Терористичен атентат не е изгорил хората...а какво?

Следствието постанови, че трагедията във влака София-Кардам не е дело на терористичен атентат
3 мар 2008 21:25,
44
Терористичен атентат не е изгорил хората...а какво?
Изясняването на вината и поемането на отговорността се очертава дълъг и мъчителен процес. Снимка: БГНЕС

До настоящия момент не са събрани сведения за извършен терористичен акт при трагичния инцидент с пожара в нощния влак София-Кардам. Това заяви пред Нова телевизия следователят от НСлС Георги Илиев.

Само фактът, че двата вагона са изгорели много бързо, не може да даде основание да се счита, че това е терористичен акт, посочи следователят.

Той поясни, че вагоните не се състоят само от желязо, а са облицовани с леснозапалими материали и при горенето отделят токсични вещества. Георги Илиев увери, че през последните дни работата не е спряла.

В понеделник е извършен допълнителен оглед на двата опожарени вагона, допълни следователят. Той обясни, че е много трудно да се разкрие причината за пожара, тъй като всичко вътре е изгоряло.

Нито една от издигнатите четири версии не е проверена окончателно и докрай, за да бъде отхвърлена или приета, каза още Георги Илиев.
 


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
ТЪЖЕН ЧОВЕК преди 12 години
Като прегледах коментарите и видях колко много неграмотници се опитват да дават мнения и чакат да се появи някой спец, който да разнищи нещата и излезе с компетентно становище, разбирам: В България не са останали компетентни , знаещи и можещи ХОРА. Всичко свястно се е изнесло в чужбина. А за нещастно загиналите ще кажа - БОГ ДА ГИ ПРОСТИ ! АМИН !
42
0
 
0
 
! Отговори
Изчезващ вид преди 12 години
Хей,АНОНИМНИЯ №33?! Питам аз: Ти къде се вписваш в целият този гювеч,който критикуваш,като страничен наблюдател?!!!Ако си толкова смел,и истински,/а не псевдо/ какъвто и да било "...от" или "...ист" защо не си напишеш гордо името,фамилията,годините и селището?Чувал ли си приказката,че тези,които най-много се бият в гърдите като стане напечено се скриват в миша дупка?Мушмурок...
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Какво ли е?Следователите трябва да поразпитат малко роднините.Кой има навик да пуши в леглото.Тая версия за лампата някакво момиче я подхвърли.Очевидно крие нещо или прикрива някого.Отидете до един вагон,целият мирише на масла отвън
40
0
 
0
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Не е атентат, защото сутеньорите на софийската клика не дават това да се оповести.
И пробутват на българите митовете за "луминесцентинте (!)" ламби, като инициатори на пожари. За 18 години мисловните способности и общата култура на българите слязоха до полагаемото равнище -- да не са наясно, че луминесцентните лампи са с т у д е н и.
Аман, аман от простотия и геополитическа проституция! :-0
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Няма никаква вероятност това да е атентат.Всеки имащ 2 грама мозък в главата си ще проумее,че Доган и ДПС нямат никакъв интерес от атентати.Точно сега,когато се намърдаха във властта. Имаме войници в Ирак и Афганистан.Много малка е вероятността за арабски тероризъм.Иванеее,Иване-"и кражба на кокошка не могат да разобличат".Къде остана крайно високата интелигентност на българина?Били сме първи,втори,трети в света по интелект и направо пращим от мозък.Щот сме толкоз умни,затуй и държавата (страната) ни е такава.Ама що ли се правим на такива каквито не сме?
38
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Всичко се случва, защото живеем в една измислена държава...държава на абсурдите, на беззаконието, на корупцията, на страхливци...да изброявам ли още? Прав е Иван...да дойдат профайлърите от САЩ и да изкарат кирливите ризи на некадърниците...ама кой ще ги допусне???!!! Тук и Господ да слезе, няма да ни оправи, докато самите ние като народ не се вземем в ръце и не наврем всички некадърници и продажници в миши дупки. Не да топлят там горе столовете, да карат колите с бодигардове и да си вършеят коня. Що за народ сме ние??? И докога ще търпим и позволяваме да ни се качват по главите ? Май че това си беше атентат...и все по празници в тази наша България се случват трагични неща !
37
0
 
