МВР опасва парламента, размаха пръст към протестиращите

Румен Петков: Ще бъдем безкомпромисни по време на протеста на опозицията
20 фев 2008 13:13,
113
МВР опасва парламента, размаха пръст към протестиращите
В четвъртък Народното събрание ще е опасано от полиция. Снимка: БГНЕС

„Не мисля, че е нормално в една държава уличният натиск да мотивира политически решения“, каза министърът на вътрешните работи Румен Петков.

Той заяви, че са взети всички мерки за сигурността на Народното събрание по време на утрешния митинг-шествие на опозицията.

"Ще бъдем абсолютно безкомпромисни срещу каквито и да са нарушения на обществения ред. Целият потенциал на МВР и технически средства , с които разполагаме, са достатъчно мотивирани и мобилизирани да не допуснем излишно напрежение"", каза още вътрешният министър.

Във вторник премиерът се похвали, че е разпоредил на МВР да вземат мерки за охрана на депутатите по време на дебатите по вота на недоверие, които ще са в четвъртък.

Според Сергей Станишев стремежът на организаторите на митинга не е да протестират законосъобразно, а да нагнетяват напрежението около парламента, да затрудняват движението в София и да подложат на психологически натиск народните представители.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Добро момче ама турч преди 16 години
Тези българи, които се готвят да протестират утре... на следващите избори пак няма да гласуват, щото нямало за кого, всички били еднакви и не си струвало да се гласува и няма да са доволни от изборните резултати, после пак ще са недоволни от власта и от живота си, ще искат още и още, без да знаят какво искат и пак ще се разшават по площадите, и пак ще ядат палки по гърба... после пак ще има избори, на които същите тия хора няма да гласуват, нали, и пак няма да са доволни от тогавашната власт и пак на площада и пак бой и пак избори. Лесно е да се управлява тоя народ, щото не знае какво иска! Затова сте рая, а не народ! Изборите са чак 2009г, не бързайте!
91
0
 
0
 
! Отговори
Бялото магаре преди 16 години
Утре който излезе на протеста става *** и послушен роб на мутрата Бойко Борисов! Жал ми е за онези хора, които наистина изповядват дясна политика и дясна ценностна система, което само по себе си е чудесно, но не и под дресурата на Бойко! Сега ясничко ли ти стана под синята косица? ти като подскачаш утре на площада, спомни си думите ми - вкарвате във властта един обикновен селски бабаит и мафиот, сега изпълняващ длъжността софийски кмет. Нищо дясно и демократично, вярвай ми! Запомни ли? И още нещо... полицията няма да пролее кръв, те са дисциплинирани професионалисти и си знаят работата, само че може да има пожарни коли с маркучи и доста народ ще да изкара една студена баня на митинга. А все пак е зима... Недей става и ти слуга на Борисов, имай гражданска доблест и ако наистина си десен, гласувай на изборите по съвест, а не по внушение от мутрите! Абе твоя си работа, ти си знаеш.Ха със здраве! :)))
90
0
 
0
 
! Отговори
ДРУГАР преди 16 години
Ти внимавай че да не застанеш на Народния съд срещу мен - подсъдим!
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Само се вижте един друг какви демократи сте! Държите се като 16 годишно привърженици на футболни отбори без никаква стойност. Тези в политика са подобни на вас, но някои са малко по-възпиатни.
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Така, така! Блокирайте, барикадирайте, щото ако ви сполети народната любов, ще го усетите като изнасилване! Само на Доган ще му е кеф. Дървеници ненаситни... ще се *** от преяждане и пак нищо не ви спира!
87
0
 
0
 
! Отговори
нанайко преди 16 години
С много фалшива червена пропаганда са те матоварили бе муле ! Да нъмаш и фитил с динамит отзад , че толкова пушлявиш ! Ще видиш утре що е пушилка и що е гняв народен и глас и възмездие божие ! Мафията дето ти плаща ще си окървави ръцете , но ще и е за последно ! Утре е Видов ден ! А ПОСЛЕ ДУПЕ ДА ВИ Е ЯКО !
86
0
 
0
 
! Отговори
до другаря от 82 преди 16 години
Емигрирай в сибир червена мафоитска подлого !Тук ви чака възмездие божие !!!
85
0
 
