www.zamaturite.bg е готов

Министър Даниел Вълчев представя сайта за държавните зрелостни изпити
29 яну 2008 07:42,
115
www.zamaturite.bg е готов
Снимка: Булфото

Сайтът за държавните зрелостни изпити www.zamaturite.bg ще бъде представен днес в министерството на образованието.

Сайтът ще съдържа цялата необходима информация по подготовката и протичането на държавните зрелостни изпити, които учениците от 12-и клас ще положат през юни тази година.

В края на миналата година хиляди зрелостници протестираха в страната с настояване матурите да бъдат отложени, заради стачката на учителите, която продължи повече от два месеца, а и заради нежеланието на висшите учебни заведения да приемат матурите като вход за ВУЗ.

В началото на 2008-ма обаче 25 висши учебни заведения обявиха, че държавните зрелостни изпити ще са вход за университет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Таня преди 16 години
Какви матури, г-н Министре? Ако сте толкова неосведомен,да Ви кажа как това се прави в "черна" Африка. Въпросите за матурите се дават в началото на последната учебна година. По време на уч. година учащите получават консултации и напътствия от учителите си.Такова нещо- "тема", няма.Теми се разработват от студентите по англ. филология. Учениците разработват ЕСЕ. Темата на есето също се дава в началото на годината. Учениците го разработват у дома, имат право да ползват всякакви източници и помагала. Есето се предава след изпитите...........Когато отидохме там, синът ми беше наи-стресираното и уплашено дете,нервно и плахо...След няколко месеца беше неузнаваем.Дисциплината в у-ще е желязна, с униформи........."Също като у нас?!?"
34
0
 
2
 
! Отговори
jhgi преди 16 години
ne triabva da ima matura zashtoto ne sme podgotveni4
33
0
 
2
 
! Отговори
rihanna преди 16 години
maturata e ujasno neshto osobeno za nas 4 klasnicite
32
0
 
2
 
! Отговори
Родител на зрелостни преди 16 години
Само по това, как на пук министър Вълчев се е хванал за матурите, си правете сами извода да какво става дума! Може ли да ми обясни някой, от неговото ведомство, дали е нормално да не знаеш тази оценка дали ще влиза в бала, къде ще се признава и още хиляди такива въпроси, които ПЪРВО трябваше да бъдат изяснени и тогава да се провеждат матури, защото аз не искам комплексите на един министър да съсипят бъдещето на детето ми. Утре може друго да измислят, но за тези деца, това е годината и смятам за голяма несправедливост незнанието до последно дори как ще се оценяват. Може ли да ми посочи минисърът друга такава държава, където незнаеш до последно какво ще правиш утре? По закон трябва да си избереш изпита до края на февруари, а той помолил университетите да кажат до средата на февруари, дали ще признават матурите, това за нормално ли го имате? Искате ли г-н министър да Ви отговоря аз: ще изчакат, защото няма яснота и университетите ще изчакат да видят какво ще се случи тази година и тогава ще решат!!! Да, но за нашите деца тази година е важна и провалят ли им годината, ей богу ще си плащат чак този път!!! И не си мислете, че защото децата ги е страх от изпит, а защото това е непочтено да ги объркваш до последно!
31
0
 
2
 
! Отговори
zagj преди 16 години
министерството на образованието един саит не може да пусне 2 ден, та камо ли общо национални матури да организира
30
0
 
2
 
! Отговори
Teodora преди 16 години
Отварям сайта,който снощи бе изписан на екрана на БиТиВи , но няма нищо.Как да се запозная с него?Все пак съм родител и държа да съм що годе ограмотена за матурите.
29
0
 
2
 
! Отговори
Илия Петров преди 16 години
Когато тези ученици, които сега са 12 клас са влизали в училище, в "доковора" им с него не е предвидена матура. Ерго, те не са имали предвид това по време на обучението си. И сега - юруш? Защо? На някого му хрумнало да ги тормози! Не сте единни, ученици, иначе щяхте да протестирате и да постигнете своето!
28
0
 
2
 
! Отговори
Маргарита Петрова преди 16 години
Преди всичко учебните програми за различни, да не говорим за качеството на учебниците по литература, които отблъскват учениците, а освен това колко се учи тази година при тези стачки и студове? Този министър иска да се докара на някого за сметка на децата!
27
0
 
2
 
! Отговори
nela преди 16 години
dobri sa grasganskite iniciativi,na kade e dargavata?VIGTE KAKVO PRAVI GARCIA,TIA NE 4AKA SMS DA POMOGNAT NA STRADALCITE!
26
0
 
2
 
! Отговори
ot nela преди 16 години
dali vuz stee priznayt reultatite ot izpita po bg ezik ili otnovo ste zaraboti dokazalata se mashina na kursove kam vuz?edva li!
25
0
 
2
 
! Отговори
NEPOZNATA преди 16 години
az mislq 4e ne trqbva da ima maturi ,za6toto u4enicite ne sa podgotveni dobre!!!!!!!!!!
24
0
 
2
 
! Отговори
Петрова преди 16 години
Няма нищо лошо в матурите.Лошото е,че учебното съдържание е претоварено,че учебниците са писани за ниво СТУДЕНТИ/по европейските стандарти,от които България прави изключение/
23
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
"Министерството на образованието е най-бюрократичната институция в България"-каза Владо Беряно тази вечер по БНТ и за съжаление е прав.
22
0
 
2
 
! Отговори
Niki преди 16 години
Neka da ima matura! Na tazi strana i trqbwat u4eni hora, a ne emota i pop folk barbita, koito wlizat w UNSS s pari!
21
0
 
2
 
! Отговори
nikolai преди 16 години
вече си имате сайтче кандидати матуристи. ще си идете на матури ще си ви пишат оценки.Що нерви имаше по тоя сайт докато се направи и пусне вие за една матура се плашите. егати и децата.
20
0
 
2
 
! Отговори
Tanja преди 16 години
Та нали влязохме в Европа, имаме си матури, без време за обмисляне, без подготовка, без информация до ден днешен какво ще влиза в изпита!? В ЮАР, кадето са по англ. система, в началото на учебната година се раздават въпросите по изпитните предмети, за да имат време за подготовка.А есетата,(а не нашенски "теми") се подготвят и пишат у дома, предават се след последния изпит?!? Е, питам аз, кой се чувства по-сигурен и по-спокоен? Нашето стресирано и объркано българче....или кейптаунчето ??? Дори не говоря за Германия, Холандия, Норвегия..........
19
0
 
2
 
! Отговори
ivan преди 16 години
abe nqkoi moje li da vlezne v tozi shiban sait za maturite .... koito edva li shte ni dade poveche informaciq ot kolkoto imame .. no razbira se .. trqbva da ima tavyk sait za da moje nqkoi da si pribero golqma suma pari !!!
18
0
 
2
 
! Отговори
axaxa преди 16 години
aide na maturi hi4 da ne mi sa praqt ligliovcite :) daskalite gi nqmalo ama u4enici gi podkrepqha... maturi go dupka ... losho napraviha 4e shte gi priemat ocenkite kato kandidat studenstki izpiti...trqbvashe da imai maturi i posle izpiti za kandidat studenti... koito moje shte u4i a ne da u4at vsi4ki keleshi...
17
0
 
2
 
! Отговори
atanas преди 16 години
trqbva da se premahnat na vsqka cena
16
0
 
2
 
! Отговори
Емо преди 16 години
Не се размотавайте а действайте! Хаквайте сайта кой както може, ако сте против матурите! Ако всички рефрешвате нон стоп няма да работи и ще имате още едно извинение за да не полагате матури!