0
 
! Отговори
паро преди 12 години
ТОВА Е ЧИСТ АТЕНТАТ В НАВЕЧЕРИЕТО НА 3 МАРТ. ИЗВЪРШЕН Е ОТ ДОГАНОВИТЕ БАШИБОЗУЦИ ОТ 21 ВЕК. ИСТИНАТА НЯМА ДА НИ СЕ КАЖЕ ЗАРАДИ ЕДИНСТВОТО НА КОАЛИЦИЯТА . ЗАЩО БЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ ИЗОСТАВИХМЕ ЛЕВСКИ И БОТЕВ А ТРЪГНАХМЕ ДА СЕ СЪЮЗЯВАМЕ С КИРЛИВИЯ ФЕС ДОГАН И НЕГОВАТА БАНДА
36
0
 
0
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Да се обяви, че е имало атентат не е геополитически целесъобразно. Евентуална ненавист към мюсюлманите е нежелателна, в светлината на косовските събития.
35
0
 
0
 
! Отговори
I преди 12 години
А дали ако се окаже, че е атентат това ще бъде сведено до обществеността? Дали Доган няма да звънне няколко телефончета и гъзолиците да потулят нещата. Надявам се да не съм прав. Мир на праха на тези душички. Господ да пази всички българи
34
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 12 години
откровенно си намирисва на атентат и трябва големи спецове да нищят случая,каквото и да коства това на държавата!
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Все давате за пример в "белите" страни се подавали оставки след подобни случаи. Така е, само че пропускате малката подробност, че там има гражданско общество и обществен натиск, които скачат в подобни моменти. А тук някакви страхливи псевдопатриотчета си лаете само по форумите и с това смятате, че сте изпълнили гражданския си дълг, както и тоя спрямо бъдещите си поколения. Да ама не. Така нищо няма да стане. Не управляващите са причината да сме на това дереже, ами точно вие и хората като вас. Хората са го казали - не е луд този който яде баницата, а този, който му я дава; всеки народ си заслужава управницие и т.н. и т.н. Позамислете се малко и току виж най-после почнало да ви просветва.
Бог да прости жертвите, много жалко за тях и за семействата им!
32
0
 
0
 
! Отговори
Борисова преди 12 години
БДЖ както и всички институции и цялата прогнила държава са смешници. Хората подават ОСТАВКИ в подобни случаи, а не обясняват как нямали връзка в случая. Щом са част от системата, значи имат и ОТГОВОРНОСТТА трябва да се носи. Ами този Мутафчиев каква връзка иска да бъде доказана - че може би самият той е драснал клечката - и само тогава ли според празната му глава и нагла арогантност би трябвало да си подаде оставката.
31
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Нека дойдат специалисти от САЩ или ЕС , то е ясно , че нашите поплювковци и кражба на кокошка не могат да разобличат. Ще се получи отново случая със сестрите Белнейски , няма да се намери виновен , няма да се намери причина и всичко ще си отмине ей така с времето. Нека се повикат истински експерти , които си разбират от работата и няма да бъдат купени от БДЖ или когото и да било.
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 12 години
Не знам дали е антета, обаче се оказа, че именно Трети март - освобождаването на България от турско робство не се празнуваше поради траура. Аз вчера не видях някоя от телевизиите, освен СКАТ, да посочи защо Трети март е национален празник. А случайно някой да е гледал филм на тематиката, поради която празнуваме Трети март? Май само "Мера според мера" даваха вчера. А иначе за некадърността на БДЖ - служителите, спор няма, искам да ги осъдят, а не онзи - шефа им, да се изправи и да каже, че са действали компетентно. Изгорялата Галина /която все още не могат да идентифицират/ познавам от дете, играли сме заедно и от няколко дни не мога да спя от мъка. Бог да те прости, миличка!
29
0
 
0
 
! Отговори
Доктор преди 12 години
1.КАКВО ЗНАЧИ:"липсата на време .....не са позволили отключване вратата на вагона"

2.ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ ПЪТНИЦИТЕ СА ЗАКЛЮЧВАНИ КАТО ЖИВОТНИ?

