Удължават ужаса в Могилино

Планът за закриване на дома е удължен до септември; общината пък е открила сметка за по-доброто отглеждане на децата
25 яну 2008 14:28,
27
Удължават ужаса в Могилино
Дете от Дома в Могилино. Снимка: ВВС

Планът за закриване на дома за деца с умствена и физическа изостаналост в село Могилино е удължен с четири месеца.

Новият срок, договорен с неправителствени организации е през септември, съобщи областният управител на Русе Мария Димова.

Тя каза, че това ще стане въпреки гласуваното решение от новия Общински съвет на община Две могили, което гласи „не взема решение за закриване на дома в село Могилино”.

Общината е открила набирателна сметка, по която постъпват пари за по-доброто отглеждане на децата в дома.

С част от събраните пари ще се построи жилище за 15 младежи от дома, които трябва да бъдат социално адаптирани.

Три от децата вече са прехвърлени в русенския дом „Надежда”. Има и деца, за които вече се грижат в специализираната детска градина „Зора” в Русе.

Екип от социални работници пътува всяка седмица до дома в Могилино, за да работи с децата.

През септември 2007-ма ВВС показа ужасяващ филм за живота на децата от дома, които имат умствени и физически увреждания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
SABRZAHA SE DOSTATA4NO SREDSTVA ZA NOV DOM NE VAV MOGILINO DALE4OT SVETA I DALE4 OT LEKARI I U4ITELI I DALE4 OT KONTROL A SEGA LEKREMONT SA6TITE OGRANI4ENI SANITARKI KOITO PROSTO IZ4AKVAT DECATA DA IZMIRAT KATO INEGI HRANJAT DAGE APARITE SLET TOVA VAVNE4II DGOB ZATOVA NE PRATIH SMS BELGIICITE DAVAT ZADETCIJA DOM SAMO TE 250000 EURO KOLKO SE SABRAHA SAS KONCERTA TAJA DARGAVA SMARDIOT VSJAKADE MASLAROVA SA6TO
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
абе България е вече най зле от всички държави бе,Румъния се оправи ние не заслужаваме да сме в Европейския съюз!!!!За това колко много хора са се изнесли от тука защото сме една смотана държава за съжаление!!!! тези деца трябва да им дават цялата си любов тези госпожи,ако ги е гнус от тях тогава какво правят там в домат,защото мислят само за себе си искат само парите и нищо друго иска ми се да ги затворя всичките тези госпожи в едно помещение нещо като затвор и подът да е мръсен и аз да им хвърлям хляба на земята и те от там да си го вземат за да ядат!!! Толкова са гадни и лоши че заслужават да ги набият !!!!
4
0
 
1
 
! Отговори
ТЕДИ преди 16 години
ТОВА. КОЕТО ВИЖДАМЕ И ЧУВАМЕ ЗА ТЕЗИ ДЕЦА Е УЖАС.ПОТРЕСАВАЩО. НО НЕ САМО ТРАБВА ДА СЕ МИСЛИ С КАКВО ДА ИМ СЕ ПОМОГНЕ СЕГА . А НАЙ ВЕЧЕ КАКВО ДА СЕ НАПРАВИ ЗА ДА НЕ СЕ ДОПУСКА ДА ИМА ТАКИВА ДЕЦА - БОЛНИ ИИЗОСТАВЕНИ.КЪДЕ СА БИЛИ ДОСЕГА ТЕЗИ КОИТО СА ОТГОВАРЯЛИ ЗА ТЕЗИ ДОМОВЕ - СЛЯПИ ЛИ СА БИЛИ.
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Я се скрий бе. Имаш компютър, имаш дом, четеш, пишеш. Тези деца освен в ужаса в България, освен в ужаса в дома, в който са настанени, живеят и в своя малък ужас.
2
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
zazrvorete doma molja vi sram mee da senazova balgarin vav eu sam ot 20 godini rezilite imeto BALGARIJA
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
А за ужаса в България в които живеем ?