Работодатели срещу увеличаването на здравната вноска

Българската стопанска камара обяви, че очакваното повишаване на здравноосигурителната вноска няма да реши проблема с финансирането на здравната система
18 яну 2008 12:24,
2
Работодатели срещу увеличаването на здравната вноска
Снимка: БГНЕС

От Българската стопанска камара /БСК/ смятат, че очакваното повишаване на здравноосигурителната вноска няма да реши проблема с недостатъчното финансиране на здравната система. Това се посочва в декларация на камарата, изпратена до премиера Сергей Станишев, министъра на здравеопазването Радослав Гайдарски и до
председателите на парламентарните комисии по здравеопазване, бюджет и финанси и икономическа политика.

В декларацията се посочва, че въвеждането на допълнителна здравноосигурителна вноска от 2-3 пункта няма да реши проблемите с липсата на реформи на здравноосигурителната система и недостатъчното финансиране от държавния бюджет на лицата, които имат право на осигуряване.

По данни на камарата вноските за пенсионерите и децата, които се осигуряват от държавния бюджет, сега са повече от три пъти по-ниски от тези на работещите.

Тази диспропорция ще нарасне повече, ако се одобри решението допълнителната осигурителна вноска да се заплаща само от работещите лица.

От БСК отбелязват, че увеличението ще натовари само работещите лица.

В декларацията се посочва, че цената за здравното обслужване трябва да бъде еднаква за всички потребители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Kamen преди 16 години
Не е ли време някои някъде да проумеят пълният провал на т.нар. солидарен принцип ?Сега хората нямат никакви стимули да се осигуряват, защото плащат за друг.Къде са парите на нашите родители???Време е да се потърси отговорност, да се поиска сметка.