3.ЗАЩО НЯМА ИЗГОРЯЛ/ОБГОРЯЛ ШАФНЕР И ОТКЪДЕ И ЗАЩО Е НАПУСНАЛ
ВАГОНА И Е ИЗОСТАВИЛ ХОРАТА ?

4.ЗАЩО ДЪРЖАВАТА ИНВЕСТИРА САМО В СДЕЛКИ ОТ КОИТО МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ?
28
0
 
0
 
! Отговори
oбичащ България преди 12 години
Сергей да си отива незабавно заедно с цялото си некадърно и престъпно правителство!!!Да си отива Гоце!!!Стига безсрамни спекулации с националния ни празник,стига лицемерие-та нали Гоце е от партията,която до неотдавна ни налагаше за национален празник 9 септември,тази измислена дата!Да си ходи и хитрецът от Мадрид!Левски и Ботев биха се обърнали в гроба,ако знаеха,че Доган управлява тяхната земя!Български народе,събуди се-докога ще търпиш от безхаберието на управляващите да умират твоите невинни деца?!?Каквато и да е причината за трагедията,вината на управляващите е голяма.Ако имат капка съвест,биха си подали оставките веднага-и министърът на транспорта,и този на образованието,и този на здравеопазването и...всичките....те докараха гордия ни народ до просяшка тояга,а децата ни умират по пътищата...какво да говорим повече...ОСТАВКИ И СЪД! Най-искрени и дълбоки съболезнования на семействата и близките и поклон пред паметта на невинните жертви!Но всички думи са слаби,нищо не може да върне хората...
27
0
 
0
 
! Отговори
D4 преди 12 години
Само като се има впредвид за какви вагони говорим - на пове4е от 30 години, кадето прозорците на купетата не се отварят, а в коридорите само някои, със само 1 незаклю4ена врата на вагона и никаква венитилация. Какви пожарогасители, какви фантазии... А най-абсурдното е, 4е тези вагони се отопляват на твърдо гориво, всеки си има котел. Има ли зна4ение от къде е дошла искрата? Те са били като живи факли!
Най-тъпото е, 4е в момента такива вагони продължават да се движат, абсолютно същите факли, всяка ве4ер! Побиват ме тръпки само като си помисля, 4е години наред съм патувала с тя, и тръпки ме побиват.
26
0
 
0
 
! Отговори
яя преди 12 години
До директора на НСлС. Уважаеми г-н директор, моля, не допускайте до ефир такива "следователи" като Георги Илиев. Този човек може да работи само като началник гараж в повереното Ви ведомство.
25
0
 
0
 
! Отговори
b0rislav преди 12 години
Ваща мама некадърници, само атентати ви се въртят в главата, крадци долни!
Умишлено съсипаха държавните железници за да им вървят автобусните линии, ей за това изгоряха хората, Бог да ги прости!
В тази държава има няколко хиляди пиявици, които смучат и няма насищане! За това умират хора и за това няма виновни! От лакомия, от алчност загинаха децата пред "Индиго" - няма виновни! Не се разбра и истинския виновник за 12-те ковчега с 12 малки деца, който се издавиха в Лим - там туроператора спести някой лев, като превозваше деца през нощта по опасни пътища. И сега колко семейства се почерниха заради некадърниците, които управляват тази държава?!
Нека никой не си прави илюзии - в България всичко върви на автопилот и на доизживяване. Нищо градивно не се мисли, само и единствено далаверата е в главата на мръсните свине в парламента, министерствата и съдилищата!
Дано Бог да им го върне десетократно!
24
0
 
0
 
! Отговори
Илиев преди 12 години
Някой от Вас возил ли се е на влак?Аз допреди 3-4 години се возих поне един път месечно по линията Варна-Плевен.Да влаковете са мръсни и неугледни,но още от 19 век проектират вагоните така,че могат с километри да минават през горски пожар.Някой чувал ли е по света-влак да баде изпепелен за секунди от само себе си?Или е АТЕНТАТ или вав вапросното купе някои е носил варели с бензин и ги е запалил по "невнимание".Но да ни ЛЪЖАТ,че всичко тръгва от ел. крушка е СМЕШНОЛ