Кремиковци протестират

Работниците искат отстраняване на Прамод Митал, в противен случай - протест
23 яну 2008 09:36,
28
Кремиковци протестират
Снимка: БГНЕС

Ако до един месец не се реши въпросът със собствеността на Кремиковци и не бъде отстранен Прамод Митал, работниците от комбината ще направят протестен митинг в центъра на София с искане за сваляне на правителството.

Може дори да се стигне до блокиране на столицата за 3 или 6 месеца. Това заяви председателят на федерация „Металици“ Васил Яначков на протеста пред Кремиковци.

Яначков посочи, че Кремиковци не е против софиянци, а против правителството и „пожарникаря Бойко“. Около 2000 работници от нощната и редовната смяна се събраха на протестния митинг пред административната сграда на комбината.

Те издигнаха плакати: „Прамод Митал - вън“, „Нов собственик - проспериращо Кремиковци“ и „Станишев, ако не махнеш Митал, ще те махнем теб“.

На английски работниците бяха написали: „Ние не сме слонове. Искаме си парите днес. Ако не, ще ви пометем“. Протестиращите поискаха оставките на петимата зам.-министри членове на Борда на Кремиковци начело с Нина Радева.

Те настояват за отстраняването и на Александър Томов, който според ораторите на митинга „едно говори, а друго прави“ и който е подвел Прамод Митал, че може да не инвестира в Кремиковци.

На плакат бе написано: „Ако краката на лъжата са къси, Александър Томов щеше да ходи по задни части“. Пред протестиращите говориха председателят на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев и зам.-председателят на КНСБ Валентин Никифоров.

Никифоров поиска прокуратурата да се самосезира за това кой е подарил Кремиковци. Всички заедно сме в една битка, която сега започва. Ще я спечелим, каза той.

Тренчев от своя страна отбеляза, че много хора са станали милионери на гърба на Кремиковци. Протестиращите настояха да получат и заплатите си за декември, чието изплащане е трябвало да приключи на 20 януари. Те припомниха, че очакват увеличение на възнагражденията си с 25%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
pravi sa horata
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ха, че как Станишев ще отстрани Прамод Митал? Той Митал си е собственик на Кремиковци, все едно да дойде премиера и да ми каже - айде тоз автомобил не е твой вече или този апартамент не е твой, изнасяй се! Това никъде го няма! Май работниците от кремиковци бъркат синдикалните си протести с политически митинг.... тука съзирам дългата пожарникарска ръка на Бойко, той има тоз навик да подкокоросва хората да протестират за щяло и нещяло, та белким падне Станишев и мутроБойко да седне на овакантеното място. Мечтиии, както се казваше в една реклама! Всеки да си знае неговото, синдикатите да си гледат трудовите спорове и да не намесват Станишев навсякъде... щото после идват ония с джиповете и качулките и става боен цирк!
5
0
 
0
 
! Отговори
b преди 16 години
Едно ***, обясняваше как като не им харесва, да си намерят друга работа. Къде ще си намерят работа за по 700-800 хора над 40-50 год. ? Да били ходели да работят в София, а после "всички селяни дошли...", еми ще дойдат, какво да правят, да *** от глад? И че Кремиковци замърсява, замърсява, а 2млн. коли всеки ден в София, сигурно не замърсяват. Но журналистическите *** на Бате Гойко, нямат какпка мозък и само повтарят каквото им нареди.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
вие слънчасахте ли?ако политици и безнесмени почнат да се връзват на празните приказки на някакви прошляци, до къде ще се стигне?гърч на мах.
3
0
 
0
 
! Отговори
благия преди 16 години
настояват за отстраняването и на Александър Томов, който според ораторите на митинга едно говори, а друго прави и който е подвел Прамод Митал, че може да не инвестира в Кремиковци.На плакат бе написано: Ако краката на лъжата са къси, Александър Томов щеше да ходи по задни части. Пред протестиращите говориха председателят на КТ Подкрепа Константин Тренчев и зам.-председателят на КНСБ Валентин Никифоров.Ми много ясно че ще е така - политиците едно говорят , а друго вършат , а Александър Томов е политик ....залязващ !
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ами направете си едно РМД
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Samo taka! Lupi tozi pat go prekali! Po-dobre si varvi dokato oshte mozhesh, che posle mozhe i da stane losho!