Освиркаха кортежа на Путин на Орлов мост

Иван Костов: В Русия има много повече свобода на словото, отколкото в “путинизираща се България”
17 яну 2008 20:15,
145
Освиркаха кортежа на Путин на Орлов мост
Снимка: Булфото

България е прохождаща демокрация и не може да не се чувства застрашена до имперска Русия. Не искаме повече експерименти, не искаме олигархията на власт, а искаме да бъдем европейци.

Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов на протестен митинг по повод посещението на руския президент Владимир Путин.

На митинга, организиран от ДСБ в градинката пред “Кристал”, се събраха около 300 души.

Костов благодари на симпатизантите на партията и отбеляза, че мястото на протеста е избрано неслучайно, защото там се намира паметникът на Стефан Стамболов. Той е един от малкото управници, посмели да се изправят срещу претенциите на Русия да превърне България в нейна провинция.

В путинизацията си обаче България в много отношения е надминала Русия, заяви Костов.

Като пример той посочи, че в Русия има много повече свобода на словото, отколкото в “путинизираща се България”.

На протеста дойде и лидерът на СДС Пламен Юруков. Той заяви, че тези дни се наложи да си припомним думи, които се използваха преди 17 години. Заговорихме отново за граждански права. В Русия се убиват журналисти и желязната хватка на Кремъл спира спазването на правата на хората, каза Юруков.

Атанас Атанасов от ДСБ заяви, че Путин е у нас по покана на “президента Гоце Първанов”, който е готов да направи всичко, за да угоди на Русия. Русия на Путин е Русия на диктатурата и имперската политика на руския държавен глава е пряка заплаха за България, посочи Атанасов.

Протестиращите скандираха “Путин – вън”, “Долу КГБ” и “Оставка” на правителството.

Същевременно около 150 граждани освиркаха преминаването на кортежа на Владимир Путин през "Орлов мост" в София.

Три полицейски джипа подсилиха охраната в района, в който беше протеста.

Протестиращите развяваха знамена на България и ЕС и носеха плакати с надписи "Руското ядрено лоби вън!" и "Стига съветски колониализъм!". Някои от протестиращите държаха портрети на покойната руска журналистка Ана Политковская.

По време на протеста движението в района беше отцепено.

Няма я, фалшива е дилемата или с Европа, или с Русия. Това заяви президентът Георги Първанов в началото на концерта “Година на Русия в България” в НДК, на който присъства и руският президент Владимир Путин.

България постигна своето членство в ЕС и НАТО във времето на прехода, в тези години, в които имахме най-добри отношения с Русия. Показахме, че едното и другото е възможно, посочи Първанов.

Подписването на споразумения за АЕЦ Белене, петролопровода Бургас-Александруполис и други крупни енергийни проекти връща отново нашата страна в мача. България отново ще стане стратегически фактор във формирането, отстояването и провеждането на европейската енергийна политика. България винаги е страдала от своето тежко стратегическо разположение. Време е да осребрим нашето кръстопътно разположение, именно в сферата на енергетиката, подчерта българският държавен глава.

Вярвам, че руският бизнес ще оцени блестящите ни възможности, които имаме в инвестиционния процес, каза още Георги Първанов.

Русия уважава избора на България да бъде член на ЕС и НАТО, най-важното е това да е добро за България. Това заяви руският президент Владимир Путин при откриването на концерта "Година на Русия в България".

Путин подчерта, че хуманитарните отношения са благодатна сфера за развитие.

Руският държавен глава заяви, че в България неговата страна има много приятели, но очаква през тази година българите да се запознаят по-подробно с живота в съвременна Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ти си едно джудже в сравнение с Русия, така че не знам как може да използваш нещо от Русия..... Защо е концерта ли? Ами за да се сетиш че руснаците са те освободили и си българин а не али или ахмед.........
83
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 16 години
Ок съм с икономическите сделки. Но защо е този концерт? Не е ли един прекален реверанс към руснаците? Те биха ли направили това за нас? Пак падаме под достойнството си. Достатъчно ни е използвала Русия. Време е ние да я използваме до колкото можем без това да засяга интересите ни. Но с това правителство няма как да стане.
82
0
 
0
 
! Отговори
БКП - НОВО преди 16 години
Брей че от каде Костов ги е събрал 300 травестита???!!!
81
0
 
0
 
! Отговори
Al Bundy преди 16 години
браво на прабългарина,от 200 мнения едно без емоции;ама и аз съм прабългарин,да се запише
80
0
 
0
 
! Отговори
дайте преди 16 години
дайте на хората лаещи по Русия по една бухалка и да почнат да трошат паметниците на руските воини в България за да правят място за паметници на американци или каквито се сетите
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Повечето коментари са много жалки и смешни.
78
0
 
0
 
! Отговори
ГАЙДАРСКИ преди 16 години
ОТКРИВА СЕ ПСИХИАТРИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ НА БУЗЛУДЖА ЗА РУСОФИЛИ И ПЕРКЯСАЛИ КОМУНИСТИ ! ЛЕЧЕНИЕТО Е ЗА СМЕТКА НА ГАЗПРОМ С ПО ЕДИН *** В ЗАДНИЦИТЕ ДА НЕ ИЗПУСКАТ ГАЗОВЕ И ДА ЗАМЪРСЯВАТ ПРИРОДАТА ! ЗА ШЕФ СЕ НАЗНАЧАВА АГЕНТ ГОЦЕ , СТАРША СЕСТРА СЕРГЕИКА НЕОМЪЖЕНА , РУМБАТА СТАРШИ САНИТАР ! ДА ВИ Е ЧЕСТИТА БОЛНИЦАТА И РЪКОВОДСТВОТО !
77
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Бате Ванио вместо да лае и гъгли да иде и да цунне по някъде Путин че после ще е късно!
76
0
 
