяма?

Аз лично не усещам, че ми се разминава. Смятам, че отговорността трябва да не е двойна, а безкрайно по-голяма.

Смятате ли, че медиите отразяват обективно вашия случай?

Разбирам, че такъв инцидент за тях е сензация. Липсата на пълна и детайлна информация ги кара да доизмислят и не мога да ги обвинявам за това.

Почти всички от журналистите ни звъняха за информация, но ние спазихме молбата на прокурора за следствената тайна и отказвахме да коментираме. За разлика от самия него.

Повече руснак или повече българин се чувствате днес?

Аз съм руснак, но винаги съм се гордеел, че имам българско гражданство.

Стана ми гадно, че когато печеля за България, за всички съм български шампион, а когато стана инцидентът, веднага се превърнах в „пиян, залян руснак”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
papi преди 16 години
Не го оправдаван, че е карал пил. Но това, което му е в момента - от превъзнасян шампион да започнат да те наричат убиец и какво ли още не... Горкото момче, сигурна съм, че е не по-малко съсипано от родителите на убития. Дали някой мисли, че в затвора ще страда повече? Ами той не смее да се покаже пред хора!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ne mislite li, che shte e dosta gadnichno na Marichkov da mu se razmine prostoi ei taka, a na nego da dadat maksimalno nakazanie. Prekaleno mnogo sa sluchaite, kogato pravosudieto ni e bilo snizhoditelno, kum tezi koito prtavqt neshto za stranata ni. Suglasna sum, che trqbva nakazanie, no ako sega mu dadat tejka prisuda nqma li da razgnevim i mejdunarodnata obshtnost, che "nashite" si gi puskame, a na "chujdite" im rejem glavite...
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Аз заставам зад него. Естествено ако бях раднина на загиналия сигурно щеше да е друго. Но въпреки че не гледам фигурно пързаляне (смятам го за педалско), пича все пак прослави не Русия, а България.
9
0
 
0
 
! Отговори
гробаря преди 16 години
Вижте сега, Максим се чуства като мъртъв, според мен той е готов да понесе наказанието си. С неговата кариера е свършено. Две световни титли и за какво- за един нелеп инцидент.
8
0
 
0
 
! Отговори
X преди 16 години
макар че това не е свързано с делото, или не би трябвало да е. Много ругатни отнесе това момче.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Инфантилен човек, само тази реплика стига, за да се разбере! Така казват малките деца, когато искат да се оправдаят! Всичко си идва на място значи - детската психика - пие, кара пиян, убива, и се сърди ??? Не изключвам някой някъде /може би в Русия/ да има интерес Максим да го няма в този спорт:) Някой работи за детронирането му! Ще се разбере! Но той трябва да си понесе наказанието и да не се сърди на никой!
6
0
 
0
 
! Отговори
гробаря преди 16 години
Да съгласен съм с това което казвате
5
0
 
0
 
! Отговори
... преди 16 години
Има убит а не пострадали.
4
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 16 години
Е май хората са го изтезавали с това да се налива и да кара.
3
0
 
0
 
! Отговори
vili преди 16 години
Аз пък имам думи. На всеки може да се случи, без значение пил ли е или не. "почти цяла България е против теб" - смея да не се съглася. Ами ако не беше известна личност? Кого щеше да мрази България? А някой замислил ли се е как се чувства самият Максим? На него дали му е лесно? Няма нужда да плюем и да обиждаме. Жалко за пострадалите само! :(
2
0
 
0
 
! Отговори
_ преди 16 години
Заслужава наказание, но не смятам, че трябва да е толкова сериозно, колкото е писано в закона. Все пак той е прославил държавата ни много повече от хората, на които им се плаща да го правят.Трябва да се провери и това, за полицаите, които са го спирали и да се каже и там крайно становище, защото ако наистина не са си свършили работата - те са за убиване.
1
0
 
0
 
! Отговори
гробаря преди 16 години
Еххх Максим, до преди този 5 август ме кефише,цяла България те обичаше, сега почти цяла България е против теб а аз незнам какво да мисля за теб. Това е от мен по тази тема,просто нямам думи