0
 
! Отговори
ДРУГАР преди 16 години
Който не е сега с нас после да му мисли!
84
0
 
0
 
! Отговори
Бялото магаре преди 16 години
Нанайко, що така ми се струва че нещо не ти е забавно тука? Червени ми били идеите... ми кви да са бе човек? Десница има ли в БГ? Няма, щото тези дето искат да се изкарат десни вече им гледахме сеира и дружно ги шутирахме вече няколко пъти от властта. Костов кво направи? Направи бандитизма, корупцията и контрабандата да са национална политика и хоп - разкарахме го. Дойде / дни, вервахме много, ама и царя излезе менте. СДС-то се разцепи и разпердушини на 10 парчета, кафеджия ги оглави остатъците, щото сериозни хора не останаха вдясно. Дойде Станишев и кръга се затворииии! Кво да праим ний електоралните единици, преди известни като народонаселение? Ахааа, тука една мутра се появи и иска властта, и той десен го дава, кмет на столицата стана, ама нещо менте изглежда и ми простее на вид и израз Бойко ви Борисов. За тоя ли бандит искаш да изляза аз да протестирам, и тоя ли търтей, изедник и вампир да нахраним? После пак ли ще подскачаме по площадите, като му видим постановката? Или ти вярваш, че мутрата Борисов бойко е месия и спасител на България? Менте е и тоя, даже тоя е най-менте от всичките, щото му личи. Аз ги разбирам тез неща - Бойко събира овце да ги води на заколение на площада пред народното събрание, те да ядат бой от полицията, пък той хитреца после да каже - а, днешната полиция бие народа, изберете ме мене че да видите хаир. И всичките подмамени ще му тръгнат по свирката, после и от него ще реват, ама къснооо, Нанайко! Точно заради Бойко няма да изляза, аз не съм овца!
83
0
 
0
 
! Отговори
Чукач на пикльовци преди 16 години
Колко ли те е страх , че ще изтървеш власта плевенски пикльо ! Но софия не ти е Плевен ! Тук в София ги пращаме в панделата и после чукаме пикльовците , дето напикават всичко от където минат ! Бандит и силов министър са две пълни противоположности !
82
0
 
0
 
! Отговори
ДРУГАР преди 16 години
Ние червените друзя сме на всеки километар - проумей го!
81
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
Костов, че се хвана на въдицата на Б.Б.....Мислех го за сериозен политик....Не подкрепям червените олигарси, но нямам никаква вяра в мутрата Б.Б.Много говори , а реални програми и изпълнени обещания никакви...
80
0
 
0
 
! Отговори
Боримечката преди 16 години
Да убиеме червената мечка стръвница , дето не се насити да кърви и дето стана по сребърница и от юда !
79
0
 
0
 
! Отговори
НАНАИКО преди 16 години
Ама много червени идеи пренасяш бе муле , ти много акъл взе да даваш !Ама ние от празноглавци акъл не вземаме , особено , ако е плесенясал червен безмозъчен платен драскач ! Взимаи си хапчето и марш в леглото червена рускомафиотска подлого !
78
0
 
0
 
! Отговори
петров преди 16 години
ДА ИМ ПОКАЖЕМ , ЧЕ ВЛАСТТА Е НА НАРОДА И ПРОИЗЛИЗА ОТ НАРОДА ! ДОЛУ МАФИЯТА И ЧЕРВЕНАТА ТИРАНИЯ !
77
0
 
0
 
! Отговори
Бялото магаре преди 16 години
Совобода, демокрация, равноправие.... абе вие къде живеете бе? В мръсните сънища на Костов или в бълнуванията на Бойко Борисов, дето иска да се изкара десен, след обиколката на всички други хранилки? То не бе при Живков, не бе при царя, сега в десницата цъфна при Костов и Пламчо Кафето! Тоя Бойко ходи като недарена сватя и все недоволен от никого и от нищо и при когото е застанал, после го е предал! Не дейте да се връзвате на мурафетите на софийския кмет, той служи само на себе си и на личния си интерес, не му пука за ляво-дясно, народ и демокрация! Пазете достойнството си, хора, Бойко пак ви ***!!! Тези неща на избори се решават, а не по площадите! Ха със здраве и бъдете умни граждани!
76
0
 
0
 
! Отговори
сулидарност преди 16 години
Да бъдеме единни и сулидарни срещу червената мафия ! Да свалиме бандюгите от власт и да спасиме България от червената напаст !
75
0
 
0
 
! Отговори
dumbev преди 16 години
Долу кредитните милионери и престъпните генерали и узопатори на демокрацията ! Да свалиме корумпираната бандитска партия ДС ! Предателите на България да изгониме в сибираската пустуш !
74
0
 
0
 
! Отговори
котев преди 16 години
ДОЛУ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРЕСТЪПНА МАФИЯ ! ДОЛУ ЧЕРВЕНИТЕ МОСКОВСКИ ОКУПАТОРИ ! СВОБОДА НА НАРОДА И НА МАИКА БЪЛГАРИЯ !
73
0
 
0
 
! Отговори
СТОЯНОВ преди 16 години
СТАНИ , СТАНИ ЮНАК БАЛКАНСКИ , ОТ СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБУДИ ПРОТИВ ТИРАНИН МОСКОВСКАНСКИ , ТИ БЪЛГАРИТЕ ПОВЕДИ !!!