0
 
! Отговори
rusnak преди 16 години
bah, vie o6te li pi6ete we bastuni, otidoh, hapnah vkusno v restorant4eto a vie gladnici produljavate da pi6ete, hahaha
75
0
 
0
 
! Отговори
Стефан преди 16 години
Как не ви е срам! Сегашните управници не могат да боядисат това което направи комунизма, Обраха това което остана от него от комунизма и сега започват да обират от хората да ги грабят! Трябва народа да направи нещо а именно да разваляме седянката в парламента стига им толкова лъжи и измами,, какво направиха за нас? Докараха ни до мизерия и глад, какво направиха едно нищо стрият си хотелите с парите на хората а ние стоим и очакваме да дойде по добро а то става по лошо и лошо, За какво се повишиха цените на жилищата? За да станем квартиранти в собствената си държава, и да слогуваме но не и да си купим жилище, унищожиха всичко България не е страната която е била до 89 Година, сега какво имаме? Нищо нямаме *** получават много привилегии крадат но за тях закон няма, само правата си знаят, До кога ще даваме на турци да ни управляват? Да си вървят по хубаво беше по комунизма имаше живот а сега едва се спасяваме и пари имат тези който крадат а дръгите мизерства а този плосък данък .... кой го измисли? Някой който не си е направил хотела на Морето ли? да точно той! А че всичко се вдигна а заплатите стоят на едно равнище а то е мизерията, за това избягаха всички и в бг ще има само *** и турци и ще е ***! Само рублата! Хора не мълчете вече докато не са сложили и данък въздух или пешеходец? Така е в българия няма живот!!! Кога ще се събудим? Кога ще се вдигнем като всички останали страни който не позволяват така да ги унижават!!!!???
74
0
 
0
 
! Отговори
БКП преди 16 години
Ще има пак май:Говорит Москва!Передаьом сведения уволнение староьм собака!
73
0
 
0
 
! Отговори
Прабългарина преди 16 години
Събрали се 20 болни мозъка и надали вой до небесата.Проблема е че по медиите такова място им се отдава все едно зад тях стои общественното мнение.А чисто и просто бившите сини понеже вече никой не ги *** си правят шоу на гърба на Путин да си вдигнат популярноста като се правят на антикомунисти.Само че са сбъркали епохата не става въпрос за комунизъм и антикомунизъм .На всеки вече му е ястно че от демагогия лозунги и празни приказки полза няма.Това което са си наумили руснаците ще го получат в което няма нищо страшно защото тое съгласувано и с Европа въпроса е от цялата работа каво ще вземем ние.А тия *** където викаха срещу Путин могат да образуват една паралелка в някое психиатрично заведение да си стоят зад бодливата тел и да чепкат вълната с политически лозунги.
72
0
 
0
 
! Отговори
emo преди 16 години
Дай сега като са ни освободили преди 130 години сега на руснаците да духаш! Да ти *** на логиката аз на тебе и всички русофили.Браво на Даскалеску много точно казва повечето неща! А тези дето го храните сте прости гъби и вие трябва да ходите да се прегледате, а не той! На всички русофили по една тръба да прекараме у дупетата и с два спирателни крана отпред и отзад да не издишате газове!
71
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 16 години
ако се пишеше по една дума за всеки `освиркващ` путин пред военния клуб, щяха да ни стигнат точно четири реда с по осем думи на ред :)да не говорим че общата възраст на митингуващите бе около три хиляди години сигурно :) нищо де, те тук списващите журналисти броиха и полицията, която пазеше `гохомовците` от граждаството, затова ги докараха някак си до 80 души май :)ай хайрлия да е.....
70
0
 
0
 
! Отговори
Русофил преди 16 години
А бой де!А бой де!
69
0
 
0
 
! Отговори
poli преди 16 години
а ти за какво си благодарен
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Лайте неблагодарни *** срещу Путин - но знайте че ревът ви ще си остане в този форум ! Никой не слуша квиченето на неблагодарни маймуни като вас! Така че давайте смело!
67
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 16 години
Ех седесарчета, та за какво говорите, не вие ли продадохте България на чичо Сам? Кой е Костов - един политически труп, от когото мерише на ***.
66
0
 
0
 
! Отговори
голям преди 16 години
Двамата президенти - на Русия Путин, а на България Гоце Първанов - са служители на комунистическите репресивни тайни служби (КГБ и ДС), и чрез своя отчаян протест се мъча да измия петното на позора, който този факт сложи върху името на моята родина, европейска България; Срам ме е, че премиер на България в момента е лице, явяващо се съветски гражданин, това е един позорен факт за днешна европейска България; срам ме е, че Серьожа Дмитриевич и Гоце Първанов най-вероятно разговарят с Путин на руски език, понеже на такива не им пука за националното достойнство на България; такива като тях всъщност служат повече на Русия, отколкото на България.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анти Путин преди 16 години
Прав си за последното изказване,Русия са виновни...жалки ***